Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Prah na televizorju

Prah na televizorju

Treba je enkrat na 13 dni orng pljunit na ekran, ta mastnega. In lepo zmazat. Lepo, enakomerno po celem ekranu. Slika enkratna.

Dobro vprašanje. Nisem še zasledila takega vprašanja.

Tudi na mojem tvju prah. Sam prah. Bolj ga brišem, več ga je. Če ga ne brišem, ga je še več. Bom pa poskusila z nasveti, ki ste jih delili.

Ojla.

Jaz prah na TV in na ostalih ekranih brišem s čistilom za steklo (natančneje iz Eurospina). Ker čistilo vsebuje alkohol ga uporabljam tudi za kakšne manjše madeže na različnih površinah.

Stelex pa bombazna krpa. Spomladi je vsepovsod polno prahu,samo da sonce posveti v prostor

Zakaj nam tega ne povedo v dnevniku, 24ur, kakšni oddaji kot recimo kvizi, riba, raca, rak.. niti nobenga podkasta ni na to temo

Rahlo vlažna stara spodnja bombažna majica.

Vse stare spodnje majice, velikokrat preprane, uporabljam za čiščenje ekranov, šip … Uporabno boljše kot pa vse mikrokrpe.

Namenska čistila za monitorje, pa nisem poskusila samo enega, so naredile film na TV ekranu in je bilo slabše kot prej. Na 40″ zaslonu je nekako še šlo, na 65″ je bila katastrofa.

Verjetno bo jutri na Tarči glavna tema o prahu. Monklje bodo prišle svetovat. Kot Herta. 🙂

Najprej je treba ugotoviti poreklo prahu. Ker poznamo več vrst prahu, zato imamo tudi danes na voljo različna čistila in losjone za tv ekran:

Losjon proti prahu od oblačil
    Razmaščevalec hišnega prahu
    Abrazivno čistilo proti puščavskemu prahu
    Univerzalno čistilo proti prometnemu prahu
    Večnamensko čistilo za čiščenje temnega prahu
    Losijon za odpravo belega prahu
    Tekoče mazilo proti hišnemu prahu..

SIcer jih je še več, sam meni ta res pomagajo.da vidim Eriko v ćistih oblačilih..

Aja, ne samo, da ugotovimo poreklo prahu. Potrebno se je potruditi, se resno zazreti v ekran, zakaj se prah nabira nanj. Kaj točno je vzrok, da se prah nabere ravno na našem ekranu! Ko ugotovite vzrok in poreklo, je lažje očisiti

Če je vrsta prahu trdovraten prah, potem se ga lotim s šmirgl papirjem. Od desne proti levi. Vedno. Potem je ekran tako gladek, kot dojenčkova ritka.

Vrste prahu bolj podrobno:

Cvetni prah

Lesni prah

Mavčni prah

Azbestni prah

Brisačji prah

Desetmesečni prah

Industrijski prah

Enotedenski prah

Puščavski prah

Prah iz nanomateriala

Prah od oblačil

Avionski prah

Človeški prah

Živalski prah

Zemeljski prah

Premogovni prah

…to so samo glavne vrste in temu primerno deluješ z ekranom

Pri nas je takole. Če se na ekranu večkrat pojavi Janša, kis emu prah nabira na glavi, potem ima tudi tv takoj veliko praha. Kajti prah na prah vleče. Statika bi rekli.

Odgovor na objavo uporabnika
Stara forumašica, 05.03.2025 ob 21:28

Rahlo vlažna stara spodnja bombažna majica.

Vse stare spodnje majice, velikokrat preprane, uporabljam za čiščenje ekranov, šip … Uporabno boljše kot pa vse mikrokrpe.

Namenska čistila za monitorje, pa nisem poskusila samo enega, so naredile film na TV ekranu in je bilo slabše kot prej. Na 40″ zaslonu je nekako še šlo, na 65″ je bila katastrofa.

Ne. Razni steleksi ipd ne veljajo ravno zaradi tega, ker naredijo tanek rahlo lepljiv sloj in se še bolj prah lepi. Namensko čistilo pa deluje antistatično.

Čistila z alkoholi kot ena piše zgoraj, kmalu uničijo površine. Po bolnišnicah in zdravstvenih domovih vse uničijo s temi čistili od tipkovnic do ekranov. ker ima vsako velik odstotek alkohola. Vprašaj koga ki dela v bolnici, če ne verjameš.

