Najdi forum

Splash Forum Arhiv Nepremičnine Poziv kupcem stanovanja v Celovških dvorih

Poziv kupcem stanovanja v Celovških dvorih

Pred dvema letoma smo plačali aro za stanovanje. Stanovanja so sedaj pocenili, nam pa naj ne bi upoštevali v to ceno are (torej ara propade oz. je stanovanje toliko dražje). Pozivam prvotne kupce stanovanj, da se mi javijo na mail : lotus_lj@yahoo.com. Skupaj bomo močnejši.
Prosim opozorite vse svoje znance na to obvestilo.

Misliš da je veliko naivnežev?

Se strinjam z Lotus

Ja, menda je 60 kupcev že pred 2 letoma vplačalo aro…

Se lahko tudi jaz pridružim, saj sem pred dvemi leti kupil stanovanje, cene pa so do danes kar precej padle?

Kako lahko ara propade če kupite stanovanje?

Npr. Kupili ste stanovanje, dali aro v višini 10%, oni so ceno stanovanja znižali in sedaj se šteje, kot da are niste niti dali ali kako?
Ali se šteje, da ste vseeno dali – ampak 10% glede na sedanjo ceno.

Ne, are jim ne bodo upoštevali pri novi ceni, temveč bo cena za stare kupce višja za višino are.
Na primer: izbrali so stanovanje za prejšnjih 150.000 in položili 15.000 are. Zdaj so stanovanje pocenili na 90.000 za nove kupce, za te stare, ki so že dali aro, pa bo to stanovanje stalo 105.000 evrov.

Ne, are jim ne bodo upoštevali pri novi ceni, temveč bo cena za stare kupce višja za višino are.
Na primer: izbrali so stanovanje za prejšnjih 150.000 in položili 15.000 are. Zdaj so stanovanje pocenili na 90.000 za nove kupce, za te stare, ki so že dali aro, pa bo to stanovanje stalo 105.000 evrov.[/quote]

Mislim da ni tako. Stanovanje za katerega so dali ARO sedaj ne more biti cenejše ker je bilo prodano že pred 2 letoma torej ne bodo plačali 105.000 eur ampak 150.000eur. če pa ne plačajo izgubijo ARO.

A tako. Hvala obema za pojasnilo.

A res ne ve noben kako bi uveljavljal znižanje cen nepremičnin – sem kar precej izgubil?

Brez dovoljenja prodajalca skoraj nemogoče.
Kaj pa če bi kupovali stanovanje pred 10 leti in bi vplačali aro po dveh letih pa bi bilo stanovanje vredno več za 50.000 eur in bi Vegrad hotel imeti to razliko. Najbrž mu je ne bi dali ane.

Tu so zakoni zelo jasni (torej iz tega naslova ne moreš pričakovati ničesar) , vse ostalo je pa stvar dogovora (ki bo tu najbrž tudi težek).
Res pa lahko zadevo tudi obrneš-kaj pa, če se cene dvignejo? Naj potem prodajalc zahteva doplačilo? Ga boš plačal? Zakaj pa ne?

v primeru da vam Vegrad stanovanja ne bo prodal po novi ceni, ampak po stari, je vendar logično, da nove cene ne boste plačali.V tem primeru je boljše, da pustite aro njim-stornirate pogodbo in vaš partner z Vegradom naredi novo pogodbo po novi ceni.Če je stanovanje 150000 po starem in ste dali aro 15000, sedaj pa je stanovanje (nekdo je napisal) 90000, se to ja splača.
še vedno boste po novem plačali 45000 manj

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close