Pravilna izbira :)
Pozdrav vsem !
imam en velik problem, mogoče ta tema ne spada sem, ali več nevem,da kdo bi mi lahko pomagal :/
Sem študentka, zdaj 1.okt. grem v 1.letnik, vpisala sem se Višjo ekonomsko šolo, vendar nevem kateri smer oz. modul bi bil pravi ali ” podjetništvo in trženje ” ali pa ” komerciala” , nevem da z katerim bi bila bolj uspešna, in kateri poklic je bolj iskan oz, kateri mi bo bolj pomagal v življenju. Sem čisto obupana, ker še sama nevem, da kaj bi. Prejšnje leto sem hodila na Fakulteto za logistiko, vendar se mi fax zdel pretežki, in zato letos hočem nadaljevati v tej smeri 🙂
hvala vsem že vnaprej
(vsaka informacija ali odgovor bo mi v plus)
lp
Potem veljata iz mojega mnenja drugi in tretji stavek.Ker nek poklic je morda sedaj lahko iskan, pa čez pet let ne bo več. Če te že ne veseli, pa nekaj, kar ti bolj leži, kot sem tudi že rekla.
Če ti pa nič ne leži, bo potem tudi s prakso težje, če neko podlago kot teorijo ne boš znala obrniti.
Kot povsod, so pa pri vseh poklicih tako plusi kot minusi. Malo si praktično zamisli, ali ti bi šlo npr. bolje prodaja ali oglaševanje. Premisli malo sama že sedaj s praktičnostjo na prostih primerih, ker imaš le še pet dni časa za odločitev.
Karkoli vpišeš, je bolj kot ne isto. Čeprav npr. bi jaz tud rekla podjetništvo in trženje.
Lahko ti povem, da ko sem se vpisovala, npr. pri nas za kraj kamor sem želela hodit, ni bilo smeri trženje, ki sem jo želela in sem vzela neko splošno smer. Na koncu, ko imaš svoje podjetje, se itak učiš na novo, če nisi že prej kje delal, mogoče nekje v podzavesti ti faks res koristi, drugač se pa vse sproti naučiš, ekonomistov je pa itak preveč in se je treba kar fajn znajt in potrudit, da prodreš… Praksa v podjetništvu je čist druga kot teorija… V bistvu si ali pa nisi človek za to. Tisto kar sem se morala nujno naučit, se pa sploh nisem na faksu.
Mogoče še kdo drug pove izkušnjo, lahko pač da je pri kom druhgem drugač.
Če imaš možnost, bi ti itak predlagala da zamenjaš študij s kakim tehničnim…
Forum je zaprt za komentiranje.