Poznavalci bookinga
Po spletu iscem apartma za poletni dopust. Do sedaj sem zmeraj rezervirala neposredno pri ponudniku, sedaj pa opazam, da ima vedno vec ljudi app na bookingu. Slucajno sem odkrila en poceni apartma, link je bil na booking, tam si ga ogledam in ne morem verjet, ker je bila res ugodna cena. Prej sem porabila ze par dni pri iskanju. Zacnem s postopkom rezervacije in prvo zacne kazat, da ga je eden ravno rezerviral, en pa je se prost. Ne vem, a je to kaksna fora, da ja pohitis in si ne premislis. Prisla sem do vpisa bancne kartice, da opravim rezervacijo. Pocakam se moza, da na svojem racunalniku pogleda apartma in lej ga zlomka pri njem je ze za 200 evrov drazji. Odprem nov zavihek, tudi pri meni kaze drazje, s tem da kaze, da je celo znizan za 100 evrov. Enostavno potem nisem naredila rezervacije,z to nizko ceno, ker se bojim da bi potem na morju mogla kaj doplacevat. Kdo mi sploh jamci to ceno? Pa tudi nobenega kontakta lastnika, da ga kaj vprasam ipd. Hvala za info
Poanta bookinga je, da nimaš kontakta s ponudnikom. Sigurno ni kazalo, da je nekdo rezerviral ravno tvoj apartma, ampak da je nekdo pač rezerviral en apartma od tega ponudnika v bogvekaterem terminu. Nima veze s tvojo rezervacijo. Je pa zavajanje, seveda, in daje občutek, da ti bo tvoj apartma ušel.
To, da je bil pri možu apartma 200 evrov dražji, ne verjamem. Gotovo nista gledala vsega istega. Včasih sta za enak apartma 2 ceni – ena velja ob takojšnjem plačilu, brez možnosti odpovedi, druga pa z možnostjo odpovedi skoraj do konca – ta varianta je seveda dražja.
Če je bilo nekaj smešno poceni, je bilo skoraj sigurno brez možnosti odpovedi – takojšnje plačilo.
Sigurno pa ti na morju ne bi bilo treba nič doplačevat. To ti jamči booking – in dobro čekiranje vseh pogojev rezervacije. Včasih se med njimi marsikaj skriva – recimo stroški čiščenja, parkinga…
Razni popusti so pa čista izmišljotina. Sem spremljala ceno ene zadeve en mesec. Cena je bila vedno enaka, čeprav je bila včasih tudi 50 % znižana. Booking ima svoje nepoštene prakse.
Ko klikneš rezerviraj poleg števila sob ali apartmajev, je tvoja rezervacija za nekaj minut zaklenjena, da dokončaš postopek. Podatki o tem, koliko ljudi gleda isti apartma ali je v tistem trenutku opravil podobno rezervacijo, so zato, da te vzpodbudijo k rezervaciji. Ignoriraj.
Ti samo natančno preberi pogoje, plačilo takoj, možnost odpovedi rezervacije (poglej do kdaj imaš možnost)itn. Vse natančno piše,le prebrati je treba.
Vsako leto opravim vsaj 4 rezervacije prek bookinga, nikoli nobenih težav.
To, ko piše da je na voljo še nekaj sob, npr. še 1, 2,.. je realno, ker sem šla že parkrat pogledat z drugim računalnikom in če mi je pisalo še dve sobi na voljo, potem ko sem jaz rezervirala, je na drugem računalniku pokazalo, da je samo še 1 na voljo. To seveda velja za število točno določenih sob, npr. za 4 ljudi s pogledom na morje, ki jih ima booking za trženje. Ponudnik del sob lahko da na nek drug portal, ali trži preko svoje spletne strani. Kar je dobro in ugodno gre pa itak prej.
Čisto nič nimam proti bookingu, ampak vas opozarjam pri nas je bilo tako da smo rezervirali apartma 4 nočitve 100 eurov, plačamo predčasno kot piše, potem pa šok. Mi se lepo pripeljemo na dani naslov apartmaja in pokličemo lastnika da smo prispeli. Nihče se ne javi, kličemo na vse navedene številke, nakar se nekdo le javi. Da nam neko številko, pa še tja pokličemo. Ni odgovora oz. javi se neka gospa, ki ne ve čisto nič o tem apartmaju. Potem pokličemo na upravo bookinga. Govorimo v angleščini, ker svetovalci govorijo le Angleško. Uro in pol jih poskušamo prepričati, da smo na pravem naslovu pa nič. Kličejo lastnika apartmaja, začuda se javi, pa nam rečejo, da so lastniki tam. Seveda je bil to nateg ampak svetovalci z nami govorijo kot da smo butasti. Potem smo poslikali naslov navedene zgradbe in nato nam končno le vrnejo denar. Gremo potem v drug hotel, ampak ker nismo bili v EU, ampak na balkanu je znesek pogovora s svetovalko znašal okrg 100 eurov.
za razmislek
Razliko v ceni včasih botruje to s katero napravo oz. operacijskim sistemom ali aplikacijo poskušaš stvari kupiti. Z Applovim napravami so stavri običajno dražje. Vendar to velja za ZDA, v EU naj tega ne bi bilo.
Kolikšen % sob, v nekem hotelu hotelirji ponudijo preko Bookinga, je pa njihova stvar. Včasih pač večajo ali manjšajo.. kar je logično. Če je za neko obdobje ravno preko potovalne agencije rezerviralo po hotela en cel avtobus Kitajčkov, potem se logično število razpoložljivih sob za Booking zmanjša.
Različni sistemi namreč hotelirjem odškrtnejo različen del pogače.. in če lahko, paš oddaš kapacitete najboljšemu plačniku.
Pri Bookingu pa nisem, niti niso znanci in sodelavci, še nikoli “doplačevali” v vseh letih uporabe.
Jaz tudi pogosto opravljam rezervacije na bookingu, že leta. Zmeraj je bilo vse ok, edino enkrat, za hišico v enem italijanskem kampu, je bilo treba doplačat na ceno, ki jo je potrdil booking, še čiščenje. Ampak to je pisalo med pogoji že pred rezervacijo. Sama zmeraj rezerviram namestitve z možnostjo odpovedi, nikoli ne plačujem ničesar vnaprej.
Glede cen: ja, nama se je že zgodilo, da je meni na mojem računalniku pokazalo nižjo ceno kot možu na njegovem, ampak sem to pripisala dejstvu, da sem jaz bila na bookingu logirana in mi je kot uporabniku pokazalo malce nižjo ceno. In tudi se mi je že zgodilo, da sem po tem, ko sem imela neko namestitev že rezervirano, za točno isto zasledila, prav tako na bookingu, nižjo ceno, seveda sem naredila novo rezervacijo in tisto prejšnjo stornirala. Se pa nikoli kaj dosti ne poglabljam v to, zakaj so cene takšne kot so, če mi cena ustreza, rezerviram, sicer pač ne.
Če želiš direkten stik z lastnikom apartmaja, imaš pa na razpolago airbnb, housetrip, roomorama, homeaway, flipkey … in še kup portalov za rezervacije apartmajev. Samo na teh je pa večinoma potrebno vnaprejšnje plačilo vsaj neke akontacije, če že ne celega zneska, in tudi glede odpovedi je precej manj možnosti, če sploh je.
Res je, ampak naVaš link so isti apartmaji precej cenejši, apartmaje oglašuje slovenska firma, in so preverjeni, tako da posebnih presenečenj ni.
Forum je zaprt za komentiranje.