Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice poznate hrvaški otoček dostopen peš?

poznate hrvaški otoček dostopen peš?

Nekoč sem na tv videla prispevek o nekem hrvaškem otočku, ki je v času oseke dostopen peš. Na njem je neka cerkvica in domačini imajo običaj, da se za nek praznik podajo tja peš v procesiji. Pa mislim, da potem s čolni peljejo še Marijin kip, če nisem česa pomešala.

Se komu sanja, za kateri otoček gre? Jaz se nikakor ne morem spomniti.

mogoče?

da ne govoriš ti o saint michelu…
v franciji…

[img]http://scd.france24.com/en/files/imagecache/france24_ct_api_bigger_169/article/image/EN%20NW%20PKG%20HIGH%20TIDE%20FRANCE%20.jpg[/img]

na hrvaškem menda ni tako strašne razlike v plimi…

da bi bil otok?

[img]http://i.nona.net/locmap_SVETIFILIPIJAKOV_15.262X43.8447222X15.598X44.0847222.png[/img]

Ni francoski, tale slika je sicer krasna, ampak zagotovo ni to to, ker tam ni ceste – pač en tak pas kamenja se naredi in greš lahko peš. Na otoku pa je cerkev zagotovo, za vse druga žal ne vem.
Filip in Jakov pa tudi jaz ne vem, da bi bil otok? Grem malo preverit po spletu!
Še kakšna ideja?

Tam je otoček, ki je povezan s cesto….včasih jo plima zalije.

Hvala vsem, mi je uspelo najt!! 🙂 Gre za otoček Zečevo 🙂

Aja, če bo koga zanimalo, to je pri Ninu, ne tisti otok pri Hvaru 🙂

Mislim da je otoček Koludarac v času oseke dostopen iz Čikata, nima pa cerkve (samo Kardeljevo vilo in svetilnik).

narobe misliš.

Boka falsa ali na kartah Prolaz most, se imenuje manjši preliv med Koludarcem in Lošinjem. Globina v prelivu je malo več kot en meter, če je plima lahko tudi več, vendar s kakšno jadrnico ni za probat.
Prehod označujeta dva kamnita stebrička, ki imata tudi še vidne kavlje za privez verig, s katerimi so ga lahko zaprli. Včasih je bila na rtu vojska, zdaj pa so urejene lepe poti, ki vodijo od mesta pa vse do Čikata in naprej.
Mimogrede, glavnemu prelivu domačini pravijo Boka vera, tako da bi lahko po domače prevedli ta napačna (falsa) in prava (vera) luknja (dobesedni prevod besede boka pa bi se lahko glasil tudi usta).

To pa res nisem vedela. Letos zagotovo poiščem ta otoček. Zanimivo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close