Pozreti ponos
Pozdravljeni,
Pisem vam, ker me zanima kaj bi vi naredili v mojem primeru.
Gre se za sosedske odnose in parkirisce ko smo se preselili v stanovanjsko hiso, ki nima zadosti parkirisc sem parkrat ko je bilo frej parkiral in so me sosedi veselo zaparkirevali ker so oni med seboj imeli dogovor in to 3-je od 10 oseb, ki imajo izpit vsem sem na lep miren nacin razlozil naj me ne zaparkirajo kajti moja sluzba in od zene sluzba je neprevidljiva nikdar ne veva kdaj bova odsla in se nemorem organizirati znjimi kdo bo sel prvi ven meni se pa ne da vstajati ob 6 zjutraj, da bi odmikal avto ce bi nekoga zaparkiral seveda imamo tudi majhne otroke in se je ze zgodilo da smo ponoci odsli k dezurnem zdravniku. Glede na to da je zemljisce nikogarsnje tudi policija ne ukrepa ker nima pristojnosti.
Sedaj je pa sneg zapadal ostal sem sam z otroci zena je odsla delati in nisem mogel iti skidati dvorisca z sosedi naslednji dan sem, ker je bilo prosto parkirno mesto tudi parkiral. Nakar me zvecer klice sosed in mi rece naj odmaknem avto sem rekel, da nebom in mi je zagrozil seveda sem takoj poklical policijo. Preden je prisla policija mi je ze trkal na vrata sem odprl in reke zeni pojdite v spalnico. on je zahteval da odmaknem avto kako je on sneg skidal, da sem nesramen in nvm kaj tudi zelo glasen je bil (dretje) sem ze razmisljal, da ga udarim vendar nisem in sem pocakal na policijo. ko je policija prisla so me vprasali ce mu napisejo kazen sem mu lepo rekel ce nebos vec grozil in bil normalen bom rekel da bodo odsli in sva se tako zmenila. ko so odsli sem se pogovoril znjim in mu razlozil situacijo zakaj nisem sel tudi jaz ceprov sem doma pokidat sneg in on ni zastopil tega. Rekel ja lahko, bi cez oken povedal ej sosed bi prisel vendar nemorem. Pa sem mu rekel ja zakaj bi jaz to delal preprosto ce ste vi skidal ste skidal ce bi jaz skidal te nebi klical Da odmaknes avto saj je to moja lastna dobra volja, ker ce nebi ti bi pa jaz zvecer ko zena pride z sihta no in ker sem videl da nemores priti do zivega okamenelim mozganon sem se odlocil preparkirati avto, ker se poznam ce bi se stepla bi ga ustrelil ker sem imel pistolo skrito za pasom in sem raje odparkiral . Ali je bila to pravilna odlocitev ali bi se obrnil in sel v hiso nasledni dan bi bil pa avto poskodovan pocutim se kot da sem svoj ponos pojedel po drugi strani se pa zavedam da imam doma zeno in otroke in da zaradi parkirisca ni vredno imeti opravka z takimi ljudmi ter nakoncu tudi nositi posledice. Je to pravilno ali ne ?
Tega pa najbolj ne razumem ali pa sem nepismen. Napisal si ga hotel udariti, kasneje pa da če bi prišlo do pretepa da bi ga ustrelil, ker si imel pištolo za pasom…?
Jaz se nikoli v življenju nisem stepel, nimam orožja, nikoli nisem žalil tujca, četudi je on mene žalil, pa tudi nikoli nisem klical policije za takšne manjše stvari kot je neko parkiranje avta.
Jaz menim da bi namesto policije moral poklicati psihologa, ker kar sem prebral se mi ne zdi najbolj normalno.
Narobe ste me razumeli, bom se enkrat razlozil na kratko. Ko me je sosed klical da umaknem avto in se mu rekel ne je rekel, da imam 15 minut casa in da mi bo zal , ker nebom mogel klicati policije zato sem avtomatsko z takimi groznjami poklical takoj policijo in pripravil pistolo kajti potem se mi je ta sosed oglasil na vratih in se zacel dreti ko sem odprl se pravi vznemirjal je moje otroke in zeno. In sem ze imel opravka z vecimi ljudmi tudi koncal sem v bolnici zaradi tega sem si tudi kupil pistolo in pridobil vsa dovoljenja. Jaz se osebno ne bojim nikogar ampak ta stvar glede na groznje bi zelo hitro lahko ekskalirala ce bi jaz odreagiral kot sem ko sem bil mlad skocil takoj v cloveka. Poleg tega da mi nekdo hodi zvecer trkat na vrata groziti po telefonu ter se dreti na hodniku nevem kako bi se vi pocutili? Jaz sem se pocutil ogrozenega vendar. In jaz nerabim v zivljenju problemov temvec mir in ker se poznam se mi je ze dostikrat zatemnilo ob takih situacijah. Zanima me ali sem prsvilno odreagiral da sem odmaknil avto in je da nisem ustrelil cloveka
Sicer je res bedno od soseda, da te je psihiral zaradi parkirnega mesta. Če ga je odkidal, še ne pomeni, da je kar njegovo. Ampak, moraš pa tudi ti narediti svoj del. Takoj ko bo žena doma, pojdi na parkirišče in odkidaj še preostali sneg. Moraš tudi ti enakovredno prispevat v skupnost. Če je to zdaj, pojdi zdaj. Menda te ne bo nihče zaradi policijske ure ganjal, če boš sam kidal na parkirišču, saj gre za nujna vzdrževalna dela in za varnost ljudi in premoženja.
