Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Praksa pri delodajalcu in manjkajoce ure

Praksa pri delodajalcu in manjkajoce ure

Pozdravljeni, prej nism vedel kolko ur prakse pri delodajalcu mam za nardit. Zdaj sm ugotovu da 90…mene pa so na praksi razporedili da delam 6 ur na dan 10 dni kar bo na koncu 60 ur imam pa 2 dni ze za sabo. Mentorja nemorm kontaktirat ker je na dopustu. Kaj naj nardim? Bo mi pa mentor nakoncu podpisal da sm prakso opravu. Plus na strani od sole pise da mas pud opravlen ce oddas dnevnik podpisan z mentorjeve strani. Sam me pa skrbi kr sola pa dobi evidenco ur in tam bo 60. Kaj sola naredi v tem primeru, kaksne so sploh resitve. Pa v pogodbi ki so jo sola  pa delodajalec podpisali bi verjetno mogle ure pisati kolko jih rabim. Zakaj so me pol dali sam 6 ur na dan delat kaj naj nardim

Kera šola pa je tok nemarna? In ker firma?

Boš pač oddelal med počitnicami!

Dogovori ze za podaljšanje za pet dni.

Mogoče vseeno kontaktiraš mentorja … po mail–u, sms-u…, so pač nujne zadeve ….ali nekoga , ki ga nadomešča…

Ne more biti to tako razpuščeno po kavbojsko…in uredi po najboljših močeh…pa kak se gre na dopust zdaj, ko se začne šolsko leto in mentor mora bit na voljo dijakom glede opravljanja prakse..- oziroma imeti nadomeščanje nekoga …,za dopust je imel prej dost cajta..a je logično ali ni…

Si priden in deloven, boš vse uredil in srečno pubec nadalje. Pa se mladino šimfa, ..ta stari so smotani, to pa ja…

jah, kontaktiraj s svojo šolo, svetovalko …tajništvo in povej zbrko pa naj ti svetujejo kaj naredit…so eni tam po šolah sam za mešanje megle …pa nucaš kaj urejat pa nič ne vejo…

mentor bi rabil imet nadomeščanje po logiki…kaj pa , če se obračaš na drugega mentorja …valjda ni sam eden, od kakega sošolca pa naj te zastopa pri dogovoru z delodajalcem pri praksi…

Ne vem za katero program in katero šolo delaš prakso. Se mi zdi, da je na obrazcu za mojega sina, ki je delal za avto serviserja, na obrazcu bilo samo, da je opravil. Itak je praksa od datuma do datuma. Vsaj tako se mi zdi. Kot so že rekli drugi, vprašaj na šolo.

Pojdi v kadrovsko in se dogovori.

Ostali manjoko pa prinesi notri z urami ali kakšno soboto, če je možno.

Kako sploh opravljaš prakso, če nimaš mentorja?

Za sebe se moraš sam pobrigati. Čudno, da se prej nisi pozanimal, koliko ur rabiš.

Če se ti štejejo šolskd ure, torej po 45min, bo to v redu.

Pogosto firme poten podpišejo tako in napišejo, da je vse ok.

Cak mal. A to pomeni, da se ne gre za pridobivanje znanja, ampak zgolj, da so formalnosti izpolnjene?

Podjetje, ki ti omogoča praktično delo je v prekršku, ker ti je dodelilo mentorja ki je na dopustu. Kdo te sedaj uvaja, uči, mentorira.

Jaz bi pa klicala takoj na šolo odgovornega za praktično delo.

Tako podjetja podpišejo pogodbe, potegnejo denar, v zameno pa ne dajo nič.

Po navadi so učenci na praksi določeno število ur, potem si morajo verjetno doma še zapist in uredit dnevnik prakse.

Tole ne leti na tebe praktikanta. Kako se vsepovsod pritožujejo, da pridejo iz poklicnih šol popolnoma neuki.

Le kako ne bi bili, če so mentorji na dopustih.

Zanimivo bi bilo brati v kateri smeri se izobražuješ.

V družini imamo študentko stomatologije, ki je začela 3. letnik in ima prakso pri zobozdravniku.

1. in 2. dan je opazovala njegovo delo, 3. dan je pa rekel, da naj naslednji dan ne hodi, ker bo brusil zob in ne bo nič novega.

Fant bo dobil plačilo za podpis, dekle se bo pa prakse učilo kje? Morda na domačem mačku?

Odgovor na objavo uporabnika
Anonimnež, 17.09.2025 ob 16:38

Cak mal. A to pomeni, da se ne gre za pridobivanje znanja, ampak zgolj, da so formalnosti izpolnjene?

Ja, zgolj za to se gre.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close