Pranje spodnjega perila
Spodnje hlače pri nas peremo na 60 stopinj, razen črno perilo peremo na 40. Modrčke na 40. Spodnje majice na 40 ali 60, odvisno. Spodnjih hlač, ki bi se smele prati samo na 30, ne kupujem – morajo biti že iz zelo nekvalitetnih materialov, če so bombažne in se smejo prati le v mlačni vodi. Sintetičnih spodnjic večinoma ne nosim. Spodnjice, ki se deklarirano smejo prati samo na 40, navadim na pranje na 60. Doslej so še vse preživele.
Imam pisane bombažne spodnje hlače in vse perem na 40*, moj je še od prej navajen ko si je sam pral,da da vse prat na 60, tako da tiste peremo pa tako.
Se mi zdi, da ko sem dala parkrat prat na višjo temperaturo, da so potem po prvem pranju skrčijo potem se pa zelo hitro vse raztegnejo. In jih lahko samo še stran pomečem
LP
Uf, jaz sem ful kompliricana, saj nosim samo komplete, torej hlačke ki so obvezno v kompletu z modrčkom, vedno. Ravn tko moram imeti žnj število različnih barv, modelov, oblik, zato sem se navadila na H&M perilo, ki je za moje pojme odlične kakovosti, da ne rečem pa tudi ful poceni, recimo zdej za novoleto sem si kupila komplet zlate in črne barve za skupaj 16 EUR – 2 kompleta hlačke+modrček.
Perem pa vedno na 40 stopinj, ko se mal raztegna, sfuzla, pa kupim nov komplet in starega vržem v kanto brez slabe vesti….tako imam pogosto kaj novega v predalu, sicer pa imam kakšne komplete od H&M včasih tudi 2, 3 leta…
Ker slučajno živim na planetu Zemlja, vem, da ima vsaka palica dva konca…..
Včasih je za vnetje krivo tudi slabo sprano perilo, v želji za varčevanjem damo več praška in manj vode, ki potem ostane na perilu.
Včasih je uporaba preagresivnega mila tudi razlog za vnetje, poskusi si kupit prav neutralno milo za intimne predele, tudi to včasih pomaga.
Ali pa uporaba dnevnih vložkov.
Ni vrag, da katera od teh akcij ne zadošča, sicer pa s pranjem na 60 ali 90 dejansko uničimo perilo.
Forum je zaprt za komentiranje.