Pozreti ponos
Ce posedujes orozje predvidevam, da si opravil usposabljanje za rokovanje in izpit. Pa zdravnik in psihog te je preveril, kajne? Clovek, ki poseduje orozje sploh ne sme pomisliti, da ga bi uporabil za kaj drugega kot streljanje na tarco ali lov. Kot tudi ne bi pomislil, da bi koga udaril. Noro. Sprasujem se kdo ti je dal orozno listino.
Seveda je prav, da si umaknil svoj avto. To bi moral narediti že prej, takrat, ko te je sosed prosil. Tudi nenapisana kazen je pravilna. Meni se zdiš preveč nasilna, egoistična oseba.
Če takrat nisi mogel ali hotel kidati snega, bi sosedom lahko nesel čaj ali vino, in bi bilo vse v redu. Naslednjič pojdi takoj kidat sneg. Tako se ustvarjajo dobri sosedski odnosi. Ne pa boj za parkirni, boj za svoj ego, boj za.. Skuliraj se na veliko.
Tele so bedne, mi se bomo selili zarad teh for. Ker naslednjic, se ne mislim umaknit in sosed me bo uzgal. Upam da prej gremo kot pa da pride do cesa. Ze 10 let se umikamo in se ne morem niti sekunde vec. In je eden tak, ki komandira vsem. In ko/ce se to zgodi ga bom tozila tolk dolg vztrajala, da prisezem, da bodo tudi vnuki cutl. Ljudje kot so ti, se ne bojo nic naucili, ampak bom pa naredila vse da ce se me takne, da mu bo skodl se njegovim unukom.
Kaj ste tok sitni? Saj je napissl da je zena delala, on pa ssm z mularijo pa solo delat.
Sosed mu je grozil in upraviceno je poklical policijo. Zdaj ce imata ze od skoz tezave, se probaj na drug nacin pomenit z njim (sick pack ipd.), da bo mir v bajt, ce je cena previsoka (beri mu moras skoz v rit lezt za za mir), samo na kratko z njim. In ne odpiraj vrat, ce ves, da je razkurjen. In je nasilen.
Nikar ne razpravljaj z njim, samo kratke jasne stavke. Ce ne odneha in grozi in galami, reces da bos poklical policijo… ce ne uposteva, jo zares poklici pa naj mi napisejo kazen.
Kako se pa razumes z ostalimi sosedi in kako se oni razumejo z njim?
A smo na divjem zahodu, da se bomo kr streljali? Če je sosed očistil parkirni prostor potem ne boš tam parkiral. To je osnovni bonton. Verjetno pričakuješ enako od drugih, da ti ne parkirajo na parkirni prostor, ki si ga sam očistil.
[/quote]
To ni osnovni bonton. Če je parkirišč premalo si ga ne mores kar pridobiti tako da ga skidas. Pa tud ta sneg, ki ga cez dan dva skoraj ni vec. Eni moski grejo kidat, ker to radi pocnejo, eni pa mal manj. Res pizda morte eni non stop pod prste gledat kok lopat je en odvrgu.
podoben primer sem imel pred leti. Takrat je napadalo meter snega, ne pa ta drobiž kot ta teden… Ker se mi oseba, ki sem jo klical po telefonu ni javila po telefonu, sem šel pogledat kako je… Okoli bloka vsi zaparkirani avtomobili z meter snega na njih in tud v bližini ni bilo nobenega parkirišča čistega…. Bil je pa en očiščen pred blokom in zdej…., jst sem prišel samo pogledat kako je z osebo, ki se mi ni javila po telefoni in si mislil, za to eno uro, če ni kaj hujšega ga bom parkiral na očiščenem mestu…
Če bi hotel parkirat nekje v bližini bi moral minimalno eno uro kidat in to orng intenzivno… Večina tistih, ki so imeli avtomobile so poznali tudi lastnika, tako so vedeli tudi za mene kaj vozim, saj sem redno prihajal na obisk. Parkirana mesta pa niso označena in lastniška.
In evo, po pol ure pozvoni tip na vratih.., besen…., malo vinjen… odprem vrata…. tip zakriči UMAKN AVTO…, naspidiran ko sto mater…, jst sem pa tak, ko mi nekdo nekaj ukaže, se mi takoj upre…, sem se pa zavedal, da čist zaradi etike in fair play-a ne bi smel tam avtomobila parkirat… in bi, če bi možakar rekel normalno šel celo z dobro voljo takoj umakniti avto in razložil, da sem prišel samo na kratek obisk…. ampak preprosto ni mi dovolil, da povem, ko je tako kričal. Torej v momentu se mi je zaradi njegovega nastopa začel odvijat film, kako ga bom sesul… izračunal njegovo fiziko in mojo fiziko, njegovo pijano stanje in moje trezno stanje, reakcije, nevarnost stopnišča, da ne bi tip letel dol po stopnicah, sem se že pripravljen, da ga odrinem od vrat in takoj zagrabim…, ko se za mano pojavi oseba katero sem prišel obiskat, ki se je slabo počutila in vpraša tega modela po imenu kaj je narobe… Tip začne spet kričat.., jst vidim da bo to živa štala, če bo tako kot sem si zamislil, stopim korak nazaj zaradi osebe, ki sem jo prišel obiskat in rečem ok., oprosti grem umaknit avto, moja napaka…., koliko fakerskega ponosa sem jst takrat pojedel, še zdej se spomnim, totalna jeba… in te razumem.
