pranje otroških las
Mene pa zanima zakaj sploh kaj na oči? Odkod otrokom strah pred vodo??? Pri nas nagnemo glavo nazaj, oči zaprte, če kdo to želi in nobene panike, če pride voda v oči. Otroka je treba v štartu navadit, da se vode ne boji in ne pred prvim pranjem glave delat cele znanosti iz tega, pa se že unaprej bat kaj bo če bo voda slučajno šla v očke.
Lep dan pa brez zamere.
Hvala za pametne nasvete. Očitno sem malo naivna, ko sem pričakovala odgovor na vprašanje.
Hči je še premajhna da bi si sama držala brisačo, glavo sicer nagne nazaj, ampak ko je treba sprat šampon prav z vrha glave, se pa začne obračat dol. Tako da ji gre vsa voda s šamponom v oči.
Kdo je ša omenjal strah pred vodo?
Zdaj čakam na predlog naj jo ostrižem na balin, bom le z vlažno vatko lahko glavo očistila…
se popolnoma strinjam s tabo. Doma imam dvojčici, ki se prej nista nikoli bali vode, sedaj pa se dereta in kričita, ko jima umivam glavico. Zakaj in od kod naenkrat tak strah, sploh ne vem. Pa ju nismo nikoli na silo umivali in spirali glavice.
Veš, sem ene dvakrat iskala odgovor in mnenje na tej strani, pa se obakrat doživela bum – pljusk po buči. Ne vem, zakaj se oglašajo tisti, ki ti ne znajo ali nočejo odgovoriti ampak samo napadajo in se delajo pametne. Sovražim take primere. Sama, če ne znam svetovati, preskočim vprašanje in ne komentiram, tudi, če se mi zdi kaj brezveznega ali butastega.
Enostavno, preskočim. Svetujem tudi tistim osebam, ki ne znajo svetovati, da preskočijo vprašanja in ne delijo “vzornih nasvetov”.
Toliko, pa brez zamere.
Upam, da boste premagali strah pred vodo pri umivanju glavic- upam tudi v našem imenu.
Pa lep dan še naprej
Azzurra,
moji punci sta dopolnili 21 mesecev – torej v primerjavi s tvojim sinčkom nekje enaka starost. To pomeni, da je nekaj na tem, da so se naenkrat tako zelo začele bati vode, ko se umivajo lasje. Zanimivo, da je problem samo pri umivanju glavic, drugače pa uživata full v vodi in se špricata – pa ni nič narobe.
Ne vem, kaj bomo pogruntali, ker v teh dneh, ko norita zunaj cele dneve, bo potrebno glavice bolj pogosto umivati, kajne!
Upam, da nam bo uspelo premagati strah tako kot tudi tebi Azzurro in vsem ostalim, ki imajo podobne probleme.
Pa lep dan vsem skupaj,
B.
Saj ne gre za to, da so se kdaj ustrašili vode. Čisto naravno je, da se živo bitje ustraši, če mu voda poliva glavo in ne more zadihati. Pa tudi, da otrok joka, če mu gre šampon v oči. Eni to bolje prenašajo, drugi slabše.
Jaz sem pri prvemu imela tisti ščitek, pa ni nič puščal. Ne me vprašati, katere firme je bil, ker je že 15 let takrat, ko smo rabili te stvari. Druga pa se ni bala umivanja glave, ni bilo nikoli problemov, tako da ji nismo dali ničesar.
Ma poskusi tisti ščitek, mogoče bo v redu.
Pri nas se na začetku ni nič bala, okrog 10meseca pa kriza in vreščanje.
Zdaj sva pri umivanju glave prisotna oba z možem, mož jo prime in jo da v ležeč položaj nad banjo, ona se ga drži kot klop in glava je izprana. V začetku je bila rahla kriza, a brez tistega vreščanja, zdaj pa čista tišina. Aja, stara je 15mesecev.
Mi je pa moj ati rekel, da je njegova mama otroke položila na mizo, da so se ulegli, spodaj podložila lavor in umivanje se je začelo.
Ja, tudi včasih so iz tega očitno znali narediti celo znanost.
Forum je zaprt za komentiranje.