Pravilno sem napovedala, cene hiš na podeželju gredo gor
Tudi podeželka bi verjetno že prodala, če bi dala vsaj okvirno normalno ceno, ne svoje sanjske ocene.
V najinem primeru so tudi začeli z neko utopistično vrednostjo in te hiše potem z najinimi iskalnimi kriteriji nisva niti zaznala. Potem so ceno že sami spustili. No, niso pa je prodali nekomu, ki je ponujal smešno nizko ceno – da niti parcele plus komunalca ne bi s tem zneskom dosegel, tako pa tudi ne gre. (In še nesramen je menda bil.)
Cene ne morejo iti gor, kvečjemu dol. A ste pozabili, da je bil jeseni sprejet grd ukrep za kredite? Praktično nemogoče ga je dobiti. Zato se ne bo dalo pridati. Razen tistim z nafto in tajkunom, ki polni keša čakajo, da cene padejo še nižje. Tako bodo vse pokupili. Folk brez lastnine bo od njih najemal. Ne za visoko najemnino. Nekaj ti bo vseeno ostalo, da ne boš prevečkrat lačen.
Kot v sužnjelastništvu.
Jaz sem hipotekarni kredit dobila brez problema, medtem ko me lani banke ne bi niti povohale niti za kak potrošniki za par jurjev, ki bi ga zavarovala pri zavarovalnici. Likvidnost bank je dobra oziroma predobra, morajo se znebiti denarja, zato so pri posojilih precej velikodušne.
[/quote]
A potem se otroci ne štejejo več v stroške? Niso več tako zahtevni pri odobritvi kreditov?
Cene bodo šle gor, ko bodo ti ljudje dejansko prodali za več. To kar ti opisuješ, se niso dvignile dejanske cene, dvignile so se mokre sanje prodajalcev. Tak, ki 2 leti prodaja, že veš, da nima neke realne predstave o vrednosti, če ne najde kupca, zato ni preveč relevanten. Tako kot je nekdo napisal, lahko ceno postavi tudi na milijon.
Ti bi verjetno na to foro padla:
https://www.youtube.com/watch?v=DeidjU6Ju4A&
Zakaj pa hočejo sploh kupiti še vikend?
[/quote]
Za tega ko je največ zanimanja je bolj stanovanjska bajta kot vikend. Novogradnja 2016, 110m2. Smo se mi mislili selit tja. Prodajamo za isto ceno kot je bilo not vloženo, vsi priključki, bazen 7x5m in vgradni tipski jacuzzi 2×1.5m za 2 osebi, 4km do prvega soseda. Do bajte je 450m makedama iz glavne ceste. Ta del se ne pluzi pozimi in je problem. Smo računali, da bo hodil s traktorjem vmes, smo se skregali in se ne da živet, razen če pluzis sam.
Za tega ko je največ zanimanja je bolj stanovanjska bajta kot vikend. Novogradnja 2016, 110m2. Smo se mi mislili selit tja. Prodajamo za isto ceno kot je bilo not vloženo, vsi priključki, bazen 7x5m in vgradni tipski jacuzzi 2×1.5m za 2 osebi, 4km do prvega soseda. Do bajte je 450m makedama iz glavne ceste. Ta del se ne pluzi pozimi in je problem. Smo računali, da bo hodil s traktorjem vmes, smo se skregali in se ne da živet, razen če pluzis sam.
[/quote]
ze koliko let je zima prakticno brez snega.
Jaz imam do obcinske 800 m. Traktor in plug( dira) in gas.
Tisti sneg je minornega pomena . Menu je vazno da imam mir.
Je pa res da staro bajto na tej parceli sem poradiral in naredil novo. Po svojih zeljah in potrebah.
V svoji okolici ne opazam da bi se bajte prodajale( no saj jih tudi ni) vsaj stare ne. Se proda ja , vedno pod ceno kakrsno hocejo. Kar mi je tudi logicno. Ce je treba renovirat.
Povprasevanje po parcelah pa je… ze od nekdaj. In grejo vse, najbolj pa ( zacuda) tiste v kaksnem naklonu. Ocitno ima folk rad panoramski pogled😄
Si mislim, da so cene dvigali skladno z zaznanim povečanim povpraševanjem?
[/quote]
en nepremičninar mi je lepo povedal, da če se nepremičnine ne proda v cca 3 mesecih, je cena previsoko nastavljena. Tko da ti modeli, ki navijajo cene, “ker so zaznali povečano povpraševanje”, se lahko malo zamislijo, če prodajajo že več kot dve leti :)))
ja, zaznano je povišanje oglasnih cen – ampak po teh cenah se ne prodaja. Včasih se prav nasmejim, ko gledam oglase. Saj ti že kratek pogled na nepremičnine.si vse pove. Saj se ponudbe kar ponavljajo. Ene in iste hiše in vikendi so že leta gor. Najbrž jih nihče tolk ne ceni, kot prodajalec. In pri takih govoriti, da so šle cene gor, je šala.
Midva sva v začetku tega leta kupila hiško z 5000m2 zemlje -vinograd, travnik, malo gozda in sadovnjak, za 24.000 eur. Se je prodajala za 35.000, pa potem takoj znižala, ko sva ponudila svojo ceno. Vanjo sva vložila 6.000 eur in to je to. Je kot dvosobno stanovanje, a v dveh nadstropjih, malo manj kot 80 m2 stanovanjske površine. Super je, poceni je bilo, pa zemlje veliko in samo 3 km od večjega mesta.
Forum je zaprt za komentiranje.