Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Pralni prasek-kateri?

Pralni prasek-kateri?

Resno sprasujem s katerim pralnim praskom ste zadovoljni. Trenutno perem z dashom v gelu imam 3 razlicne-kupljeni v italiji. Njihov vonj mi ze preseda in mi je zacel smrdet tudi ko odprem posodo s praskom, mi je postalo bljak. Operejo sicer kar solidno. Ampak vonj me pa moti in bi rada zamenjala. Torej iscem prasek nevsiljivih disav, ki res dobro opere. Pri nas peremo res umazane cunje in pod to ne stejem 2x oblecena ista majica od svica. Imamo vsega od blata, zemlje, trave, masti, šmera od sraufanja itd ker pri nas se dela in otrokoma pustimo, da sta otroka.

Noben?

jaz z Ceskim. Katetega dobim na RK.

Jaz perem s Silanom, prašek in ne gel, gor so modre rože naslikane in sem zelo zadovoljna. To je za belo in pisano. Za temno pa Silan gel vijolični. Ko sem probala Ariel, mi njihovi vonji ne ustrezajo. Geli pa itak meni na splošno smrdijo, ta Silan je še najboljši. Pa po mojih izkušnjah gel nikoli tako lepo ne opere belega perila kot prašek.

Odgovor na objavo uporabnika
Jaz tako, 25.08.2021 ob 06:12

Jaz perem s Silanom, prašek in ne gel, gor so modre rože naslikane in sem zelo zadovoljna. To je za belo in pisano. Za temno pa Silan gel vijolični. Ko sem probala Ariel, mi njihovi vonji ne ustrezajo. Geli pa itak meni na splošno smrdijo, ta Silan je še najboljši. Pa po mojih izkušnjah gel nikoli tako lepo ne opere belega perila kot prašek.

???

Ali niso silan samo mehčalci?

marsiglia iz eurospina morda? samo res marsiglia ne tisti ki ima vonj po njej

zna biti da ne bo tko močna kt dash, tko da če bi posegel po njej bi za vsak primer vzel še kaj proti bolj trdovratnim madežem. Drugače bom pa (ko jo porabm) sprobal omino bianco…

malce za dušo.......https://www.facebook.com/stvari.ajdovscina/

Ni bistvene razlike. Poskusila sem že vse: Dash, Ariel, Dexal, Tandil, Faxs, Persil, Dixan…Ena gospa mi je dala za darilo prašek od RK (mislim, da je Owio), če bi jo zavrnila, bi jo užalila. Ampak mislim, da ta prašek je prav zanič, perilo je prišlo iz stroja ven ravno takšno, kot sem ga dala noter.

Moje mnenje je, da so praški vsi povprek nič vredni. Če je perilo umazano, ga moraš prej namočiti v pralnem prašku Radion in zdrgniti z milom ročno. Posebej problematičen je šmir. Npr. spodnje hlače bele, ki si jih preoblečem 2 x dnevno so prišle iz stroja ven ravno takšne kot sem jih dala noter, oprano na 95 stopinj. Sedaj vse spodnje perilo našpricam z alkoholnim kisom, operem na 95 in pride res čisto oprano. Prav tako vse majice, ki so prešvicane, pod pazduhami najprej našpricam z alkoholnim kisom in šele nato gre v pranje. Vedno dam še na dodatno izpiranje.

Delavske obleke vse prej pošpricam z razmaščevalcem, podrgnem s krtačko in šele potem gre v stroj.

Če se perejo čiste cunje, potem so seveda vsi praški dobri.

Z geli že multi let ne perem. Ker pacajo stroj, poleg tega ne operejo dobro.

Vse, od A-Ž prem s Faksom Aquamarine. Pri belih dam edino malo mehčalca  Silan Mediterranean, za ostale nič. Cunje lepo dišijo, nevsiljivo po prašku.

Mene moti, ko nekatere zlijejo celo kanto mehčalca in ti npr na avtobus v nos seka. Ravno tako kakšni sladki in močni parfumi, ko se umijejo z njimi.

Normalno, 25.08.2021 ob 17:27

Z geli že multi let ne perem. Ker pacajo stroj, poleg tega ne operejo dobro.

Vse, od A-Ž prem s Faksom Aquamarine. Pri belih dam edino malo mehčalca  Silan Mediterranean, za ostale nič. Cunje lepo dišijo, nevsiljivo po prašku.

Mene moti, ko nekatere zlijejo celo kanto mehčalca in ti npr na avtobus v nos seka. Ravno tako kakšni sladki in močni parfumi, ko se umijejo z njimi.

Aja Avtorica, predno daš prat, te štiristo, od zemlje itd. cunje predhodno namoči v škofu vroče vode in pusti čez noč. Bo tud stroj hvaležen.

Normalno, 25.08.2021 ob 17:29

Aja Avtorica, predno daš prat, te štiristo, od zemlje itd. cunje predhodno namoči v škofu vroče vode in pusti čez noč. Bo tud stroj hvaležen.

šmiraste*

Normalno, 25.08.2021 ob 17:29

šmiraste*

Sori za več odgovorov. Namočit v vroči vodi s praškom

Mah, vsi geli in kapsule so dobre, samo problemi so s strojem ?

coco813, 25.08.2021 ob 17:40

Mah, vsi geli in kapsule so dobre, samo problemi so s strojem ?

novi stroji samo drgnejo na suho. Kdo si je izmislil tako pranje.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close