Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Prave ženske – pogumen popotnice

Prave ženske – pogumen popotnice

Spodaj kritizirate bolj popotniške, pogumne ženske… Jaz si pa želim biti taka pa si ne upam.
Berem knjigo Benke Pulko. Pogumna ženska. Jaz si ne bi upala. Sploh pa ne za 5 let. Mogoče bi probala tako za en mesec. Vsekakor si ne bi upala pustiti službe in it na pot.
Potem sem gledala prejšnjič Polnočni klub o kolesarskih popotnikih in je bila tam tudi ena ženska, Marija Kozin, če se ne motim. Iz Slovenije je šla s kolesom v Peking in nazaj. Korajžna punca.
Take ženske so mi vzor. Samo upam si ne. Mogoče bom poskusila za kak mesec.

To je naravnost grozno, ne pa občudovanja vredno. Potem pa jokajo, da so samske.

Ja, tiste z diplomami in hobiji smo največje sebične pras***, kaj češ 🙂

Ostali so bili pa torej moški. Od kod torej fama, da takšne ženske ne morejo dobiti moškega?

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

Vsak ima svojo definicijo prave ženske. Ne pozabit tega. 😉

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Točno tako, Marko. 🙂

Ostali so bili vezani moški :). Vsaj kolikor sem dojela iz pogovora.

Ostali so bili pa torej moški. Od kod torej fama, da takšne ženske ne morejo dobiti moškega?[/quote]

Vsaka ji čast: http://www.siol.net/trendi/potovanja/popotniski_klepet/2011/11/klepet_marija_kozin.aspx
No jaz nisem taka, jo pa občudujem.

Ostali so bili pa torej moški. Od kod torej fama, da takšne ženske ne morejo dobiti moškega?[/quote]

Meni so všeč ženstvene ženske. Ne ženske, ki šraufajo motorje in kolesa.

Kaj pa ženske na slikah v koledarjih na motorjih (recimo v delavnicah), tudi niso simbol ženstvenosti?

Seveda so. Ženska na koledarju ima urejeno pričesko, nalakirane nohte, make-up…….nekako si ne predstavljam šraufat motorja s francosko manikuro, umetnimi nohti in podaljški las.

Bi rekla, da je avtorja nad tabo bolj zmotila “urejenost” in šmir na rokah, kot tisti motor 😛

+ večina žensk na koledarjih nosi petke, popotnice in avtomehaničarke na delovnem mestu pač ne

aha se pravi, pomembno je kaj nosi na sebi, osebnost je sekundarnega pomena. 🙂

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Samo veš kaj, večina takšnih pogumnic ni začela s petletno odpravo z motorjem ali s kolesarskim popotovanjem do Pekinga.
Za začetek pojdi sama s kolesom v kak bolj oddaljen kraj, da imaš recimo dve uri kolesarjenja do tja … Ali pa se poleti odpravi nekam prespat s šotorom za eno noč (lahko tudi s prijateljico, prijateljem). Zate bo to avantura, čeprav za take profi avanturiste to ni nič. Ampak važno je, da se boš ti tako počutila.

aha se pravi, pomembno je kaj nosi na sebi, osebnost je sekundarnega pomena. :)[/quote]
Marko, saj veš….Videza ne moreš spremeniti…Glede osebnosti pa vedno lahko upaš, da se bo spremenil(a) in prilagodil(a) tvojim željam.. 🙂

To bi bilo pa nazadovanje zame :). Jaz sem že na en mesec prišla :).

[/quote]

Torej ti je čez noč uspelo priti iz “mogoče bi probala tako za en mesec” na “jaz sem že na en mesec prišla? Si malo zmišljujemo sproti?

[/quote]

Torej ti je čez noč uspelo priti iz “mogoče bi probala tako za en mesec” na “jaz sem že na en mesec prišla? Si malo zmišljujemo sproti?[/quote]
Mogoče že en mesec sprobava…:)

Na potovanju sem bila že za en mesec, na kolesu skupaj pa še nisem bila en mesec. Ampak je pa vseeno malce smešno napisat, da pojdi za 2 uri stran od doma s kolesom :). To gredo pa res še otroci.

