POZOR vsi ki nameravate v London
Naj z vami delim e-mail, ki sem ga poslala duhovniku v London, za katerega sem zvedela na tem forumu, potem pa sami presodite, če boste šli k njemu!
Spostovani!
S prijateljico nameravave po opravljenih izpitih konec septembra, zacetek oktobra oditi na tridnevni izlet v London. Izvedela sem, da tam oddajate sobe, zato me zanima, ce mi lahko poveste kaj vec o tem- koliko je cena, kako dalec je do centra mesta, koliko prej je treba rezervirati in kako se placa?
Hvala za Vas odgovor in lepo pozdravljeni
In njegov nadvse prijazen odgovor…
Spostovana!
Tak nacin pisanja, kot je vas, me posteno razjezi. Le kje ste dobila te informacije o nas, ki so popolnoma napacne!, ker mi nismo nobena profitna ustanova in ne oddajamo sob ampak smo slovenska katoliska misija sredi Londona s stavbo imenovano “Nas dom” oddaljeno 15 minut hoje od britanskega parlamenta! ter ze 50-let sprejemamo popotne rojake z vsega sveta in jim poleg marsicesa drugega nudimo tudi nocitve v odvecnih prostorih Doma. Za vecino le-teh, razen nasih misijonarjev pa velja pravilo, ce ze hocejo bivati pri nas, da dajo prispevek za bivanje, ki je prav gotovo eden naj nizjih v Londonu.
Za prijavo bivanja pri nas pa se lahko pristopi samo s prosnjo – mi ne potrebujem tistih vasi “ficnikov” s tako ponizevalnim odnosom do nas, se posebno, ker nam stalnih prosenj podkrepljenih s priporocili nam poznanih ljudi (predvsem duhovnikov) ne manjka in je nase pravo delo vse kaj drugega kot sprejemati v hiso kake razvajene potepuhe.
S. Cikanek, upravnik “Nasega doma” v Londonu
ej tale je pa res čist blesav….jst sm bla pri njemu lani in mi je full prijazno odgovoril in ni bilo problemov!!!! ne vem kaj mu je zdaj padlo v glavo…sicer pa gospod je star in če mu ni kaj všeč, znori…jst sm šla namreč s fantom in nisem točno vedela kako se ta njegova hiša imenuje…pa prideva na vrata in odpreta dva tipa…in rečem če je to slovenska hiša al dom al nekaj podobnega in me je ta duhovnik slišal in je čist znorel, da kje sem to slišala in da so oni NAŠ DOM…tko, da očitno se obesi na vsako malenkost!? drugač pa nisva mela nobenih problemov…sm misnla da bo kej težil, ker sm bla s fantom v sobi za dva, pa nisva poročena in podobne fore, na katero bi se cerkev še lahko obesila. druga stvar je pa ta, da je poznal enga mojga sorodnika, ki je živel v londonu, tako da ve da nisem “cerkvena”, nimam zakramentov, ne hodim v cerkev,…pa mi ni nič težil..celo prav prijazen je bil, na pot sem šla namreč z obupnim kašljem in mi je ves čas ponujal neka njegova zdravila in zelišča…
neprofitna organizacija bull ****…zakaj ma pa pol take cene, če mu ne gre za denar????pa še vsak let jih viša…mi je rekel, da se podobni domovi zmerejo na sestankih in potem skupaj določijo ceno…sam kakorkoli obrneš je še zmeraj bolj ugodno kot v najbolj levih hostlih…vsaj jaz sm se tukaj res počutila varno in se nisem bala, da bi mi kdo kaj ukradel, pa še sami slovenci so, večinoma že taki z otroci tko da ni panike…pa zajtrk maš, pa v bistvu lahko to hrano ješ za večerjo, pa kadarkoli, te ne kontrolira, če ne si pa kej kupš, pa si skuhaš, ker to je v bistvu čist navadna angleška hiša..
Po mojm se mu je začel mal blest, k dobiva tok ponudb pa je mal preveč fin ratu, pa noče več usazga sprejet. Kar se pa tiče denarja pa tako naklada, da ni res-kakšni prispevki, če moraš pa itaq plačat pa tud ni ne vem kolk pocen, ker je moja kolegica najela sobo v hotelu še bližje centru in je dala za eno noč 40E za dve osebi torej, z zajtrkom in kolpanico, tukaj pa kolikor vem ima samo ena soba svojo kopalnico! IN TO NAJ TI BI BIL PRIJAZNI DUHOVNIK-YE RIGHT!
Ne vem zakaj vsi tako kritizirate omenjenega duhovnika. Midva sva bila leto s punco v Londonu in sva bivala pri njem in ga moram samo pohvaliti. Duhovnik je zelo prijazen in vedno pripravljen na pogovor, pa tudi zvečer se zelo rad pridruži pri večerji in malo poklepeta in ponudi še kaj za piti.
Tako da o njem lahko povem samo dobro in tudi plačilo za bivanje za Lodon sploh ni drago!
Tudi jaz imam same pozitivne izkušnje z njim. Je izredno prijazen, pripravljen pomagati.Nikogar ne obremenjuje z mašo in cerkvijo, rad ima družbo in poklepeta z gosti. Vzdušje v domu je odlično, komforta sicer ni pretiranega, vendar je čisto in udobno. V kuhinji je vedno na razpolago hrana in pijača. Lokacija je odlična, zelo blizu centra in postaj javnega prevoza. Vsekakor bom šla v dom še kdaj.
Viki, kolegica je bila v hotelu Royal. Za duhovnika pa moram povedati samo še to, da ste bili vsi tisti, ki ga hvalite pri njem gotovo že nekaj časa nazaj, ker ga je prijaznost minila, saj naj bi bil od lanskega leta neznosen (ne vem, kaj se mu je zgodilo) in tečen ter ukazovalen, tako da se ne splača prihranit nekaj tolarjev zaradi tega! Pa še bivanje ni ne vem kaj-kljub čistoči je vse starinsko in precej izrabljeno.
Picadilly Backpackers hotel čisto v centru stane 17-20 gbp na osebo na noč!
Forum je zaprt za komentiranje.