prav je da se šolajo doma
Bejž no, 12.11.2021 ob 08:17
mitinka, 12.11.2021 ob 08:15
V bistvu ni problema. Kdor ne želi testiranja, ostane doma. To je to.
Ostali imajo pravico do šolanja v šoli. Pika.
Zakaj se tako glasno oglašajo smo tisti, ki vedno vsemu nasprotujejo? (Drugačni so danes popularno glasni.) Nihče vam nič noče. Doma bodite.
Ne delaj se lepo. Preberi svoj zapis in boš videla, da si napadljiva. Balkan, teroristi
Kar daš, dobiš. Karma je prasica.
Točn tko. Žaljiv, hujskaški zapis izzove obrambo. Polovica je tko zmišljenga. Še vedn ne preneha.
Pajade, 12.11.2021 ob 08:06
yram, 12.11.2021 ob 07:51
Ce bi zeleli narodu dobro, bi sole zaprli ze konec oktobra oz po pocitnicah. Zapomnite si nic ne delajo za vas ali nas, ampak za svoje interese. Ljudje se kregajo cepljen- necepljen, v ozadju se pa vse rusi.
Glej, zaradi tvoje paranoje, pardon, p.resranosti naj zdaj poslabšamo stanje še za otroke?!?
Najprej ker se egoistični starci (tu so šteti vsi, ki so starši in naprej) ne pazijo, potem ker so egoistični starci preveč pres.rani, da bi se cepili, potem pa ker so egoistični starci preveč neumni in raje verjamejo FB cepcem in očitnim lažem, namesto da bi uporabili vsaj minimum od ene možganske celice in namesto, da bi iskali luknje, dejansko nekaj naredili. Ne bi se cepili, ne bi se testirali, ne bi nič. Ne, cepljeni pri tem res nimajo veze, ker jih je zelo malo, sploh v OŠ. V SŠ jih je malenkost več, pa spet ne toliko. Torej niso in ne morejo biti cepljeni posamezniki izgovor za tako nasprotovanje testiranju!
Prav, pa dajmo obvezno testiranje za vse otroke – kaj misliš, da bodo pres.ranci zadovoljni? Če že sedaj niso testirali, nosili mask, se držali osnovnih higienskih ukrepov?
Da pa se vrnemo k tebi, meri – zato, ker si preveč pre.srana, bi ti zdaj odrekla pravico do približno normalnega šolanja vsem ostalim? Ker je dejstvo, da vsaj za OŠ šolanje na daljavo ni niti približno enako tistemu v šoli. Če te tako skrbi, pa imej svoj hčerko doma in naj dela tako, na daljavo – izpite na koncu, pa je. Pusti pa ostale, ki si niti ne morejo privoščiti takšnega pre.seravanja kot ti, ki si itak cele dneve doma in na monu.
Lej moja hci je stara 16 let in je v 2 letniku gimnazije. Res mislis, da rabi mene, da jo jaz solam.? Se sola kar sama (solske obveznosti in pridobivanje znanja zmore brez moje pomoci)
Je prebolevnica, v razredu imajo nekaj cepljenih, edina je ki se ze zdaj testira (pa ji ne bi bilo treba). Ce hocete da je stvar efektivna se morajo testirati vsi od cepljenih, prebolelih, neprebolelih. To da se testira francija, poldeta pa ne je jalovo delo, ker ugani kaj…ravno polde ima enake moznosti, da prinese v solo kovid. Glede na situacijo, ki jo trenutno imamo, bi morala biti sola ze z zacetkom novembra na daljavo in to za vse. Priznam, da je tezko za starse manjsih otrok, za starejse pa izgovora ne sme biti. Tisti, ki solanje resno jemlje
in se redno uci, opravlja solsko delo ne bo imel nobenih tezav ne v soli ne doma. To da otrok (govorim o vecjih otrocih , zadnja triada os in ss) niste naucili discipline, tehnik ucenja, resnega pristopa k solskim obveznostim in zato ne zmorejo dela od doma, je pa vas problem.
Sori, ne bojim se necepljenih, dol mi visi zakaj se kdo cepi oz. zakaj ne, imam pa poln kufer napadanja agresivnih anticepilcev nas, ki smo cepljeni! Ja, anticepilci nasprotujejo vsemu. V začetku so bili testi nezanesljivi, ko so lani hoteli odprto šolo, so bili super, ko so hoteli uvesti PC, so bili naenkrat najbolj zanesljivi. Zdaj, ko bi jih uvedli v šole, pa so spet nezanesljivi? Pa kaj se gredo? Pa mask tudi ne bi? Pa kaj je zdaj to? Zaradi glasnih agresivnežev bo zdaj pouk na daljavo?!? Zato na vsi ostali to mirno sprejmemo? In potem smo cepljeni agresivni? A se vam je čisto skegljalo?!?
