pravilna krema
Zanima me katera krema bi bila glede na sestavine primerna za mešano do mastno kožo( stara sem 33) ? Hvala!
Krema 1
Ingredients
Water (Aqua), Glycolic Acid, Hydrolyzed Oat Flour, PPG-12/SMDI Copolymer, Sodium Hydroxide, Sclerotium Gum, Dicaprylyl Maleate, Rice Amino Acids, Lysine Lauroyl Methionate, Zinc Aspartate, Chitosan Ascorbate, Glyceryl Stearate, PEG-100 Stearate, Cetearyl Alcohol, Ceteareth-20, Retinyl Palmitate, Lecithin, Tocopherol, Magnesium Ascorbyl Phosphate, Dipotassium Glycyrrhizate, Palmitoyl Hydroxypropyltrimonium Amylopectin/Glycerin Crosspolymer, Vitis Vinifera (Grape) Seed Extract, Glycolipids, Hyaluronic Acid, Rubus Idaeus (Raspberry) Fruit Extract, Pollen Extract, Glycine Soja (Soybean) Oil Unsaponifiables, Olea Europaea (Olive) Oil Unsaponifiables, Triticum Vulgare (Wheat) Germ Oil Unsaponifiables, Allantoin, Disodium EDTA, Diazolidinyl Urea, Methylparaben,
Red 33 (CI 17200), Yellow 5 (CI 19140)
Krema 2
Ingredients
Water (Aqua), Dicaprylyl Maleate, C12-15 Alkyl Benzoate, Butylene Glycol, Glycerin, Sorbitan Stearate, Retinol, Polysorbate 20, Phytonadione,
Arnica Montana Flower Extract, Epilobium Angustifolium Extract, Palmitoyl Hydroxypropyltrimonium Amylopectin/Glycerin Crosspolymer, Vitis Vinifera (Grape) Seed Extract, Camellia Sinensis Leaf Extract, Avena Sativa (Oat) Kernel Protein, Hydrolyzed Soy Flour,
Spiraea Ulmaria Extract, Honey Extract, Citrus Aurantium Dulcis (Orange) Fruit Extract,
Squalane, Stearic Acid, Cetearyl Alcohol, Ceteareth-20, Talc, C9-15 Fluoroalcohol Phosphate, Glycolipids, Hyaluronic Acid, Panthenol, Lecithin, Tocopherol, Magnesium Ascorbyl Phosphate, Algae Extract, Dimethicone,
Sodium PCA, Propylene Glycol, Allantoin
Sclerotium Gum, Carbomer, Triethanolamine,
Diazolidinyl Urea, Methylparaben, Propylparaben,
Tetrasodium EDTA
Krema 3
Ingredients
Water (Aqua), Alcohol Denat., Butylene Glycol, Glycolic Acid, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Methyl Gluceth-10, Salicylic Acid, Citrus Aurantium Dulcis (Orange) Fruit Extract, Rice Amino Acids, Lysine Lauroyl Methionate, Zinc Aspartate, Chitosan Ascorbate, PPG-5-Ceteth-20, Sodium Hyaluronate, Lecithin, Tocopherol, Magnesium Ascorbyl Phosphate, Dipotassium Glycyrrhizate, Palmitoyl Hydroxypropyltrimonium Amylopectin/Glycerin Crosspolymer, Vitis Vinifera (Grape) Seed Extract, Zinc Acetate, Linoleic Acid, Sodium Hydroxide, Retinyl Palmitate, Hydroxyethylcellulose, Tetrasodium EDTA
Krema 4
