Poznate okolico vašega doma ?
Danes sem šel , verjeli ali ne , samo en km in pol od doma , domov pa pri nesel fotografije da kar nisem mogel verjeti. Povedal bom samo to d aje območje Ostrrega vrha pri Štanjelu izredno arheološko območje, pa tudi dolina spodaj ima kaj pokazati. Vmes pa še nekoliko učenaj o anglo – amerisški vojaški upravi.
Vidite to ko prepotujete 1000 km , kakšno je vaše znanje o arheologiji / t.i. arheološki turizem / ,
lokacijah anglo – ameriških barak in opazovalnic , koliko mostov čez železnico so na primorskem zgradili / ste že opazili sive lito železne table , ki so tako moćno v beton zacementirane da niti ena še ni zmanjkala / o vodnih izvirih.
Spološno turistično mnenje je d ana območju Štanjela ni izvirske vode. Sigurno sta vsaj 2 izvira , zelo verjetno pa še kakšen. Vsega tega 99,9 % obiskovalcev mojega kraja nikoli ne opazi.
Ste te dni opazili trobentice , zvončke , cvetočo lesko , šipek in zeleno travo / če niste z gorenjskega /
V avstriji bi to bila green vanderweb , moja občina pa bolj prisega na Fabianija oz. Fabijanijevo pot !
Medijem poslano , šel sem pa za dušo.
takole šibam 5000 znakov na teden , pa je treba malce odklopit.
No ja , še najbolj všeč mi je trobentica , malo manj pa da na sprehodu nisem srečal nobenega / razen avtov /
sem pa kar za zimo , dile me še vedno v k.g čakajo.
O ženskah bi se tudi dalo kakšno reči , a spomin na zmenek marca 2005 v ljubljani mi ni ostal v majboljšem spominu. Ti bo kdo jutri poklonil kaj za valentina ?
Hm, počasi bi bilo treba pa le že razmislit, če se vidva, Optimistka in Lord, ne bi kaj srečala. Optimistka bi lahko malo poklepetala, če bi se malo žrtvovala za skupnost, pa bi lahko Lorda mimogrede naučila kake skrivnosti pravopisa.
On bi ugotovil pravo vrednost svojih pisanj, ti, Optimistka, pa bi mogoče lahko vzb udila njegovo pozornost s svojo umetnostjo pisanja in bi ugotovil, da imamo Slovenci še eno izjemno nadarjeno pisateljico.
No, če primerjamo vajino znanje slovnice (vsaj), bi se s tem celo strinjal…
;))
lp
bv
oj , joj , prejoj –
To o slovnici rešujejo slavistke , optimistka res ni zame , bom raje iskal v literarnih krogih.
in bojan če ne bi bil tako zajedljiv – bi ti z veseljem poslal zlati čoln 2
ne vem kako si predstavljaš izdajanje knjig , običajno tsikarji hočejo vsaj 1000 €
z tem to polemiko zaključujem !
Ja, res nisem zate, to jaz že dolgo vem, oziroma, da ti nisi zame. Pa še vedno mislim, da bi ti, ki se imaš za umetnika in aforista moral pisati slovnično pravilno. (S tem bi dokazal, da si res, in da spoštuješ slovenski jezik). Meni pač ni treba, saj nisem slavistka po poklicu, pač pa le delavka pridnih rok.
Forum je zaprt za komentiranje.