Prav, nočete testiranja, imejte otroke doma. Bodo dobili snov po mailu, pa jo predelajte z njimi. Ostali pa naj bodo normalno v šoli, kjer se bodo testirali.
Zakaj bi morali prenašati agresijo glasne manjšine? Res je čas, da se upremo in pokažemo, da nas je večina takih, ki nimamo nič proti testiranju otrok v šolah! Ker za kaj drugega (testiranje doma npr.) kot družba pač nismo zreli.
Aja? Šole naj bi zaprli že konec oktobra? Kaj pa lani, ko so točno to naredili, pa so bili taki kot ti prvi, ki so srali, kako se ubogim otročkom otroštvo krade, kako jih masa potrebuje psihologe in psihiatre, ker zapadajo v depresijo, vsi predebeli, asocialni itd. A zdaj ste pa zamenjali ploščo samo zato, ker se je treba testirat? Zdaj pa je šolanje na daljavo edino pravilno? Hujskači bedasti primitivni.
me ne no, 12.11.2021 ob 08:34
Aja? Šole naj bi zaprli že konec oktobra? Kaj pa lani, ko so točno to naredili, pa so bili taki kot ti prvi, ki so srali, kako se ubogim otročkom otroštvo krade, kako jih masa potrebuje psihologe in psihiatre, ker zapadajo v depresijo, vsi predebeli, asocialni itd. A zdaj ste pa zamenjali ploščo samo zato, ker se je treba testirat? Zdaj pa je šolanje na daljavo edino pravilno? Hujskači bedasti primitivni.
za yram
To sem se pozabila omeniti, od uciteljev se ocitno pricakuje, da bojo poleg pedagogov se uro ali dve dnevno igrali medicinske sestre in to zastonj. Zdravstvonoce delat kljub visokim dodatkom, vi pa pricakujete od uciteljev da bojo testiral ta male otroke. V kateri pravljici zivite.? Vlada prelaga vse delo na ucitelje, starse, delodajalce, postarje, trgovce itd. Vlada ne dela nic, samo menjuje direktorje firm in sestankuje (zre in pije na racun davkoplacevalcev) ter razmislja kako do novih fin.sredstev iz evrope. Nori ste ker ne dojamete, da vas jebejo na suho, nalozili so vam delo (opravljali ga boste zastonj) to delo sploh ni vase delo. Moj otrok bo na solanju od doma, ce bo ta moznost res od 15.11 dalje.
yram, 12.11.2021 ob 08:22
Lej moja hci je stara 16 let in je v 2 letniku gimnazije. Res mislis, da rabi mene, da jo jaz solam.? Se sola kar sama (solske obveznosti in pridobivanje znanja zmore brez moje pomoci)
Je prebolevnica, v razredu imajo nekaj cepljenih, edina je ki se ze zdaj testira (pa ji ne bi bilo treba). Ce hocete da je stvar efektivna se morajo testirati vsi od cepljenih, prebolelih, neprebolelih. To da se testira francija, poldeta pa ne je jalovo delo, ker ugani kaj…ravno polde ima enake moznosti, da prinese v solo kovid. Glede na situacijo, ki jo trenutno imamo, bi morala biti sola ze z zacetkom novembra na daljavo in to za vse. Priznam, da je tezko za starse manjsih otrok, za starejse pa izgovora ne sme biti. Tisti, ki solanje resno jemlje
in se redno uci, opravlja solsko delo ne bo imel nobenih tezav ne v soli ne doma. To da otrok (govorim o vecjih otrocih , zadnja triada os in ss) niste naucili discipline, tehnik ucenja, resnega pristopa k solskim obveznostim in zato ne zmorejo dela od doma, je pa vas problem.
Lahko je tebi s tujim k… po koprivah opletati. Ti nimaš težav, če je doma, super. Za druge ti pa itak dol visi. Torej jo imej doma, kaj te pri tem ovira? Mislim, da bo mamino bolezensko stanje (psihična ali pa druga bolezni, zaradi katere je bolj ogrožena) pač dovolj dober razlog, da se bo še naprej šolala na daljavo.
Glede na to, da si bila cel čas šolanja otrok doma, pač tudi nisi nek kredibilen faktor, ko gre za hudo sposobnost vzgoje otrok. Pa če boš zgrešil tako nadaljevala, bo tvoja hči samo še ena tvoja naslednica – od poklicne hčerke bo, če bo ratalo, prešla v poklicno ženo. Kaj več pa se itak ne pričakuje, a ne?
