pravice in dolžnosti
Pozdravlejni,
Rada bi se pozanimala o mojih pravicah in dolžnosti v primeru razveze.
Situacija je taka, z partnerjem nisva poročena ampak živiva na istem naslovu že 13 let. Hiša je od njegove mame, solastnika sta on in brat ( dobila sta delež od očeta ki je pokojni ).
Skupaj sva gradila še prezidek in opremljala stanovanje.
Imava 3 otroke, dva šolska obvezna in eden še v vrtcu.
Partner me je prevaral in ne vem ali bova lahko rešila to situacijo in skupaj nadaljevala ker je on za enkrat precej negotov in ta situacija traja že 9 mesecev odkar sem izvedla za prevaro.
Zanima me če grem jaz stran od skupnega stanovanja z otroci ker je situacija trenutno nevzdržna ali bom zaradi tega imela kakšne slabe posledice če pride res do razvezo?
Ali ga lahko postavim ven iz stanovanja zato ker je to tudi dom od njegovi otroci in nimamo kam iti.
Hvala in lep pozdrav
Spoštovani,
vaša situacija je zelo zapletena, saj je uveljavitev vaših zahtevkov (povračilo vlaganj v tuje premoženje) lahko dolgotrajno. V kolikro je mogoče s partnerjevo mamo doseči nekakšen dogovor, da se npr. njen delež prenese na vajine tri otroke, pri čemer obdržite pravico dosmrtnega bivanja, bi bilo v primeru, da je nepremičnino v naravi mogoče nekako razdeliti in z delitvijo za vas ustvariti ločeni del, zadeva rešena. V kolikro se z otroki izselite, boste imeli seveda slabše izhodišče za pogajanja pri reševanju problematike, partnerja pa tudi ne morete nasilno izseliti. Pri takem dogovoru bi lahko sodeloval tudi vaš sedanji partner – za konkretnejši odgovor bi morali obiskati odvetnika po vaši izbiri, ki vam bo podrobneje pojasnil postopke reševanja opisane problematike.
Lep pozdrav!
Forum je zaprt za komentiranje.