Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice poznavalci Italije – nasvet prosim

poznavalci Italije – nasvet prosim

Pozdravljeni!

Ob prebiranju postov na tej strani, ko tudi sama še iščem letošnjo destinacijo, sem presenečena ugotovila, da vas kar precej odhaja na dopust v Italijo. Mi na to možnost še nismo pomislili, čeprav smo s Hrvaško vsako leto manj zadovoljni. Ker mi je misel na Italijo zelo všeč, pa nimam s tem nobenih izkušenj, prosim za vaše nasvete. Torej:
– kje najti informacije o prostih apartmajih in njihovih cenah
– koliko denarja naj pripravimo za 14 dnevno letovanje (apartma + hrana in ostalo, pri čemer nismo zahtevni) – vsaj približna cifra, da vem ali je to sploh primerno za nas
– kateri kraji, čimbližje Sloveniji, so primerni za otroke – 10 let in 1 leto
– kako komunicirate z italijani – ali znajo angleško
– kdo so njihovi gostje, koga bomo tam srečali
– kako je s prehodom meje – kaj lahko nesemo s sabo (poleti bomo že v EU in verjetno ne bo več težav ?
– še kakšen koristen nasvet morda.

Najlepša hvala vsem, ki se boste potrudili in mi odgovorili vsaj na katero od vprašanj.

Prijetne počitnice!

Nena

Kot prvo je zelo pomemben podatek datum potovanja.Italijani namreč imajo še vedno feragosto..to sta prva dva tedna avgusta in takrat ni za it nikamor.Na cestah namreč vse stoji cene so pa po trikrat višje od ostalih terminov. Cene v kolikor grete v apartma so enake kot pri nas oz. nižje kot kadar se gre po nakupih v Trst. Le restavracije in pizerije so malo dražje(pa še to se da najti).
Apartma za štiri te bo prišel okoli 450-500€.
Najbližje ti je Bibione,Lignano,Venezia. Meni je bilo všeč v Liguriji,kjer se tudi dosti dogaja,pa še za videt je precej..res pa da je kakih 6 ur vožnje. Seveda če imate pa voljo iti kam proti jugu bi se dalo najti še zelo ceneje…samo do tja je treba priti. Dodaten strošek na plažah je vstopnina s čimer dobiš ležalnik senčnik in tuše ter wc..to velja za lide. Če te pa kaj konkretnega zanima pa na dan z vprašanji.Aja….v Italiji sicer angleščine ravno ne obvladajo..so pa tako odprti ta se zmeniš prav vse…

Bili smo v okolici Viareggio. Obala se mi ni zdela primerljiva s hrvaško. Je pa v bližini Pisa, Lucca, tudi Firence smo si ogledali. Cene niso pretirane, razen v restavracijah je kar dražje se mi zdi. Mlajši bolje obvladajo angleško so pa v majnšini. Strošek je tudi gorivo, ki je dražje in cestnine. Le te so cenejše kot pri nas le da ponavadi narediš po njihovih avto cestah mnogo več km. LP

takoj čez mejo – http://www.lordwales.com
z otroci lahko greste kamorkoli, turistični delavci so na otroke adaptirani, šepa le ponudba.če nočete hrupa ne izbirajte top destinacij.in ne pričakujte preveč.za feragosto ni res da so trikrat višje cene , ampak samo da so višje.nekateri hoteli imajo tudi avgusta iste cene kot julija.izognite se toskane in benetk.v apuanskih alpah, kalabriji ali regio emilia / napoli / boste dopustovali ceneje kot v sloveni.friuli svaj še enkrat dražji kot slovenija, toskana 5 , benetke pa 10 !

vse informacije so na internetu
http://www.google.com
vpišite ime kraja ali hotelin ime kraja ali spa in ime kraja

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close