Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika PRAVA ČOKOLADA

PRAVA ČOKOLADA

Sem nabavila kakavovo maslo, da bom doma naredila pravo čokolado, pa mi ne rata trda. Kaj ve mogoče kdo kaj delam narobe.
Po receptu vodo zavrem, dodam sladkor in kuham 15 min. Potem dam vanilijev sladkor in kakavovo maslo. Kakav zmešam z mlekom v prahu in dodam prej pripravljeno maso. Zmešam in zlijem na pekač, da se ohladi in “strdi”. No, ta zadnje mi ne rata, pa ne vem zakaj. Pa še nekaj. Za novo leto sem mislila naredit čokoladice raznih oblik in okusov, da bi jih podarila. Še vročo čokolado sem vlila v modelček za biškote, ki sem ga postavila na pekač, prekrit s peko papirjem, ampak se vse sprime in ne morem dat čokolade iz modelčka, verjetno, ker je premehka.
Prosim pomagajte, ker novo leto se bliža.
Hvala in lep pozdrav

Sicer se na izdelavo čokolade ne spoznam, samo kaj pa če je kaj narobe z receptom, česa preveč ali premalo.
Pobrskaj malce po netu in malce primerjaj recepte.

To bom pa še jaz naredla. Povej kolikšna količina mora biti za kaj. Koliko kakavovega masla in koliko mleka? Kje si dobila ta recept? Je kje na netu še kaj takšnega?

Mislim, da bi bilo najbolj enostavno na mali temperaturi raztopit čokolado
in le-to vliti v modelčke, ki jih poprej namazeš z malo masla.
Poizkusiš lahko dodati v to raztopljeno čokolado kakšno aromo in to bi naj bilo to.

??:
Recept je takšen:
1/2 kg sladkorja,
25 dag kakavovega masla,
2,5 dcl vode,
1 vanilijev sladkor,
1/2 kg mleka v prahu,
15 dag kakava,
po želji lešniki, mandlji, orehi, rozine ipd.

Vodo in sladkor zavremo ter kuhamo pribl. 15 minut. Dodamo kakavovo maslo in van. sladkor. Mleko in kakav zmešamo in stresemo v tekočo zmes. Vse skupaj mešamo,da ni več grudic,ampak ne kuhamo več. Pripravimo pekač, ne prevelik, na dno položimo peko papir, nanj damo lešnike oz. kar želiš in zlijemo čokolado. Damo na hladno čez noč oz. dokler se ne strdi. Damo iz pekača in zrežemo na pljubno velike koščke.
Malo sem razmišljala in bi bilo mogoče bolje, da damo sladkor v posodo in potem dolijemo samo toliko vode, da pokrije sladkor, je treba sprobat.
Če bi rada malo bolj mlečno čokolado, daš več mleka v prahu in manj kakava.
Verjetno bom probala dat za okus tudi meto.

Javi kakšna ti bo prišla.

Še en nasvet: sicer ne vem iz kje si, ampak nikakor ne kupuj kakavovo maslo v lekarni, ker je ful drago. Jaz sem ga naročila pri Žitu in so mi ga poslali po pošti(najmanjša količina je 2,5 kg).

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close