Pa še nekaj zelo pomembnega si spregledala pri temi – eni zblojenci nasprotujejo testiranju otrok nasploh. Pa vsem ukrepom tudi, radi pa bi otroke poslali v šole. Trenutno so najbolj glasni, zato se jih tako sliši. Niso pa nikakor večina in zato zaradi par teh pač ne smemo zapirati šol. Ker ne glede na vse je v OŠ znanje precej slabše zaradi šolanja doma. Velika večina otrok v OŠ pač ni in še ne more biti toliko samostojna, da bi lahko res sama enako delala kot pa v šoli. SŠ je čisto nekaj drugega, pa še tam je problem praksa, kjer pač je.
Otroke do 3.1 doma
Testirati vse – tudi cepljene
14 dni zapreti VSE
Živilske trgovine so leglo vsega. Vozički se nikjer več ne razkužujejo, folk brez PCT ne sme po trgovinah oa sedaj brska po večjih živilskih
Egoisti smo. Še bolj kot pred korono.
Prijatelj ina kronično bolnega otroka, operacije za seboj … otroka ima doma, ker ne more oz ga ne upa poslat v šolo, ker pač nekateri ne nosijo maske
me ne no, 12.11.2021 ob 08:34
za yram
Pa o cem ti blebeces.? Tega nisem jaz rekla, to si zamesal nekaj. Obratno, pri nas ni bilo nobenih tezav, hci je prvi letnik zakljucila z odlicnim uspehom in to 100 procentno. Debeli pri nas doma nismo. Imamo doma fitnes in se redno vsi ukvarjajo s tem razen mene. Glasbena je lavfala sicer preko neto (igra klavir in vijolino) vse brez problema, druzili so se sicer res preko neta ampak so se (pac drugace ni slo) itd..Tko da ne ti men vsiljevat necesa kar jaz nikoli nisem rekla.
yram, 12.11.2021 ob 08:36
To sem se pozabila omeniti, od uciteljev se ocitno pricakuje, da bojo poleg pedagogov se uro ali dve dnevno igrali medicinske sestre in to zastonj. Zdravstvonoce delat kljub visokim dodatkom, vi pa pricakujete od uciteljev da bojo testiral ta male otroke. V kateri pravljici zivite.? Vlada prelaga vse delo na ucitelje, starse, delodajalce, postarje, trgovce itd. Vlada ne dela nic, samo menjuje direktorje firm in sestankuje (zre in pije na racun davkoplacevalcev) ter razmislja kako do novih fin.sredstev iz evrope. Nori ste ker ne dojamete, da vas jebejo na suho, nalozili so vam delo (opravljali ga boste zastonj) to delo sploh ni vase delo. Moj otrok bo na solanju od doma, ce bo ta moznost res od 15.11 dalje.
Starši so lahko svoje otroke že naučili samotestiranja. Gre za OŠ, ne vrtec.
Če ne, je potrebno razmislit, da bi v šoli prepovedali čopiče, škarje, svinčnike…vse je nevarno.
Morda bo nasploh za vse bolje, da se nasprotniki šolajo doma.
No, tu ti pa dam prav. Prfoksi bi morali odkloniti vse v zvezi z nadzorom nad opravljanjem testiranj. Se jim da plac, kjer naj se testirajo in to je to. Ne more učitelj kazat zadeve in po možnosti še štokat otroke v nos, ker sami ne bodo znali. Karkoli bo narobe, bodo učitelji krivi. Torej če naj bi učitelji dodatno opravljali še te naloge, naj se jih ovrednoti, tako kot hočejo vse ovrednoteno v zdravstvu, se jih pošlje na tečaj, kako ravnati z malimi otroki, ki se testirajo, dati staršem v podpis obrazec, kjer se strinjajo s tem, da učiteljica po potrebi tudi pomaga pri testiranju in jo odvezujejo vse odgovornosti, in seveda ustrezno plačati zadevo!!! Zdravstvo s prstom ne migne, če ni plačano. A mislite, da tisti, ki testirajo, delajo zastonj? Absolutno odklonit asistenco pri testiranju, če ni posebej ovrednoteno in če učitelji niso zakonsko zaščiteni. Ampak ker učiteljstvo očitno naredi vse, kar jim naložijo, tega ni za pričakovat.
mitinka, 12.11.2021 ob 08:47
Starši so lahko svoje otroke že naučili samotestiranja. Gre za OŠ, ne vrtec.
