Pralni stroj gorenje
Danes so stroji narejeni res samo še za obdobje garancije, deli so običajno tako dragi, da jih nima smisla menjavat. Vseeno je gorenje še pri cenah delov malo manj ubijalski kot konkurenca.
Poskusi takole, najprej se na najbližji gorenjev servis pozanimaj, kaj je s strojem narobe in koliko bi stalo servisna storitev serviserje na domu. Potem vprašaj še, koliko bi te stala servisna storitev v njihovem servisu. Zakaj?
Meni so samo enkrat prišli popravljat na dom, ker je bilo skoraj polovico zneska prihod na dom, s tem, da je bil servis niti ne 3 km vstran. Ker sem bila besna kot ris, so mi potem razložili, da se gredo neke vrste socialo. Imajo pavšal za prihod na dom, zato da imajo pokrite tudi stroške za oddaljene lokacije?! Po tistem sva vozila vse k njim. Je pa res, da smo v bajti, naložimo prikolico in tam potegnejo z malim viličarjem dol.
Če te možnosti nimaš in vidiš, da je prihod na popravilo predraga postavka, ti priporočam, da kupiš nov stroj z garancijo tam, kjer imajo dostavo vključeno v ceno, prevzeti pa morajo po zakonu tudi tvoj stroj brezplačno, vendar lahko da bodo računali odvoz, se prej pozanimaj. Pri teh postavkah se da barantat, če si količkaj pogajalca.
Mali zasebni serviserji ti znajo zaračunati tudi defektažo nekaj deset eurov, tako da to se tudi prej pozanimaj, preden se odločiš, da si nekoga pokličeš, ki lahko ugotovi, da je popravilo pol cene novega.
Kdor ima stroj star petnajst ali dvajset let, pa v vsakem primeru popravljat, tudi za ceno novega. Še je bistveno boljša kakovost, tako samega stroja kot tudi rezervnih vgradnih delov, ki so pri novih mašinah več ali manj vlita plastika in se nič več ne jemlje narazen.
Forum je zaprt za komentiranje.