Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek pozitiven svit izvid

pozitiven svit izvid

Prejela sem danes izvid pa je drgi vzorec pozitiven.

Prvi je rezultat 0.00.drugi vzorec pa 100.3..mejna vrednost je 100.

Torej moram sedaj do svojega zdravnika ..da bo treba opravit kolonoskopijo ki se je grozno bojim sem že cela panična..da niti v službo ne morem ..pred leti sem imela gastroskopijo je bilo grozno dobesedno.

Želim opraviti preiskavo z sedacijo se to da preko svita ima kdo izkušnje z tem?

Pojdi na samoplacnisko cimprej ,  na 24 ur Doktor. Takoj bos na vrsti, v sedaciji nic ne boli.

Odgovor na objavo uporabnika
Affna, 11.08.2021 ob 12:34

Pojdi na samoplacnisko cimprej ,  na 24 ur Doktor. Takoj bos na vrsti, v sedaciji nic ne boli.

[/quoz

Zakaj takoj? Naročila sem se k zdravnici ..v roku 30 dni si preko svita na vrsti berem ..zakaj takoj zdaj sem še bolj panična ..a je to tako nujno?

Opravila sem že oba pregleda, brez kakršnih koli protibolečinskih tablet. Seveda ni prijetno, malo je treba potrpet.  Pregled v sedaciji boš morala opraviti samoplačniško.

Meni se zdi, da je kolonoskopija skozi rit ali kaj? Gastro je pa neprijetna, ja

Poskušaj se pomiriti, najbrž ne gre toliko zato, da bi bilo nujno, v smislu razlike tridesetih dni, kot zato, da boš vedela pri čem si in se ti bo vsaj kamen negotovosti odvalil od srca. Verjetno bi bilo v tvoji situaciji za (skoraj) vsakega tistih trideset dni najdaljših v življenju. Drugače pa pojdi do zdravnika kakor hitro lahko, čim prej tem boljše…

Velika verjetnost je, da je bila kri v blatu zaradi hemoroidov ali razpoke na zadnjiku zaradi pretrdega blata. Tudi polipi povzročajo krvavitve, so pa večinoma nerakavi. Obstaja torej mala možnost rakave tvorbe, zato kolonoskopija.

V 85% se baje izkaže za false alarm. Ja, zna biti boleče, vendar pa je nekaterim samo neprijetno in skoraj nič boleče. Vsekakor, če te je strah, opravi v sedaciji samoplačniško. Pa smo spet pri samoplačnikih. Še malo, pa si bomo čisto vsak poseg, če boš hotel malo boljšo storitev ali da ne čakaš 8 let, plačati sam.

Pojdi cim prej na kolonoskopijo, nikdar ne ves, kaj je in karkoli je, je bolje, ce se cimprej odkrije.

Sama kolonoskopija pa ni cisto nic takega, ni prijetno, ni pa niti malo strasno.

Meni je bila procedura pred pregledom 100x hujsa kot sam pregled.

Svit te naroči lahko na različnih klinikah. Jaz sem bila pred kratkim na Gastro in me je bilo grozno strah, pa mi je rekel dr., da če bom res potrebovala, da mi bo dal sedacijo. Pa ni bilo nobene potrebe. Je zoprno, boli pa ravno ne zelo.

sonja112, 11.08.2021 ob 12:23

Prejela sem danes izvid pa je drgi vzorec pozitiven.

Prvi je rezultat 0.00.drugi vzorec pa 100.3..mejna vrednost je 100.

Torej moram sedaj do svojega zdravnika ..da bo treba opravit kolonoskopijo ki se je grozno bojim sem že cela panična..da niti v službo ne morem ..pred leti sem imela gastroskopijo je bilo grozno dobesedno.

Želim opraviti preiskavo z sedacijo se to da preko svita ima kdo izkušnje z tem?

Toplo ti priporočam globoko sedacijo. Je samoplačniška, v Rogaški sem plača 195€. Imela pred leti brez vsega, grozno me je bolelo. Letošnja v globoki sedaciji super odločitev. Prideš tja, zaspiš, orpavijo in te zbudijo. Pa še najbolj varna je, ker si na miru.

7b
    nikoli več brez, 11.08.2021 ob 14:42

Toplo ti priporočam globoko sedacijo. Je samoplačniška, v Rogaški sem plača 195€. Imela pred leti brez vsega, grozno me je bolelo. Letošnja v globoki sedaciji super odločitev. Prideš tja, zaspiš, orpavijo in te zbudijo. Pa še najbolj varna je, ker si na miru.

Globoka sadacija ni nikoli varna. Prosim ne piši neumnosti in ne zavajaj.

Gospa Sonja 112, nikar preveč ne skrbite. Pred kratkim sem imela kolonoskopijo kot tudi pred 12 leti.  Ni ravno prijetno, a sploh ni hudo. Gastroskopija je mnogo hujša preiskava.  Jaz bi raje šla na 5 kolonoskopij kot na 1 gastroskopijo.

