Pralni stroj Beko – energijski razred D – problem?
Stroji s specifikacijo A+ so res varčni, ampak za ceno slabše opranega perila… Varčujejo pri vodi in električni energiji; rezultat tega pa je, da je perilo oprano na pol in da je na koncu še vedno PREVELIK ostanek pralnega sredstva v opranem perilu… Če nisi alergik, bo varčna izvedba zate super, drgače pa vzemi razred D, ki ti bo za majhno začetno investicijo naredil čudež!
Marym, 06.12.2021 ob 07:19
Mislim, da so lestvico energijskih razredov spremenili. Preverite ali je to po novi ali stari klasifikaciji.
Imam Beko skoraj 10 let, pere super, res zadovoljna, a ker ze 10 let dela, racunam, da ga bo kmalu pobralo,zato si ogledujem pralne stroje in vidim, da so te energetske oznake zdaj drugacne, A++ kar ni vec, vse nekaj C in D…
Nisem pa pogruntala, v cem je fora teh sprememb. Ve kdo?
Beko, 06.12.2021 ob 07:12
Odločam se za nakup pralnega stroja, med izbranimi je tudi
Beko WUE 7736X0.
Cena je ZELO ugodna, samo problem je v energijskem razredu – D!
Je smiselno kupiti pralni stroj, ki ni v energijskem razredu A?
Je velika razlika v porabi energije, oz. v ceni?
Hvala za info.
Lp.
jaz ga ne bi kupila…
nimam težav s pralnim strojem… imam pa tako izkušnjo z el. štedilnikom – je star, sicer še vedno odlično deluje, ampak odkar kuham na elektriko je cena računa konkretno višja… zato zdaj iščemo možnosti nabave novejšega v energijskem razredu A…ker je ta stari, čeprav še odlično delujoč, pač preveč požrešen energetsko
če sem ti kaj pomagala z nasvetom.
200 mg prednisone daily prednisone pill 20 mg prednisone 2.5 mg tab
https://prednisonet.online prednisone 15 mg daily
prednisone online pharmacy prednisone price canada drug prices prednisone
Kaj pa ti stroji Candy, ki so razred A in imajo tudi hitre programe? Niso dragi.
https://www.harveynorman.si/bela-tehnika/pralni-in-susilni-stroji/pralni-stroji/candy
Kolegica je Candya imela več v popravilu kot pa delujočega,
Jaz sem imela Beko in tudi Gorenje pralni in sušilni stroj, pa sem bila vedno zadovoljna.
Če se je kaj sfižilo v času 5 letne garancije so hitro popravili( oboje v 5 letih po 1x).
Sedaj sem si kupila pralnik Gorenje, sušilec je Beko in sem z obojim zadovoljna. Je pa res, da so stroje začeli delati za čas garancije oz. kakšno leto čez, potem si ti pa niti ne splača popravljat, le ravno nimaš koga , ki bi to sam popravil.
Glede oznak pa v današnjem času ne iščite pod A kot vse kot oh in sploh kvaliteto.
Pa ne nabijati z informacijami, da sušilci porabijo veliko elektrike, ker jo ob normalni rabi ne, pa imamo v naši družini sušilni stroj že okrog 29-30 let. Sedanji je 3. , s tem, da je prvi držal 22 let in dal veliko skozi(majhni otroci, pa še tašči in svakinji sem občasno sušila).
Forum je zaprt za komentiranje.