Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev pravica invalida glede premeščanj

pravica invalida glede premeščanj

Pozdravljeni,

od kar sem dobila kategorijo invalidnosti s 4 urnim delavnikom, me delodajalec po vsaki bolniški premesti. Seveda naziv ostaja isti, delo in oddelek pa se spreminjata. Tokrat pa me je premestil, ko sem bila v službi, na drugo delovno mesto, na mojem starem del. mestu pa je zaposlil študentko. Se imam pravico upreti?

Njegova obrazložitev je bila, da so potrebe za delo drugje, ampak zakaj moram iti jaz?

Sem invalidka, 3. kategorija., 4. urni delovni časl Naj povem, da sem zaradi bolezni pri delu počasnejša, in da mi je tudi zaradi tega priznana invalidnost, tako da so seznanjeni s stanjem.

Hvala za odgovor.

Ali moraš vsakič podpisati novo pogodbo? Ali pa te na podlagi iste pogodbe zgolj ustno premešča iz ene sobe v drugo?

Zdravo !

Imaš srečo , da si še v službi , da ima delodajalec sploh kakšno delo zate(ponavadi te odslovi), žal se je meni to zgodilo tako da, sem na zavodu. Dandanes delovni invalidi sploh nimajo nobene zaščite .
Če boš pristala na zavodu tako kot jaz – invalid 3 kategorije s polovičnim delovnim časom , si v PITDIČAH(pozabi da boš še kdaj delala) oprosti na izgovorjavi ….

Premeščajo me tako, da mi dajo na list papirja obvestilo, da sem pač premeščena.
Rika 19, so te odslovili preko Komisije pri min. za delo? Če so te, mi prosim malo več napiši.

Mimogrede, plačo imam tako, da mi država dodaja, da imam minimalca. Pa delam v zelo znani in dobro stoječi firmi :(((

hooooj…..

Odslovil me je delodajalec, kjer ni imel več lažjega dela zame (invalid 3 kategorije z omejitvijo…)
Vse se je dogajalo uradno. Delodajalec je to napravil vse po predpisih, ki jih daje zakon. (odpoved od delodajalca – iz poslovnega razloga).Sedaj sem žal brezposelna – delovni invalid za polovični delovni čas .
Za 4 ure sem invalidsko upokojena ostalo sem brezposelna – prijavljena na zavodu , ki pa se nič ne dogaja… tako da, je za en k…………
Polagam ti na srce—–delaj kar ti ponudijo , če pa ne zmoreš obišči malo zdravnika.
Meni je strašno žal da, nisem to izkoristila ………….

Se pravi, delaš na podlagi iste pogodbe, verjetno enostavna dela v proizvodnji. Jasno, da te
enkrat rabjo v eni hali, drugič v drugi. Nikjer ne piše, da morš skoz za isto mizo delat.

Kar se pa plače tiče, brez skrbi, da ti država nič ne doplačuje do minimalne plače. Celotno
plačo plača delodajalec, tudi tisto postavko, kjer piše dodatek do minimalne plače.

hoooooojjjjjj…..

jaz dobim polovico invalidske pokojnine _ če bi bila pa v službi , bi pa dobila plačilo za 4 ure in seveda kar zraven paše – malica , dodatek na delovno dobo, regres ….

Ali tvoj delodajalec zaposluje tudi mojo kategorijo????

Zadrži službo.

Oj’ delam v pisarni, dozivljam mobing zaradi bolezni, vseeno pa vem, da moram zdrzati, ker druge ni. Vse to to pa vpliva na bolezen -poslabsanje. Bo ze, mogoce bom pa nasla novo boljso sluzbo. Lp:-)

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close