Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Pozreti ponos

Pozreti ponos

Tema je res od lani, a je se vedno aktualna v vseh stanovanjskih naseljih.

Mi imamo sreco, da je parkirisc dovolj in imamo hisnika, ki parkirisca, plocnike in pes steze ocisti.

Je pa tako, da se je treba v blokih zmenit! V vecjih je to malo tezje, a avzor je v manjsem bloku in ne bi smelo biti tezav, da se vsi lepo zmenijo okoli parkiranja. Sploh, ko si nov v bloku, se malo pozanimas o navadah in nenapisanih pravilih stanovalcev!

Sneg kidajo vsi! Ce ne mores, skuhas caj, dodas piakote in odneses sosedom, ki delajo. Je to tak problem?

Razumem, da imajo eni stalen urnik, drugi nepredvidljiv. Tudi moja prijateljica zivi v bloku, kjer je parkiranje kriza in oba z mozem imata nestalen urnik. Zmenjeni so tako, da onadva zaparkirata en drugega, za dva avta uporabita prakticno eno parkirno mesto, odpelje se pa s prvim avtom kdor prvi gre, torej si avta izmenjujeta.

Vse se da resit na normalen nacin, brez policije, pistole in hude krvi med sosedi.

Me zanima, kako je zdaj po enem letu? Je sosed se ziv?

sosedski odnosi so težka stvar. Pravilo je, tisti, ki zadnji pride se prilagodi situaciji, spoznava ljudi in počas gradi odnose.

Žal ljudje ste neandertalci in nimate posluha za to, da je nekdo tam že bival in ima neko ustaljeno prakso. Poznam par, ki se je znašel v podobni situaciji zaradi drugih stvati – bistvo je vsepovsod isto – medsosedski odnosi.

Je potrebno sklicat sestanek vseh teh sosedov, povprašat kaj in kako, če lahko razložijo, povedat kaj in kako imata vidva in najt skupno rešitev – miroljubno. če vsak vztraja na sovjem ,razložit naravo poklica in povprašat če vam lahko pomagajo najt rešitev, ker je trenutno sami ne vidite.

tako vključite sosede v problem, jim date vedet, da niste narcis ki se briga le zase in odprete pogovr in vzpostavite stik. pomembno je, da se sosede spoštuje do te mere, da se poskuša čimboljmiroljubno živeti na svojem zemljišču

Odgovor na objavo uporabnika
bolno razmisljanje, 03.12.2020 ob 22:24

Tega pa najbolj ne razumem ali pa sem nepismen. Napisal si ga hotel udariti, kasneje pa da če bi prišlo do pretepa da bi ga ustrelil, ker si imel pištolo za pasom…?

Jaz se nikoli v življenju nisem stepel, nimam orožja, nikoli nisem žalil tujca, četudi je on mene žalil, pa tudi nikoli nisem klical policije za takšne manjše stvari kot je neko parkiranje avta.
Jaz menim da bi namesto policije moral poklicati psihologa, ker kar sem prebral se mi ne zdi najbolj normalno.

Pravilno,vidiš da prodaja zgodbo.Pokakal bi se ne pa klical Policijo in streljal. Bla bla bla.

Tako je …nesocializiran tip za zivljenje v skupnosti…On bi ..pa bi… …..pa 20 let izgovori na otroke …pa zeno …pa bla…bla..Pa dobis takega v blok….bajto…Pistolo pa lahk ima na crno …Grozaa ..kaj se vse privlece v to Slovenijo …

Lenuh, skidat pejt, drugač pa parkirej tja kjer ni skidano…mamo iste probleme v bloku 5 nas kida, ostalih 30 pa samo gledajo in pol parkirajo na skidana mesta in sosed ti je lepo povedal da vsaj povej če nimaš časa, pa dej enmu en šnops pa ti bo skidov, a je tak problem?

Ne precenjuj se, s pištolo za pasom v bloku kjer živiš… strahopetno. Kdor ima namen te poči brez gobezdanja, kdor pa samo gobca pa nima jajc.

