Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Pravilno sem napovedala, cene hiš na podeželju gredo gor

Pravilno sem napovedala, cene hiš na podeželju gredo gor

Ljudje so usekani tja v glavo, zato cene rastejo. Ampak samo oglaševane. Midva sva tudi pred kratkim kupila, oglaševana cena 185.000, kupila za 150.000. Lani, pred korono, se je v isti ulici prodala podobna hiša z nekaj manjšo parcelo za 190.000.
Sosed je identično hišo, ampak slabše vzdrževano, ker 15 let nihče ni noter živel, prodajal za 180.000. Ko sva midva kupila, je svoji dvignil cena na – pazi tole – 280.000. Crkneš. Prodaja pa tudi že več kot 2 leti.
O nekem hudem dvigu ne moremo govoriti. Aja, pa to ni kraj, kjer ne bi bilo zanimanja, proda se vse, kar ima normalno ceno v kratkem času.

V mestu je več ljudi na kupu in s tem večja možnost okužbe.
[/quote]

Ni rečeno, če virus zaide v manjše mesto ali kraj kjer je samo nekaj trgovin in ena pošta ter kakšen urad, je večja možnost, da se ljudje okužijo v tisti eni ali dveh trgovinah in enem uradu. Trenutno imaš veliko večjo možnost pobrati virus v nekem Hrastniku, kot v Ljubljani.

Se je lepo pokazalo že pri prejšnjem valu v Metliki….

Ja, meni je tudi recimo zanimivo, da zdaj najbolj navijajo cene tisti, ki že tako ali tako prodajajo že par let. Kot da bodo lažje prodali, če bodo ceno še zvišali…

Samo je pa verjetno tako, da ko bodo kupci začeli pristajati na take cene, se bodo pa take cene ustalile. Druga varianta pa je, da se ne bo nič prodalo, kar pa ne vem, če je možno?

Kolegica prodaja že nekaj let hišo. Lepa, velika.. do šole, trgovin je deset minut…Ogromno zemlje. Ne proda. Cena ni velika. Sprašujejo največ najem s kasnejšim odkupom. To je rekla.

Ja, ogromno sem videla oglasov, kjer povprašujejo za najem z odkupom. Verjetno pa ni v interesu prodajalcu, da kreditira kupca si mislim.

Nekaj res pretresljivega bom povedala: za pravo ceno in kakovost se vse proda. Ampak ljudje mislijo da so cene v oglasih te po katerih se prodaja. Ampak se ne, ker bi se če bi bilo tako tudi prodalo. Vem da je to težko verjeti in sprejeti ampak tako je. Upanje pa umre zadnje zato le prodajajte po ceni ki se vam zdi prava, četudi do smrti.

ze koliko let je zima prakticno brez snega.
Jaz imam do obcinske 800 m. Traktor in plug( dira) in gas.
Tisti sneg je minornega pomena . Menu je vazno da imam mir.

Je pa res da staro bajto na tej parceli sem poradiral in naredil novo. Po svojih zeljah in potrebah.
V svoji okolici ne opazam da bi se bajte prodajale( no saj jih tudi ni) vsaj stare ne. Se proda ja , vedno pod ceno kakrsno hocejo. Kar mi je tudi logicno. Ce je treba renovirat.
Povprasevanje po parcelah pa je… ze od nekdaj. In grejo vse, najbolj pa ( zacuda) tiste v kaksnem naklonu. Ocitno ima folk rad panoramski pogled😄
[/quote]

Minornega, to je na hribu. Če že drugje ni snega, gori zapade ravno tolk, da z avtom ne moreš nikamor. Če zmrzne si konec. No razen če bo vzel kak junak, ko bo avto puščal ob cesti ali če bo dal asfalt potegnit. To pa nanese za 450m. Tolk pošten sem da vsakemu povem. Primorci imajo v mislih zimo malo drugace.

Ja, meni je tudi recimo zanimivo, da zdaj najbolj navijajo cene tisti, ki že tako ali tako prodajajo že par let. Kot da bodo lažje prodali, če bodo ceno še zvišali…
[/quote]

Pričakujejo padec ko bo kriza udarila….. zato zdaj navijajo, da bodo potem nižali. Nepremičninarji že dajejo lastnikom take nasvete, vem, ker znanec hišo prodaja…..

kupci ne bodo nič pristajali na take cene, tudi zato, ker kupna moč pada. S čim ti bo pristal na tako utopično ceno? Ti bo natisnil denar?
dej povej že, kaj prodajaš, ker si že mal dosadna s tem napovedovanjem višanja cen nepremičninam bogu iza nogu..