Jazz sem navajen že iz mladosti pri dragi optiki, kot so nas učili v srednji šoli. Ekrani so pa enako občutljivi kot optika. Takoj se ne vidi, potem pa na lepem opaziš, da je uničeno. In takrat je prepozno in je škoda, da nekaj uniciš zaradi malomarnosti.

Za čiščenje prahu s tv ekrana je nujno potreben le materinski čut.

Ko pihnem v ekran….in prah zapleše svoj valček v vsej njegovi veličini…kot steklena krogla, ko jo pretreseš…ahh…. ko vidim ta prah poplesavati v soju sončne svetlobe….kot bele snežinke…ki rahlo poplesavajo in tonejo proti tlom….

In potem …..

………!!!

Nima prah mene pod kontrolo. Jaz imam njega. To je dejstvo. Že zadnjih 40 let. Vsak dan.

Kaj se maltrate s tem prahom!

Najboljša je moja metoda. Tv imam v omari. Ko ga hočem gledat..odprem omaro. Simpl bolj kot golaž narest

Kako se pravilno lotiti čiščenja tv ekrana?

Najprej ugotovote gostoto prahu s pihanjem.  Ugotovljeno je, da vsakič, ko pihnete, se skadi.

To pomeni, da je prah na ekranu.

Kaj storiti?

Pojdite po krpo, jo zmočite, ožemite, zmočite, ožemite, zmočite in še 1x ožemite.  Po potrebi večkrat ožemajte, dokler vzgib za ćiščenje popolnoma izgine. Samo dajte krpo sušit in delo je opravljeno.

modrivrag, 05.03.2025 ob 21:52

Ne. Razni steleksi ipd ne veljajo ravno zaradi tega, ker naredijo tanek rahlo lepljiv sloj in se še bolj prah lepi. Namensko čistilo pa deluje antistatično.

Čistila z alkoholi kot ena piše zgoraj, kmalu uničijo površine. Po bolnišnicah in zdravstvenih domovih vse uničijo s temi čistili od tipkovnic do ekranov. ker ima vsako velik odstotek alkohola. Vprašaj koga ki dela v bolnici, če ne verjameš.

Jazz sem navajen že iz mladosti pri dragi optiki, kot so nas učili v srednji šoli. Ekrani so pa enako občutljivi kot optika. Takoj se ne vidi, potem pa na lepem opaziš, da je uničeno. In takrat je prepozno in je škoda, da nekaj uniciš zaradi malomarnosti.

Za monitorje in TV sem uporabljala samo namenska čistila za take ekrane, ne štrleča in podobnih zadev.

A na 65″ ekranu so vedno, ampak res vedno ostale lise in film, tako da zdaj čistim samo z mlačno vodo.

Zmočim, močno ožamem staro spodnjo majico, potem jo zavijem v drugo suho staro spodnjo majico in spet ožamem in potem s to res (ta drugo) rahlo vlažno očistim ekran.

Nič drugega ne uporabljam.

Sem pa prvič odstranjevala z vlažno majico ta filter namenskega čistila.

Na računalniških ekranih je s tem namenskim čistilom še šlo, na TV pa se bolje obnese brez čistila, samo malenkost vlažna bombažna krpa.

Ne rabite nobenih čistil no. To škodk vašemu zdravju in zdravju tv ekrana. Če želite, da vaš ekran svobodno diha in je urejen na pogled, se dobro počuti..ga dajte ven na sonce, bo veterc vse razpihal  vas ekranček pa bo pridobil močnejši imunski sistem proti borbi s prahom!

Čistilna akcija, 05.03.2025 ob 22:37

Ne rabite nobenih čistil no. To škodk vašemu zdravju in zdravju tv ekrana. Če želite, da vaš ekran svobodno diha in je urejen na pogled, se dobro počuti..ga dajte ven na sonce, bo veterc vse razpihal  vas ekranček pa bo pridobil močnejši imunski sistem proti borbi s prahom!

KA pa če ni zunaj sonca?

Namensko čistilo za ekrane, to je to. Philips ! Noben stelex vam ne bo v pomoč.

Anonimno 3689, 05.03.2025 ob 22:41

KA pa če ni zunaj sonca?

NI sonca, ni videti prahu!

Lihkar berem koristi vroče vode

Vklopim brisalce in cc cleaner

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close