Kje si ti 🙂

Brez ponosa, nesodelovalen mali naduvanec… malo predelati travme iz otroštva… pa vesel bodi da imaš sosede ki se samo derejo, drugače ne bi tako lepo skozi prišel.

Kva ti ni? Ni se ti dal skidat, in pol parkiras na skidan parking? A da bi vzev lopato v roke in skidav tam kjer se ni ti pa ni padel na pamet? Da sem jst tvoj sosed ti zasujem cev avto z snegom in te zjutraj pocakam pri avtu in ti recem ” poglej, kok je ponoc sneg padov” pa da bi mi se reku nazaj ti razbijem faco u sekundi 😉 opica

Odgovor na objavo uporabnika
Gravedigger, 03.12.2020 ob 22:09

Pozdravljeni,

Pisem vam, ker me zanima kaj bi vi naredili v mojem primeru.

Gre se za sosedske odnose in parkirisce ko smo se preselili v stanovanjsko hiso, ki nima zadosti parkirisc sem parkrat ko je bilo frej parkiral in so me sosedi veselo zaparkirevali ker so oni med seboj imeli dogovor in to 3-je od 10 oseb, ki imajo izpit vsem sem na lep miren nacin razlozil naj me ne zaparkirajo kajti moja sluzba in od zene sluzba je neprevidljiva nikdar ne veva kdaj bova odsla in se nemorem organizirati znjimi kdo bo sel prvi ven meni se pa ne da vstajati ob 6 zjutraj, da bi odmikal avto ce bi nekoga zaparkiral seveda imamo tudi majhne otroke in se je ze zgodilo da smo ponoci odsli k dezurnem zdravniku. Glede na to da je zemljisce nikogarsnje tudi policija ne ukrepa ker nima pristojnosti.

Sedaj je pa sneg zapadal ostal sem sam z otroci zena je odsla delati in nisem mogel iti skidati dvorisca z sosedi naslednji dan sem, ker je bilo prosto parkirno mesto tudi parkiral. Nakar me zvecer klice sosed in mi rece naj odmaknem avto sem rekel, da nebom in mi je zagrozil seveda sem takoj poklical policijo. Preden je prisla policija mi je ze trkal na vrata sem odprl in reke zeni pojdite v spalnico. on je zahteval da odmaknem avto kako je on sneg skidal, da sem nesramen in nvm kaj tudi zelo glasen je bil (dretje) sem ze razmisljal, da ga udarim vendar nisem in sem pocakal na policijo. ko je policija prisla so me vprasali ce mu napisejo kazen sem mu lepo rekel ce nebos vec grozil in bil normalen bom rekel da bodo odsli in sva se tako zmenila. ko so odsli sem se pogovoril znjim in mu razlozil situacijo zakaj nisem sel tudi jaz ceprov sem doma pokidat sneg in on ni zastopil tega. Rekel ja lahko, bi cez oken povedal ej sosed bi prisel vendar nemorem. Pa sem mu rekel ja zakaj bi jaz to delal preprosto ce ste vi skidal ste skidal ce bi jaz skidal te nebi klical Da odmaknes avto saj je to moja lastna dobra volja, ker ce nebi ti bi pa jaz zvecer ko zena pride z sihta no in ker sem videl da nemores priti do zivega okamenelim mozganon sem se odlocil preparkirati avto, ker se poznam ce bi se stepla bi ga ustrelil ker sem imel pistolo skrito za pasom in sem raje odparkiral . Ali je bila to pravilna odlocitev ali bi se obrnil in sel v hiso nasledni dan bi bil pa avto poskodovan pocutim se kot da sem svoj ponos pojedel po drugi strani se pa zavedam da imam doma zeno in otroke in da zaradi parkirisca ni vredno imeti opravka z takimi ljudmi ter nakoncu tudi nositi posledice. Je to pravilno ali ne ?

Dva gumpca.

S pištolo se hvalijo reve ki se bojijo da ne bodo po nosu dobile. Me zanima a imaš orožni list.

Mene bi tudi razjezilo, če bi skidala, potem bi pa veselo takoj en drug tja parkiral… ne bi se pa šla kregat zaradi tega.