Mi sicer več ne prodajamo, smo pa 3 leta imeli oglas, pa je bilo podobno. En kupec je celo rekel, da naj odstranimo okrasni kamen, da bo cena primernejša. Se pa da dobro živeti tukaj, pravzaprav odlično in to le z enim avtom in oba z možem sva 50+.
Ko in če bo optika, bomo imeli pa vse kar imajo veliki
😉😉

Hahaha, sami optimisti. Zadeva je vredna toliko, za kolikor se proda. To je realna cena, navijanje v prazno so pa mokre sanje.

Zakon prostega trga: “Ko imajo nori denar, pametni tržijo”.

Evo vam resničen primer.
Bajta z bazenom, savno in fancy fasado, govorim seveda o belo sivi kombinaciji, ki je trenutno trend se proda za noro ceno na se tako nedostopni lokaciji.
Sosedje so gradili sami z votlakov, najcenejši stiropor čez, bosanske cheap stavbne stvari v antracitu, ogrevanje z neko noname rabljeno tc, vzidali kamin, vgradni bazen… Lepa lesena terasa povsod okoli bazena, delali seveda tuto kompleti vse sami iz najcenejših materialov a v privlačnih kombinacijah barv, bajta je že v startu bila mišljena za prodajo. Končana bajta je res ful lepa, zgleda kot tipska hiša iz sanj. Povrnili so si takoj v 150 procentih. Se tako odročno lokacijo se da s pravo promocijo izkoristit. Folk gleda na lepoto, funkcionalnost in to, da so brez sosedov, je za njih kot pobeg iz vsakdana. Par mescev za tem ko kupiš, pa vidiš, da je lokacija se kako važna, da je vzdrževanje bazena velik strošek, zaradi gozda je več mrčesa, lepota, barve itd.se obrabljajo. Elektriko meče ven, ker je varovalka 1×16. Ob dezju mu potok zalije cesto. Tega nek Ljubljančan prej ne razume, vidi bajto sred nicesar z oh in sploh videzom. Realno pa ne vidi, da ima omete debele 2mm in 5cm debelo fasado, dvoslojna 3 komorna okna v antracit, vgrajen nadgradni bazen, teraso obloženo s smreko, ki jo bo čez par let treba zamenjat s temeljem terase vred in plehnato streho, spod pa 6cm volne. Ko gre dez nemres spat. Bajto so prodali za 75 jurjev. Vložili pa 30 z delom vred. Delali štirje, vodovoda, drugi knaufar in se dva nevem kaj. Hitro te nategnejo da zase ne veš.

Za 30 jurjev ne moreš postaviti niti razdrapane hiše iz materiala z deponije. Tudi če je parcela recimo praktično zastonj, te papirji (gradbeno dovoljenje) in komunalni prispevek pridejo vsaj 10 jurjev. In že samo izkop in da so navozili ves ta material tja gor, je nekaj stalo.

Minornega, to je na hribu. Če že drugje ni snega, gori zapade ravno tolk, da z avtom ne moreš nikamor. Če zmrzne si konec. No razen če bo vzel kak junak, ko bo avto puščal ob cesti ali če bo dal asfalt potegnit. To pa nanese za 450m. Tolk pošten sem da vsakemu povem. Primorci imajo v mislih zimo malo drugace.
[/quote]

sem na gorenjskem, res pa da na hribcku, ne v hribih.🙂

Za 30 jurjev ne moreš postaviti niti razdrapane hiše iz materiala z deponije. Tudi če je parcela recimo praktično zastonj, te papirji (gradbeno dovoljenje) in komunalni prispevek pridejo vsaj 10 jurjev. In že samo izkop in da so navozili ves ta material tja gor, je nekaj stalo.
[/quote]

Potem mi pa razloži, kako smo mi postavili vikend za 25 000eur? 95m2. Zemljo sem kupil za 700eur na Ptujski gori. Nevem po kakšnih cenah vam delajo v LJ, dovolj je traktor s kip prikolico in recimo opeka Leier, s katero smo gradili mi. 29cent na kos. Stiropor 16 iz Jagra v akciji 6.12eur/m2. Baubau okna in vrata, pesek na prikolico 45eur, 2.5 kubika. Če ni dveh levih rok gre. Voda in elektrika sta že bila na parceli, priklop štroma 600eur z omarico vred, voda 900eur z zazidanim jaskom vred. Gd 2200eur. Cement po paleta, vzameš recimo v zadrugi po 2.10 na vrečo ko je v akciji. Se cenejs gre če nimas lih dveh levih rok.

