Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev pravice na zavodu za zaposlovanje

pravice na zavodu za zaposlovanje

15.julija mi bo potekla enoletna pravica do denarnega nadomestila na zavodu za zaposlovanje. S prvim julijem se bom zaposlila za določen čas. Zanima me, kakšne pravice mi pripadajo po poteku zaposlitve za določen čas, to bo maja leta 2011? Ali kaj spremeni tudi dejstvo, da bom aprila 2011 dopolnila 50 let starosti in 27 let delovne dobe?

Po sedaj veljavni zakonodaji se zavarovancu, ki je starejši od 50 let ter ima najmanj 25 let zavarovanja, pri ponovnem uveljavljanju pravice do denarnega nadomestila v čas zavarovanja všteva celotni čas, ko je bil zavarovan, vključno s časom prejemanja denarnega nadomestila. Ni pa zagotovo, ali bo ta zakon tedaj, ko vam bo poteklo delovno razmerje za določen čas, še veljal.

Hvala za odgovor. Ker se bom zaposlila v Italiji, me zanima, ali bom imela pravico do denarnega nadomestila, če se bom zopet prijavila na zavodu za zaposlovanje po poteku dela za določen čas (seveda, če bo takrat ta zakon še v veljavi)?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close