prava stevia
Rada bi se odrekla sladkorju v kavi. Grenke ne morem piti (sem se že poskušala navadit, pa ne gre), pa bi probala sladilo stevia. Ali mi katerega priporočate, na trgu jih je malo morje, nekateri tudi z aspartamom, ki pa ni zdrav. Raznih drugih sladil ravno zaradi aspartama nočem uporabljati. Imela pa bi stevio v tabletkah, da jih lahko nosim tudi s sabo. Prosim vas za izkušnje in priporočila, hvala.
Stevia ima priblizno tak okus kot med je pa zelo sladka tako da se jo porabi zelo malo. Prodajajo jo eco trgovine ala kalcek vitacare in ostalo. Jaz osebno jo zelo malo uporabljam je pa res da tudi ne jem nobenega cukra razen v kar ga je v sadju in cokoladi 85 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} ga ne jem …
Ima low glikemicen indeks in je zelo popularna med diabetiki .
Zednje cajte je ratal popularen tudi kokosov sladkor samo ima visoko vsebnost fruktoze kar ti seveda ne povejo hehe…
Zakaj pa ne bi kar rožce imela? Če jo hočeš brez dodatkov, je to najbolj sigurna varianta.
Prej pa še tule poglej
http://www.pfaf.org/user/Plant.aspx?LatinName=Stevia+rebaudiana
če nimaš posebnih težav povezanih s sladkorjem, je vse en klinc, če z njim sladkaš kavo al pa s stevio.
Se strinjam. Največja napaka, da se sekiraš zaradi tiste pol žličke sladkorja v kavi. Te ne bo konec.
Zakaj točno, pa bi se rada odrekla sladkorju v kavi?
Sicer ti čisto verjamem, da ti ni za pit grenke kave, ampak, če se zadeve lotiš postopoma za zmanjševanjem, boš zagotovo v parih mesecih uspela. Brbončice potrebujejo približno 3 tedne, da se obnovijo, v tem času se tudi privadiš na novi okus.
Stevia tudi ni tako nedolžna kot jo želijo prikazati. Res, da ne dviguje krvnega sladkorja in nima kalorij, ampak učinek na telo ima pa podoben kot umetna sladila. Ko mi zaužijemo sladkor, možgani žal ne vedo ali gre za pravi sladkor ali za njegov nadomestek. Zato vseeno sprožijo mehanizem za zniževanje sladkorja, potem seveda čez čas pogruntajo, da to ni bilo potrebno in sprožijo mehanizem za zviševanje sladkorja v krvi. Skratka imaš hormonski direndaj za brezveze.
Če se boš vseeno odločila za nakup stevie, pazljivo preberi deklaracijo. Čisto stevio se izredno težko dobi, v tabletkah pa mislim, da sploh ne obstaja. Ker bi bila ena taka tabletka dovolj za vsaj 1 L kave.
Stevia ima tako nagravžno specifičen okus, da razen če imaš hudo dobro delujočo avtosugestijo, boš kavo slajeno s stevio zlila stran, no jaz sem jo. Podobne okus kot umetna sladila, le da še slabši. Tista žlička sladkorja in ugodje, kot ga občutiš ob popiti kavi, odtehta vso škodo tega cukra. Aspartam pa ja, je strup. Precej manjši je nekaj v smislu natreena (ciklamat + saharin), če že moraš.
Aja, je pa meni kava z medom dejansko dobra …
Pri nas se dobi sun stevia. Je 97{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}. V tabletkah in prahu. Prah ima dozer žličko, za nozevo konico je dovolj.300 x močnejša kot sladkor. Jo uporabljam, ker sem odvisnica od sladkorja.In. nepopovzroča takšne želje po še sladkorju kot zlicka cukra.
Meni ima stevia tak okus kot umetna sladila, niti slučajno ne tak kot med.[/quote]
Jaz sem jo jedel v cokoladi in mi potegne na med. Meni stevia povzroci sugar crave ker je zelo sladka pa nisem glih cukr junkie kvecjemu obratnu. Drugace se pa strinjam nasploh vidim da imas dober vpogled in realno sliko nasploh o prehrani.
order prednisone 10 mg tablet prednisone 3 tablets daily prednisone nz
https://prednisonet.online no prescription prednisone canadian pharmacy
how can i get prednisone online without a prescription prednisone uk buy prednisone 20 mg pill
Forum je zaprt za komentiranje.