Potem mi pa razloži, kako smo mi postavili vikend za 25 000eur? 95m2. Zemljo sem kupil za 700eur na Ptujski gori. Nevem po kakšnih cenah vam delajo v LJ, dovolj je traktor s kip prikolico in recimo opeka Leier, s katero smo gradili mi. 29cent na kos. Stiropor 16 iz Jagra v akciji 6.12eur/m2. Baubau okna in vrata, pesek na prikolico 45eur, 2.5 kubika. Če ni dveh levih rok gre. Voda in elektrika sta že bila na parceli, priklop štroma 600eur z omarico vred, voda 900eur z zazidanim jaskom vred. Gd 2200eur. Cement po paleta, vzameš recimo v zadrugi po 2.10 na vrečo ko je v akciji. Se cenejs gre če nimas lih dveh levih rok.
[/quote]

Zastonj se trudiš z razlago. Nekateri še nikoli niso pokukali izza plota, so pa slišali o tem kako je in prebrali so tudi na netu.

Zastonj se trudiš z razlago. Nekateri še nikoli niso pokukali izza plota, so pa slišali o tem kako je in prebrali so tudi na netu.
[/quote]

lahko ja. Ce delas vse na crno.
Mene je sami dokumentacija prisla 10 jurjev in pol, s tem da mi komunalca ni bilo treba placat.
Ogromno smo samu delali, vso keramiko vkljucno s kopalnicami . Parket v spalnicah . Prvo beljenje.
Hisa ina 130m2 pritlicna…

Ce potegnem cez prst, samo materiala je 100 jurjov…

[/quote]

hja ne vem no, gradbena parcela, komunalno opremljena za 700 evrov? od babice?
streha nič sploh?
Da o notranjem urejanju ne govorim.
Razen, če si tisti, ki potem joka po Tedniku in ostalih beraških oddajah, da mu dobri ljudje dokončajo hišo?

lahko ja. Ce delas vse na crno.
Mene je sami dokumentacija prisla 10 jurjev in pol, s tem da mi komunalca ni bilo treba placat.
Ogromno smo samu delali, vso keramiko vkljucno s kopalnicami . Parket v spalnicah . Prvo beljenje.
Hisa ina 130m2 pritlicna…

Ce potegnem cez prst, samo materiala je 100 jurjov…
[/quote]

Papirologija je odvisna od lokacije-občinskih prostorski načrtov in zakona o gradnji. Predvsem pa je odvisno, kdo ti ureja papirje in kako se spozna na lokalno zakonodajo.

Formalnosti cca 4000eur
Groba betonska dela in zidanje cca 7000eur
Ostresje cca 2000eur
Stresniki cca 1000eur
Okna in vrata cca 1500eur
Fasada cca 1500eur
Technogips stene cca 1500eur
Elektrika fiksno 200eur
Voda 600eur komplet
Pec na drva in radiatorji 2200eur – ekosklad povračilo dela
Kopalnica in hodnik skupaj cca 1000eur
Estrihi za celo bajto cca 300eur
Talne obloge 4e/m2 za obe sobi in mansardo
Kuhinja momax 299eur 2.6m
Pecica in plin plošča 219eur v kompletu, znamka Vox
Hladilnik 140eur Vox
Kamin vlozek nordica inserto ventilato okol 700eur
Stikala na dotik in vgradne luči cca 350eur

To je kolk se na pamet približno spomnim. Sedežna je za 299eur, eksponat znižan s 700eur z lesnine.
Nadstrešek 199eur obi

Če se ne preseravas gre. Ostalo je opeke se za garažo in cementa za pol dvorišča.
Delali pa sami, 6 ljudi, vse skup trajalo 3 mesece.

[/quote]

Ne vem, zakaj predvidevaš, da sem iz LJ.
Sem ti napisala, da tudi če je parcela zastonj, ne gre. Omenil si GD, kaj pa komunalni prispevek? Po hitrem skoku na gugl se mi zdi, da ste morali plačati cca 5 jurjev.
Traktor menda ne vozi na zrak? In gre kar nekaj prikolic gor in dol …

Papirologija je odvisna od lokacije-občinskih prostorski načrtov in zakona o gradnji. Predvsem pa je odvisno, kdo ti ureja papirje in kako se spozna na lokalno zakonodajo.
[/quote]

Seveda da je . In ce delas kot se zagre . Rabis dobrega arhitekta , da ti zna tudi pravilno umestit objekt . Kar ti kasneje prav pride predvsem energetsko.
Pa izvajalca rabis tudi takega ki zna.
Vsal lokal- zidar ravno ni za vse . So dolocena dela pri gradnji ki jih sam ne mores naredit, neglede koliko pridne roke imas.

Je pa cena materiala ista pa zidaj v Halozah ali pa na gorenjskem.

Lahki pa postavis eno” bauhaus vrtno uto na kmetijsko in molis boga da te noben ne prijavi. V takem primeru je pa tudi 30 jurjov dosti za komplet s parcelo.

upam, da tega pofla ne boste kdaj prodajali.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close