Beri se enkrat pustimo pistolo ali je pravilno da sem umaknil avto in zadevo umiril . Lahko bi se tudi koncalo tako da bi oba odsla domov jaz avta nebi odmaknil drug dan pa bi imel gume prerezane. Ali je prav da sem policiji rekel naj mu ne pisejo kazni.
Sploh nevem zakaj sem sel v detajle in povedal za pistolo ter ali naj naslednjic ko jaz skidam tistemu sosedu ki ni skidal recem naj odmakne avta saj ni on kidal in si ga prilastim dokler sneg ne skopni. jaz tega v zivljenju nebi naredil
Lepo, da ti ne bi tega naredil, ampak sosed tega ne ve. Nisi mu dal prilike, da bi izvedel, kako dobrosrčen si. Ko bo naslednjič padel sneg, bodi ti prvi z lopato na parkirišču in odkidaj parking in potem veselo opazuj, kako sosed nanj parkira. Potem ga pa lepo pozdravi, vošči lep dan in začni kidat še sosednji parking…
Pred nasim blokom skidajo vedno ene in iste pridne roke. Na ocisceno parkirisce pa se parkirajo vedno ene in iste lene riti, ki lopato vidijo le na reklami.
Za dobre sosedske odnose je treba tudi nekaj dati, ne le zahtevati. Lahko bi jih obvestil, da si imel dober namen, a nisi uspel zaradi obveznosti. Se opravicil in vprasal, ce lahko parkiras, ceprav nisi ti pomagal ocistiti. Lepa beseda lepo mesto najde, ja tudi parkirisce.
Ti se pa nardis francoza, parkiras, ko se pobunijo pa se policijo klices in pistolo za pas. WTF???
Ce ni nikogarsnja zemlja, potem tudi tvoja ni. Ce ne sodelujes v vzdrzevanju, jo ne koristi.
Kidanje snega sploh ne mislim komentirati. Zmotila me je pa pištola za pasom , čeprav je bilo prikrito nošenje. Res da jo po stanovanju lahko nosiš, ampak ne pa , da razmišljaš o uporabi. Malo sem v dvomih, da si ti delal varnostni izpit… itd, če pa si ga, in ga uspešno opravil, potem ti pa svetujem, da se tega “rora” čim prej znebiš, v tvoje dobro, in v dobro vseh ljudi. Nekaj moraš vedeti, samo orožje ne ubija, ubija pa človek, ki nima pošlihtano v glavi.
Drugače pa na asfaltu preveč drsi, ko gre za peš otroško pot, pa vsi drmajo avto. Pa do parkiranja ne pridejo 🤣 Drmaj, muzika je katastrofa od parkiranja za slišati. 😆 Rabiš dereze na čevljih 🤣😂😂😂 Pa še avto komaj kdo kam spraviš 😅😅😅 pa ni smešno, preseravanje pa je ja 🙄😳 merkaj ti svoj pas. Kaj je napisal, da nosi za pasom? A sem slišala prav? 😳🤔🙄😊 No comment. F shit* pardon, America morda tolerira. Kaj za pasom? 😳🤐Parkiraj daleč stran.
Najprej se nauči slovenskega jezika,potem se kulture.
Če se pred blokom koda,se pričakuje od vseh v bloku,da pri tem sodelujejo. Če ne gre z lopato pa z metlo (starejše dame recimo).
Če si še priselil,spoštuj jihova pravila. Če ti sistem na parkirišču ne odgovarja, potem najdi drugo parkirišče,kjer boš lahko sam parkiral ali si plačaj parkirno mesto ali garažo.
…je to.
Dober dan sosed, prosim sosed, najlepše se vam zahvaljujem sosed, a lahko kaj pomagam sosed, če kaj potrebujete me pokličite sosed, se vidimo sosed
…ej to se boš mogu naučit!
…a tega te pa na tečajih niso naučili?
…pa v roke pljunit in kdaj tudi kaj naredi?!
Se te sosedje zgleda bojijo če ne bi jih ti fasal nekam!
Forum je zaprt za komentiranje.