Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev pozna kdo

pozna kdo

Pozdravljeni.

Zanima me ali kdo pozna ali je mogoče kdaj slišal kateri odvetniki na primorskem koncu so pripravljeni nekomu dovoliti, da pri njih opravlja npr. 6-mesečno volentersko prakso. Sem un.dipl. pravnica, vendar še brez PDI. Vem da tu ni mesto za kakšno iskanje dela ali kaj podobnega vendar bi si rada pridobila nekaj izkušenj na svojem področju. Povprečje imam 9.2. Do sedaj sem poslala veliko prošenj, a neuspešno, ker je večina odvetniških pisarn v LJ. Meni to ne odgovarja, ker bi bili potem potni stroški iz obale do LJ preveliki.
Zelo bi bila vesela tudi če bi kdo na tem mestu z mano delil svoje izkušnje s pripravništvom in delom v odvetniški pisarni.

Že vnaprej sem vsem hvaležna,
LP

Blazno visoko povprečje, če imaš v mislih vsa štiri leta. Katera pravna fakulteta pa je to, mariborska ali ljubljanska?

Sicer pa za neplačano prakso dobiti pri odvetniku (ali kjerkoli drugje) ni problem. Najboljš, da kar greš do najbližjih odvetniških pisarn in jih povprašaš.

Najprej hvala za odgovor, sem iz PF LJ. Vsi trdijo da naj bi brezplačno prakso dobila, vendar pa na moje prošnje ni odgovorov…mogoče je smao na primorskem koncu taka kriza ne vem

To je res izjemno povprečje in prav čudi me, da vam nihče ni ponudil dela. Predvidevam, da ste pripravništvo na sodišču že opravili, če ne, s takšnim povprečjem bi ga morali dobiti zelo kmalu.

Kar se tiče odvetnikov, kar dvomim, da bi se upirali brezplačni pomoči:) Možno je, da niso dobro prebrali vašega pisma in so to spregledali. Predlagam, da si glede na to, da boste delali zastonj, sami pogledate, kateri bi vam najbolj ustrezal po naravi dela ipd (če je več zaposlenih, boste najbrž počeli kaj manj atraktivnega kot v manjši pisarni, vsaj tako predvidevam). Potem pokličite in se poskusite dogovoriti za sestanek ter jasno izrazite, da od njih (prvih šest mesecev) ne pričakujete plačila.

Srečno!

Predlaga, da odvetnike pokličete in se tako po telefonu dogovorite za predstavitveni sestanek. S takim povprečjem bi skoraj zagotovo morali dobiti delo. Na vašem mestu niti ne bi predlagal volunterskega, ampak bi se pač poskušal zmeniti za plačano. Vsaj za neke minimalne stroške pokrit.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close