[/quote]

Torej ti je čez noč uspelo priti iz “mogoče bi probala tako za en mesec” na “jaz sem že na en mesec prišla? Si malo zmišljujemo sproti?[/quote]

Kaj pa ženske na slikah v koledarjih na motorjih (recimo v delavnicah), tudi niso simbol ženstvenosti?[/quote]Kaj pa vem, če so res simbol ženstvenosti tiste tam…. po moje ne, so bolj simbol…česa že?
Narcisoidnosti? Oz so v njihovi službi….

Drugače pa ne bi vedel, ni še nobena stopila dol s tiste slike… Samo ne vem ali na srečo ali na žalost? :))

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Kaj pa ženske na slikah v koledarjih na motorjih (recimo v delavnicah), tudi niso simbol ženstvenosti?[/quote]Kaj pa vem, če so res simbol ženstvenosti tiste tam…. po moje ne, so bolj simbol…česa že?
Narcisoidnosti? Oz so v njihovi službi….

Drugače pa ne bi vedel, ni še nobena stopila dol s tiste slike… Samo ne vem ali na srečo ali na žalost? :))[/quote]

Hmm, vi imate malce napačno predstavo o ženskah, motorjih in ženstvenosti. Ga ni boljšega občuka kot to, da si oblečena v oprijeto usnje in drviš z motorjem. Med poletjem se ustaviš ob morju in skočiš gola v vodo. Potem pa spet na motor, ki brni med tvojimi nogami. In v taki opravi si lahko magnet za moške kot v marsikateri drugi – kvečjemu bolj, ne manj.

In če imaš v redu motor, je šraufanje izjema, ne pravilo – ali še bolje, to počne zate tudi tvoj sopotnik :). Morda šraufanje ni tako ženstveno, zna pa biti zelo seksi.

In valda seveda, če lezeš na Kitajsko je malce drugače kot če dirjaš po nemških avtocestah, kjer je za vogalom tudi kakšen usposobljen mehanik.

Pandora, jaz imam samo malo sarkastičen odnos do genialnih definicij o ženstvenosti na MON-u 🙂

Kakšna pa je tvoja?

Bordieu (2001) v svoji knjigi Masculine domination trdi, da je pomembno, da naj ženska ne deluje, ampak naj se kaže. Biti objekt opazovanja in diskurza drugih tako zaznamuje njeno doživljanje lastnega telesa. Usmeri naj se k idealnom, ki bo odgovarjal pogledu drugih, ne v avtonomno delovanje. Zaradi tega je npr pomembna vloga, ki jo ima telesna dejavnost (velika) na dojemanje lastnega telesa: “intenzivna športna praksa vodi do globoke transformacije subjektivne in objektivne izkušnje telesa in namesto da bi bilo telo za druge, postane telo za sebe. In ker ženske, ki si vzamejo avtonomijo s svojim telesom (ali intelektom, odzivi so podobni), niso več “nasmejane, prijazne, pozorne, podrejene, plahe, zadržane, skromne”, niti “privlačni in dosegljivi objekti”. Preprosto niso več (prave) ženske.

Pandora, kakšno napačno predstavo? Zakaj bi morala predstava o nečem biti univerzalna? Meni usnje npr sploh ne predstavlja ženstvenosti, prej grobost, moškost…. PRej svila 😛

Pandora1 se strinjam z teboj.
V službi urejena dama, v prostem času uživam na harley-u.
Seveda poleg paše tudi anatomija motorja, ja bencinski hlapi te zadaaanejo.Zato so občutki takooo lepi.Pogled na svet iz motorja je res enkraten.
Je pa tudi res, da se jezadnja leta število ženskih voznic na motorju zelo povečalo, včasih smo se celo poznale med seboj, danes pa je to skoraj nemogoče.
Bravo me.
Najboljši je pa občutek, ko se pripelješ pred kakšen bar, tam sami naduvani moški egoti, dvigneš čelado in njihov pogledi…avč baba…….

Se pravi te navdušuje občutek, da te moški zamenjujejo za moškega. 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close