PRAVICE
SEM nezaposlena, prijavljena na zavodu! PPrejemam izredno dsp preko ccentra za socialno. Ker grem na nekaj mesečno poskusno usposabljanje, ki ga financira zavod za zaposlitev, me zanima ali se mi sedaj za ta čas ukine pomoč z centra? Na zavodu je svetovalka povedala, da se ni trba odjavljat, niti javljat na cs, samo se mi vse skupaj zdi čudno.
Kar me zanima ali treba javit na center za usposabljanje in ali v tem primeru prejejmam “plačo” za poskusno usposabljanje in pa dsp ali samo razliko?
ker je plačilo za usposabljanje NIZkoooo!
Hvala za vsakršno resnično informacijo.
Ko si na usposabljanju vse teče isto kot prej. Dobovaš socialno pomoč normalno dalje, ko se moraš javit na socialni za podaljšanje se javiš in podaljšaš, nič več ni treba, no jaz sem povedala, da sem na usposabljanju, ker je bil na izpiskih še dodaten pritok denarja in je zapisala tam pri izpiskih, da je to usposabljanje. Torej dobival sem normalno socialno naprej in pač tisto nekaj za usposabljanje. Itak pa je usposabljanje le 3 – 6 mesecev, predvsem zato, da na zavodu vidijo koliko si sposoben. To ni služba.
Forum je zaprt za komentiranje.