Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › Pralni stroj Beko – energijski razred D – problem?

Pralni stroj Beko – energijski razred D – problem?

Odločam se za nakup pralnega stroja, med izbranimi je tudi

Beko WUE 7736X0.

Cena je ZELO ugodna, samo problem je v energijskem  razredu – D!

Je smiselno kupiti pralni stroj, ki ni v energijskem razredu A?

Je velika razlika v porabi energije, oz. v ceni?

Hvala za info.

Lp.

Odgovor ste podali že v vašem vprašanju.

Mislim, da so lestvico energijskih razredov spremenili. Preverite ali je to po novi ali stari klasifikaciji.

Meni to ni tako pomembno. Zdaj imam 15 let star stroj, ki najbrž porabi več elektrike kot ta tvoj. Perem cca 3 x na teden in po mojem ne bi nič kaj vplivalo na moj račun za elektriko. Najbrž se to bolj pozna pri tistih, ki veliko perejo, veliko bolj pa pri kakšnih sušilcih npr.

kakšna je najbolj optimalna zmogljivost pranja 6, 7 ali 8 kg?

Ta mesec pa res se ni nihce kupoval pralnega stroja.

Stroji s specifikacijo A+ so res varčni, ampak za ceno slabše opranega perila… Varčujejo pri vodi in električni energiji; rezultat tega pa je, da je perilo oprano na pol in da je na koncu še vedno PREVELIK ostanek pralnega sredstva v opranem perilu… Če nisi alergik, bo varčna izvedba zate super, drgače pa vzemi razred D, ki ti bo za majhno začetno investicijo naredil čudež!

Zakaj Beko? Zakaj ne Heinner.

kupi rajši karkoli drugega!

Odgovor na objavo uporabnika
Marym, 06.12.2021 ob 07:19

Mislim, da so lestvico energijskih razredov spremenili. Preverite ali je to po novi ali stari klasifikaciji.

Imam Beko skoraj 10 let, pere super, res zadovoljna, a ker ze 10 let dela, racunam, da ga bo kmalu pobralo,zato si ogledujem pralne stroje in vidim, da so te energetske oznake zdaj drugacne, A++ kar ni vec, vse nekaj C in D…

Nisem pa pogruntala, v cem je fora teh sprememb. Ve kdo?

Tudi sama nameravam v bližnji prihodnosti kupiti novi pralni stroj. Glede na to, da tebi dela ze deset let, bom tudi jaz kupila Beko. Kolebala sem se med Bekl in Vox Electronics.

Beko in Vox sta obe Bekovi znamki z istimi sestavnimi deli. V glavnem turškimi. Če dobiš Vox ceneje, vzemi Vox. Je pa oboje bolj švoh, na servis pa lahko v praksi pozabiš.

Odgovor na objavo uporabnika
Beko, 06.12.2021 ob 07:12

Odločam se za nakup pralnega stroja, med izbranimi je tudi

Beko WUE 7736X0.

Cena je ZELO ugodna, samo problem je v energijskem  razredu – D!

Je smiselno kupiti pralni stroj, ki ni v energijskem razredu A?

Je velika razlika v porabi energije, oz. v ceni?

Hvala za info.

Lp.

jaz ga ne bi kupila…

nimam težav s pralnim strojem… imam pa tako izkušnjo z el. štedilnikom – je star, sicer še vedno odlično deluje, ampak odkar kuham na elektriko je cena računa konkretno višja… zato zdaj iščemo možnosti nabave novejšega v energijskem razredu A…ker je ta stari, čeprav še odlično delujoč, pač preveč požrešen energetsko

če sem ti kaj pomagala z nasvetom.

Hvala za nasvet. Sem se ze premislila. Mislim da bom ostala kar na nasi domaci blagovni znamki.

200 mg prednisone daily prednisone pill 20 mg prednisone 2.5 mg tab
https://prednisonet.online prednisone 15 mg daily
prednisone online pharmacy prednisone price canada drug prices prednisone

Kaj pa ti stroji Candy, ki so razred A in imajo tudi hitre programe?  Niso dragi.

https://www.harveynorman.si/bela-tehnika/pralni-in-susilni-stroji/pralni-stroji/candy

Kolegica je Candya imela več v popravilu kot pa delujočega,

Jaz sem imela Beko in tudi Gorenje pralni in sušilni stroj, pa sem bila vedno zadovoljna.

Če se je kaj sfižilo v času 5 letne garancije so hitro popravili( oboje v 5 letih po 1x).

Sedaj sem si kupila pralnik Gorenje, sušilec je Beko in sem z obojim zadovoljna. Je pa res, da so stroje začeli delati za čas garancije oz. kakšno leto čez, potem si ti pa niti ne splača popravljat, le ravno nimaš koga , ki bi to sam popravil.

Glede oznak pa v današnjem času ne iščite pod A kot vse kot oh in sploh kvaliteto.

Pa ne nabijati z informacijami, da sušilci porabijo veliko elektrike, ker jo ob normalni rabi ne, pa imamo v naši družini sušilni stroj že okrog 29-30 let. Sedanji je 3. , s tem, da je prvi držal 22 let  in dal veliko skozi(majhni otroci, pa še tašči in svakinji sem občasno sušila).

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close