Vse je namreč odvisno od tega, na kakšen način ti ta oseba pove to…. Kje je fora v tem času, ko sem šel umaknit avto, me je ta adrenalin tiste trenutne jeze minil, ko sem ene 100 metrov stran od bloka, nekje za ene 15 minut očistil minimalen plac za parkiranje avtomobila., da ni bil na cesti in se vrnil na obisk…
Imam še dva dosti hujša primera za opisat ampak tam bi pa mene razbili kot panta pito, v obeh primerih so bili enkrat 4 tipi, drugič 3 proti men, če se ne bi umaknil in požrl svoj ponos, ko se mi je odvijal slika, kakšen posledice bi bile v spopadu z njimi, predvsem za mene in seveda tud avtomobil, isto najmanj prerezane gume…. Vsa fora je bila, da sem se pač našel v nepravem času na pravem mestu za negativne naspidirane modele…
So pa tako mojga kolega razbili mulci pred semaforjem, ker se pač niso hoteli umaknit, ko je on imel zeleno luč za speljat…., začeli so brcat po njegovem avtomobilu in seveda, kolega je šel ven, itak navajen vsakdanjega prerivanja in fajtanja na rekreacijah…. pa je pristal na urgenci…, mulci pa pobegnili, ko so ga pretepli.
Kar se orožja tiče…, tukej pa nimam komentarja, ker se pač vse neha… amapk po drugi strani, saj ne veš, lahko je imel tudi ta sosed orožje za pasom…
Tukaj ne gre ravno najbolj z logiko skupaj… govoris med vrsticami, da si imel probleme v preteklosti z obvladovanjem samega sebe in skakanja v ljudi kakor pravis, koncal v bolnici itd… ne razumem kako si opravil varno rokovanje z orozjem in varnostne preverke na UE glede na predvidevam jrm- je v preteklosti…. predlagam da si se enkrat preberes ZoRo kaj opredeljuje samoobrambo in kaksna tanka meja je med napadom in obrambo in prekomero uporabo sile v samoobrambi kakor omenjas da bi ustrelil cloveka, ce bi se stepla… se sploh zavedas kaksne posledice si lahko nakopljes s strani uradnih organov, ko ze samo pises take neumnosti kako bi nekoga ustrelil…. upam da imas res dovoljenje za posest oz. Orozni list (kar dvomim), ker za varnostno orozje ki ti dovoljuje nosenje le tega zelo mocno dvomim da si ga dobil, za sportnega strelca pa tudi ves kaj pise v ZoRo in kako ti ne dovoljuje nošnje orožja…. srcno upam, da nimas v posesti orozja glede na take izjave.
Ni mi jasno, kako si lahko tako nepismen, ali nisi hodil v šolo? Vsaka druga beseda je napisana nepravilno, nebom, nevem, negrem… ne morem verjeti, da je lahko nekdo tako zabit in nepismen pri teh letih.
Glede na grožnje s pištolo si pa tudi nasilnik in problematičen tip, s teboj ni dobro imeti opravka, nekoč boš nekomu še nekaj naredil.
Ti nisi normalen, majke mi…
Če imaš slučajno orožje, ga prodaj nemudoma, ali vrži v globoko jezero, prej ga pa z macolo uniči. S pištolo je tako, da imaš lahko en tak neumen trenutek zaradi katerega sediš 10, 15 let, v ameriki lahko tudi doživljensko. A misliš, da drugi ne pomislimo imeti orožje? Jaz bi jih pobil že 1000, če bi gledali kdo si je zaslužil. Zato tudi nimam orožja in se tudi ne jezim več in moram priznat, da ko nehaš imeti te agresivne misli, se ti tudi take situacije ne pojavljajo. Tudi lažje grem spat, če se izognem sporu, kot pa vedoč, da je en zaradi mene na urgenci in samo čakam policijo na vratih, da me odpelje, če tip rikne. Ni lep občutek.
To da si umaknil avto, je edina prava stvar ki si jo naredil.
Prebral sem zgodbo in komentarje, pa da te vprašam. Praviš da se nikogar ne bojiš (ta misel te bo enkrat počla po zatilju), in da se ti stemni, v tem korona sranju ko ne smes nikamor in si doma, smo vsi tečni en do drugega, šolanje otrok… ampak doma še prenašaš. tako da te čase se stemnuje vsem.
Kolikor vem je nekako pravilo pred večtanovanjskimi hišami da če spucaš je tvoje. Sploh ta sneg ki je presenetil vse v tem sranju je bilo še dodatno delo ki si ga fasal zjutraj in potem te nekdo zaparkira ko prideš zvečer domov. Postavi se v njegovo kožo, da bi ti pucal pa ti en zaparkira. Ti je všeč al bi vzel svojo pištolco s katero se hvališ (imaš dovoljenje?) in šel k njemu pa mu razjasnil zadeve.
Če je premalo parkirišč, si za zadevo vedel ko si se vselil. To je vsesplošen problem in moraš računat na to sploh pozimi.
V tem primeru nisi požrl ponosa, ker za pol k…. nimaš bit kaj ponosen, ampak si se naučil za naslednjič. Upam da ne boš preponosen pa jih ne boš pogledal ampak ob naslednjem snegu šel dol z six-packom pa da zgladite.
Kako k*rac maš ti orožje če si imel težave s psiho? Kaj a nisi šel na psiho test ali nihče ne kontrolira več kdo ima pri nas dostop do orožja in kdo ne? Obup! Sploh glede na to, da si že pomislil na uporabo je hudo narobe. Kaj več kot na urgenco te med pretepom nihče ne bo spravil, ti pa bi streljal po ljudeh. Drugače pa tko, ker gre za stanovanjsko hišo in ne blok bi si sam skidal tisto parkirišče in parkiral gor. Če pa v pogodbi ne piše da si upravičen do prostega parkirnega mesta parkiraj drugje in hodi peš. Kakšen ponos neki, kako si lahko ponosen nase? Snežinkica.
Forum je zaprt za komentiranje.