Najbolj v celemu tvojemu zapisu brez repa in glave me je zmotilo, da si imel pištolo za pasom.

Hej, pa nismo mi Amerika, da se bi zaradi parkinga streljali. Malo se le vprašaj, kaj si naredil narobe. In predvsem zakaj hudiča potrebuješ doma pištolo.  Imaš tako premoženje ali se koga bojiš?

Sem med starejšimi v bloku. Če imam  čas in sem hitrejša, skidam še za mlajše sosede, čeprav sama niti avta nimam. Tudi sicer očistim skupne površine, pa mi ne bi bilo treba. Je dober občutek, da lahko narediš kaj dobrega in celo ničesar ne pričakuješ v zameno. A ti to sploh lahko razumeš??? Si že kdaj naredil kaj čisto prostovoljno in brez iskanja koristi? Si dober zgled svojim otrokom? Kako otroci doživljajo očeta, ki doma hodi s pištolo za pasom??? Ki ne zna premagati svojega ega in nekega nepotrebnega ponosa, ki da si ga celo požrl ob konfliktu s sosedom? Pa si sam zakuhal konflikt – zaparkiral si očiščen prostor, potem pa, namesto da bi strpno rešil spor, poklical policijo, ki naj bi ti dala dodatno “moč” nad sosedom. Če bi res premagal oboje – ego in ponos, se ne bi zvečer lotil tegale pisanja, ampak bi mirno zaspal. Ti pa zdaj iščeš potuho, da si ravnal prav, da se bi v tebi razplamtel še večji “upravičen” bes. Da boš še bolj rogovilil nad sosedi. Pravila so imeli sosedje že pred tabo. Če si prišlek, se vljudno pozanimaš, kakšen red je med njimi, ne pa, da butneš s svojimi pravili. Če imaš boljše ideje, kako rešiti težave, pa predlagaj sosedsko srečanje, predebatirajte zadeve, in če se bo prijela boljša ideja – super. Manjka komunikacija, dragi fant. Vljudna, strpna. Drugače ne bo lahko ne tebi, sosedom pa tudi ne ob takem prišleku, ki opleta s policijo takoj, ko mu nekaj ne paše. Kot so ti svetovali že drugi, če imate res tako divje in nepredvidljivo življenje, poiščite si svoje parkirišče ali garažo, da bo mir za vse. Že misel o tem, da mi sosed hodi po hiši s pištolo za pasom, mi je grozna. In se takoj vprašam – zakaj jo ima, s čim se ukvarja, da jo potrebuje??? Če bodo sosedje to ugotovili, jim boš še bolj sumljiv in neprijeten, če si že v startu začel s takimi zafrkancijami in s policijo. In zdaj sem se spomnila podobne situacije pred leti – zaparkirali so nas, noč je bila, mrzlo, otrok pa zakuhal. In kaj? Nismo šli trobit kot nori, da morda prebudimo tistega, ki nas je zaparkiral, ampak smo poklicali taksi, tako da še problemov s parkiranjem pred dežurno ambulanto nismo imeli.

Živim v bloku kjer tudi močno primanjkuje parkingov. Torej po logiki tistih ki zagovarjate opcijo da ne smeš parkirat  na očiščene park place, lahko ob sneženju zjutraj skidam eno parkirišče in zatežim tistemu, ki ima tam parkiran avto in potem si lahko prilastim parkirno mesto do marca, aprila??

Mislim če je parkirišč premalo parkiraš tja kjer je frej.

me res zanima, če je tale čefurko še živ?:)

Baba dela, on doma jajca praska ,namesto,da bi froce na zrak peljal in kidal z drugimi.

Čefur fužinski:)

A maš unga ta črnga beemveja s spojlerjem?:):)

Pa ti si totalno nepismem, kakšna vejica, pika bi pomagala. Vse se drži skupaj…

Jaz mislim, da ne bilo potrebno klicati policijo imaš potem posledice za vse življenje od sosedov, ki do tebe in drugimi nesramno obnašajo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close