Če ne, je potrebno razmislit, da bi v šoli prepovedali čopiče, škarje, svinčnike…vse je nevarno.
Morda bo nasploh za vse bolje, da se nasprotniki šolajo doma.
Ne ne, povečal se bo vpis v šole s prilagojenim programom. Tisti otroci se bodo še naprej samotestirali doma.
Pa saj tja tudi res pašejo, če ne zmorejo usvojiti te hudo zapletene veščine.?
me ne no, 12.11.2021 ob 08:48
No, tu ti pa dam prav. Prfoksi bi morali odkloniti vse v zvezi z nadzorom nad opravljanjem testiranj. Se jim da plac, kjer naj se testirajo in to je to. Ne more učitelj kazat zadeve in po možnosti še štokat otroke v nos, ker sami ne bodo znali. Karkoli bo narobe, bodo učitelji krivi. Torej če naj bi učitelji dodatno opravljali še te naloge, naj se jih ovrednoti, tako kot hočejo vse ovrednoteno v zdravstvu, se jih pošlje na tečaj, kako ravnati z malimi otroki, ki se testirajo, dati staršem v podpis obrazec, kjer se strinjajo s tem, da učiteljica po potrebi tudi pomaga pri testiranju in jo odvezujejo vse odgovornosti, in seveda ustrezno plačati zadevo!!! Zdravstvo s prstom ne migne, če ni plačano. A mislite, da tisti, ki testirajo, delajo zastonj? Absolutno odklonit asistenco pri testiranju, če ni posebej ovrednoteno in če učitelji niso zakonsko zaščiteni. Ampak ker učiteljstvo očitno naredi vse, kar jim naložijo, tega ni za pričakovat.
Mislim da ima učiteljstvo res težko delo – ampak predvsem s starši.
Učitelji staršem podpišejo obrazec, da lahko otroku pomagajo karkoli? Zavezat vezalko, odpret knjigo, držat škarje….?
Anja anja, 12.11.2021 ob 07:33
Pa če ostanejo doma naj se še sami izobražujejo. Vsi v šolo ali vsi doma ne pa neki na pol.
če izpolnjuje pogoj PC. Vsak normalen pa tudi ne bo imel težav s tem, da bo njegov otrok po potreb izpolnjeval T. Ne grem se več 10 min ure..preberite si in odgovorite. Bojo šolniki kar lepo oddelali svojo plačo in predavali 45 min vsako svojo uro za kar so v resnici zaposleni in imajo do tega naši otroci pravico. Lenuhi bi hvatal krivine, ker nočejo prevzeti odgovornosti za profesionalno izvedbo.
kar ni obvezno. Men so otroka uspešno okužili že septembra. Zakaj? Hja po leti normalnega, virusu primernega standarda, da so učenci v svojih učilnicah celo dopoldne so se odločili (in pri tem brez pomislekov še vedno vztrajajo), da naj otroci vsako uro menjajo učilnice. Pa če s tem ne zvišaš maksimalno možnost okužbe potem pa jaz ne vem s čem jo. V 3 minutah je nemogoče ustrezno prezračiti razred in vse prebrisati za kihalci in kašljalci. Ker je bilo in še vedno je na naši šoli veliko okužb in so celo edina šola, ki se je odločila za “preventivni” online po počitnicah sem govorila z NIJZ, ki je o njihovih slabih prijemih za obvladovanje epidemije seznanjen in vendar, ker je glede nemenjave učilnic izdano LE priporočilo jim zakonsko ne morejo nič. Tako, da ne razlagaj, da naredijo vse kar je v njihovi moči. Na bruhanje mi gredo.
Simpl, 12.11.2021 ob 09:04
Test sline. Organizacija izvajalcev, konkretna obrazložitev. Komunikacija ljudje božji. Tako pa se eni upirate, drugi kimate. Dovolj denarja in časa imajo, zato pa so tam, da opravijo svoje delo.
Test sline je nezanesljiv. Avstrijci imajo drugače teste in izmenično otroci opravljajo HAT in PCR teste. Gre pa pri njih pri mlajših za grgranje, ne pljuvanje sline.
A potem boste pa za testiranje v šoli? Resno?
Nenene, 12.11.2021 ob 09:08
Test sline je nezanesljiv. Avstrijci imajo drugače teste in izmenično otroci opravljajo HAT in PCR teste. Gre pa pri njih pri mlajših za grgranje, ne pljuvanje sline.
A potem boste pa za testiranje v šoli? Resno?
Joj, naši sončki bi potem to popili – ta strup! Ni šans, to pa ne. Naši sončki imajo posebne potrebe. ?
Forum je zaprt za komentiranje.