Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis Pozna kdo naslov?

Pozna kdo naslov?

Halo!
V eni reviji, sploh se ne morem spomniti kateri, sem našla predstavitev knjige o deklici, ki med 2. svetovno vojno pride peš vse do Poljske, ker išče mamo in ostalo družino, ki so jo odpeljali nacisti. Tam preživi, vzgoji pa jo krdelo volkov. V spominu mi je ostal naslov Preživela z volkovi, ampak ni pravi. Vsepovsod jo iščem, vendar je ne morem najti. Mogoče ve kdo za pravi naslov?
Hvala za pomoč!
K.

Misha Defonseca: Surviving with wolves

Zdi se mi pa, da ni prevedena v slovenščino.

da ne odpiram nove teme …

…da ne odpiram nove teme…naslov je pravi…knjige je prevedena…in je odlična…spodaj so navedene podrobnejše informacije

PREŽIVELA Z VOLKOVI

Pričevanje pisateljice o njenem neverjetnem preživetju druge svetovne vojne in holokavsta. Svoj dom v Belgiji je zapustila pri sedmih letih, ko so ji starše odpeljali v taborišče. V iskanju matere je peš pritavala vse do Rusije; med svojim popotovanjem prek gozdov, rek in mest se je morala boriti z neprestano lahkoto in mrazom ter seveda vojno. Edina tolažba in olajšanje v tem času so ji bili volkovi, ki so jo kar dvakrat sprejeli medse. Ko se je Misha po koncu vojne spet znašla v civilizaciji, ni več znala komunicirati z ljudmi, njeno telo in duša sta bila podobna preganjani zveri. Presunljiva zgodba o tem, kakšen človek je postala in kako se je spopadla s preteklostjo.

Dodatne informacije

Napisala: Misha Defonseca
Prevedla: Maja Gal Štromar
Uredila: Ana Ugrinovič

Cena: 5.500 SIT
Obseg: 280 strani
Format: 14 x 20 cm
Koda: 9788611175812

..pa še tole preberite, ljubitelji “resničnih zgodb”:

Avtorica je priznala, da gre za fikcijo. Še ena knjiga, ki jo poskušajo prodajati kot pričevanje.

Mislim, kako bedno, da je treba bralce loviti na foro ‘resničnih zgodb’. Ampak po mojem so za take prevare v mnogih primerih bolj krivi založniki kot sami avtorji.

Točno to pravi avtorica v današnjem Delu.

o, fak, jaz sem bil pa trdno prepičan, da je zgodba resnična … erare humanum jest sem nasedel založnikovim lažem …mislim, da nas takole vozijo lulat … to pa nikamor več ne pelje …

Meni se pa zdi ta nateg super! A mogoče v literaturi ni dovoljena fikcija brez meja? Kdor tega ne razume, gre pač tožarit Bredo Smolnikar …

fikcija že fikcija, samo fikcija naj bo tudi predstavljena kot fikcija, ne pa kot takoimenovana resničnost, drugače se bomo kmalu znašli v svetu, kjer bodo zabrisane in izbrisane vse etične in moralne pregrade, ki človeka držijo pokonc, v kakšen svet klanja in nategovanja pa to pelje in vodi, pa si raje sploh ne predstavljam, nasploh pa sem zadnje čase v močnih dvomih, če nismo že tam …

Primož, načeloma se strinjam, ker pa sem malo zloben, moram priznat, da me dejstvo, da se je to zgodilo pri tem “žanru”, zabava.

New Report

Close