Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti Pravica do regresa

Pravica do regresa

Pozdravljeni,
pri istem delodajalcu sem bil s pogodbami za določen čas najprej 8 mesecev v kosu, po prekinitvi pa še 4 mesece. V prvem obdobju (8-mesečno) sem bil v podjetju celotno 2. polovico koledarskega leta. Kakšen delež regresa mi pripada po zakonu za obe obdobji in kolikšen bi bil minimalen znesek le-tega? Hvala!

Spoštovani!

Regres za letni dopust se ravna po pravici do letnega dopusta. V primeru, ko je delavec zaposlen za določen čas in ima pravico do izrabe sorazmernega dela letnega dopusta, ima tudi pravico do sorazmernega dela regresa za letni dopust.
V skladu z odgovorom na vaše prejšnje vprašanje, vam torej pripada 6/12 regresa za prejšnje leto in 2/12 ter 4/12 za to leto. Znesek minimalnega regresa je znesek v višini minimalne plače. Ta je v letu 2012 znašala 763,06 EUR bruto.

S spoštovanjem!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana info@koprivsek-op.com http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Pozdravljeni , mene pa zanima glede izplačila regresa .. namreč lansko leto, torej okoli maja, mi je delodajalec rekel da pač regresa nebo, zaradi premajhnega dobička firme. Čeprav sem preveril na internetu piše da ima 50000 čistega dobička , me pa zanima če je res da bi zaradi manjšega dobička ali podobnega mu nebi potrebno izplačati regresa ?

hvala že v naprej

Spoštovani!

S kolektivno pogodbo na ravni dejavnosti se lahko v primeru nelikvidnosti delodajalca določi kasnejši rok izplačila regresa, vendar najkasneje do 1. novembra tekočega koledarskega leta. Regres bi moral delodajalec tako izplačati v vsakem primeru.

S spoštovanjem!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana info@koprivsek-op.com http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close