Aqua(Water),Peg-5 Glyceryl Stearate,C12-15 Alkyl Benzoate, Propylene Glycol, Cetil Alcohol,Octyldodecanol,Panthenol,Butyrospermum Parkii(Shea Butter),Glyceryl Linoleate, Cetearyl Octanoate, Isopropyl Myristate, Tocopheryl Acetate, Oenothera Biennis(Evening Primrose Oil), Cera Alba (Beeswax),Aloe Barbadensis(Aloe), Hamamelis Virginiana(Witch Hazel Extract), Salvia Officinalis(Sage Extract),Urea,Sodium Lactate, Sodium Pca,Glycyrrhetinic Acid,Allantoin,Bisabolol,Sodium-Carbomer,Alcohol,Ethoxydiglycol, Tocopherol,Disodium Edta,Peg-8 Ascorbyl Palmitate, Ascorbic Acid, Citric Acid, Piroctone Olamine,Triclosan,Phenoxyethanol Benzoic Acid, Dehydroacetic Acid Methylparaben,Ethylparaben,Propylparaben,Butylparaben,Sodium Benzoate, Sodium Propylparaben Parfum(Fragrance)
Indigo, zelo pomembno je, da gledaš sestavine kreme, ki jo daš na obraz. Kako pa ti veš, da so dobri izdelki od AB, Nuxe ali dr. Hauschka? Če poznaš sestavine, potem veš, da papir ne prenese vse, če sestavin ne poznaš pa te res lahko povlečejo za nos, ker kupiš na primer kremo za mastno kožo, ki vsebuje toliko maščob in olj, da ti kožo dobesedno uniči.
Jaz bi na tvojem mestu izbrala prvo, ker vsebuje glikolno kislino, ki spodbuja obnavljanje kože in ni mastna, bi jo pa uporabljala samo zvečer, saj moraš čez dan v primeru, da uporabljaš kremo z glikolno kislino obvezno uporabiti UV zaščito vsaj 15 (ima jo npr. Muradova obarvana krema ali pa Clinique Superdefense za mastno kožo-ta ima 25). Če se boš odločila za drugo kremo ni nujno potrebna UV zaščita je pa vseeno zelo priporočljiva. Tretja in četrta krema se mi pa zdita neprimerni za tvoj tip kože, sploh tretja ki vsebuje veliko alkohola. Katere pa so navedene kreme?
raje povej kakšno koži imaš, pa ti bomo svetovali…. tisto zgoraj je en kup tujk naštetih… večina prvič slišim in vidim.
jaz imam mešano in mi Decleor fluid in Ylang Ylang olje tako pomagata, da je veselje! Prav zadovoljna sem s to kremo, prvič v življenju, zato mi ni žal, da sem za kremo dala malo več denarja. je pa res, da je pametno najprej poskusit vzorček, ki ti ga pa dajo v vsaki lekarni oz. drogeriji. tudi krema Issima je odlična… sem poskusila vzorček, sem ga imela kar dolgo, ker so te kreme zelo koncentrirane in si daš čisto malo, pa zadostuje za celo faco… ampak ta issima je kr draga se mi zdi…
no, jaz sem bila tudi že na enem izobraževanju, tako da ti lahko kaj svetujem, če le poveš kakšno kožo imaš.
živjo,
težko je reči katera je zate najboljša, ker nisi dovolj dobro opisala svoje kože.
vseeno bi jaz rekla drugo (veliko naravnih ekstraktov primernih tvojem tipu kože, lahko bi delovala tudi proti gubicam). prva se me ne zdi primerna, je bolj za kožo, ki je mastna in kjer se pojavljajo mozolji. Pravtako 3. in 4. za mešano do mastno kožo z mozolji. Sicer se tudi meni zdita ti dve najbolj “agresivni”, vendar ne zaradi alkoholov. In še 4. krema utegne zamašit pore, kar je pri mešani koži tako ali tako nezaželjeno.
konec koncev pa najbolje da vsako preizkusiš (tester) in sama ugotoviš kaj ti najbolje ustreza.
Me močno zanima katere kreme si zgoraj opisala. Prosim izdaj to skrivnost. In še za ktero si se odločila.
Lp naja
Forum je zaprt za komentiranje.