Kar korajžno ?

Reskiraj 200 evrov,  da ne bos zivcna.  V 24 ur so super , za kolonoslopijo pod sedacijo.  Vse skup 15 minut in gres lepo domov.

Tudi jaz že dvakrat dobila pozitiven izvid od Svita. K sreči vedno ni bilo nič narobe.

Obakrat preiskavo opravila v Diag. centru Bled v Ljubljani. Vedno mi ni bilo nič hudega oz. bolečega. Čeprav priznam, da sem bila prvič tudi panična glede izvida in me je bilo strah preiskave. Moram povedati, da mi preiskava ni bila nič boleča, mogoče malo neprijetna. Želim da čimprej dobiš datum za preiskavo, da je to za teboj. Srečno

Ene boli,  druge ne… odvisno je tudi od črevesja pri posamezniku  , kako je zavito  in kakšni so te  prehodi….ovinki v črevesju .. vse bo OK.

Svenska, 11.08.2021 ob 17:03
    7b

Globoka sadacija ni nikoli varna. Prosim ne piši neumnosti in ne zavajaj.

Splošna anestezija res ne. Globoka sedacija s Propofolom pa je. Tako da TI ne piši neumnosti.

nikoli več brez, 12.08.2021 ob 07:55

Splošna anestezija res ne. Globoka sedacija s Propofolom pa je. Tako da TI ne piši neumnosti.

https://www.mayoclinic.org/drugs-supplements/propofol-intravenous-route/side-effects/drg-20488192?p=1

Verjetno si poleg izvida dobila tudi številko, kamor pokličeš za kakšna vprašanja. No, jaz pred 5 leti sem. In sem poklicala. Na drugi strani pa neskončno pomirjujoča gospa, ki me je med tem, ko sva govorili že tudi naročila. Pokliči in ti bodo uredili, povej da želiš sedacijo. Mislim, da ni potrebno do svoje zdravnice, ker te pošilja Svit. Na kolonoskopiji pa sem bila v Kranju. Priporočam.

Še to – ne se bati pregleda. Mene ni bolelo nič. Pa tudi vrednost je tako mala, da je verjetno samo manjša krvavitev pri odvajanju.

eka., 12.08.2021 ob 10:41

Verjetno si poleg izvida dobila tudi številko, kamor pokličeš za kakšna vprašanja. No, jaz pred 5 leti sem. In sem poklicala. Na drugi strani pa neskončno pomirjujoča gospa, ki me je med tem, ko sva govorili že tudi naročila. Pokliči in ti bodo uredili, povej da želiš sedacijo. Mislim, da ni potrebno do svoje zdravnice, ker te pošilja Svit. Na kolonoskopiji pa sem bila v Kranju. Priporočam.

Piše da moram prej k svojemu zdravniku pa potem pokličem svit.

Hvala vsem za odgovore ste me vsaj malo pomirili.

Vseeno se bom odločila za sedacijo ..ker gastroskopija je bila hudo neprijetna in ne mislim spet nekje trpet.

Dobila iz Svita kot ti. Poklicala nazaj in sem dobila kmalu za kolonoskopijo. Imela sem 6 polipov. Odstranil mi jih je ob pregledu, 2 sta bila velika.

Priprava na pregled ni bila pretežka.

Nisem se bala posega…ampak moj poseg ,,,bolelo tako, da sem rekla da ne morem več. Potem je zdravnik sam predlagal za ponoven poseg drugič v sedaciji.

Po premisleku sva se odločila za še en poskus in uspelo je. Vem pa da to ni običajno. Imela sem neke zarastline in naprava ni šla naprej po črevesu.

Polipi niso bili rakavi, imam pa pregled čez eno leto.

Takrat si bom plačala sedacijo!

Ne boj se , ker tako kot pri meni ni pogosto.l

Pa srečno opravi v sedaciji ali brez.

Kolonoskopija je grozna samo, če te pregleduje zdravnik, ki bi čimprej rad opravil s pregledom. To so moje izkušnje. Pred leti sem bila pri enem starejšem zdravniku v Novem mestu in je mislil, da bo na hitro končal kljub mojim velikim bolečinam, zato sem rekla, da naj preneha s pregledom. Naročila sem v Ljubljano, v UKC in bila relativno hitro na vrsti, pregled je opravil mlad zdravnik, rada napišem njegovo ime, dr. Matic Koželj. Bil je zelo uvideven, na začetku me je poslušal, ko sem rekla ,da me je strah pregleda, pa je rekel, da naj ne skrbim, malo se je pohecal, povedal je tudi, da se bo posebej potrudil, da ne bo bolelo. Pregled je delal počasi, ob vsaki bolečini je takoj nehal, malo počakal in tako smo v bistvu brez večjih bolečin prišli do konca črevesja.
Moj nasvet je, da zdravnika, ki bo delal pregled seznaniš, da te je strah. Če je pripravljen na to, bo lažje.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close