Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Poženščeni moški -oddaja na TV

Poženščeni moški -oddaja na TV

On_, me veseli, da uživaš v svoji vlogi vzdrževalca tradicije nemislečih copatarjev. Kar tako naprej..:)))

Poguma za drugačno življenje nimaš in ga nikoli nisi imel.

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

Tebi se zdi, da imaš pogum za drugačno življenje kot ga sedaj živiš? 😉
Meni se s to svojo ihtavostjo ne zdiš pogumen, oprosti. :/

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Seveda sem pogumen. Zato, da odkrito živiš drugače od klerikalne večine, je potreben pogum. Jaz sem ihtav? Kdo se kar naprej zaletava v moje poste? Ti, Marko in podobni.

Jaz sem živel tvoj samski način življenja ti mojega nisi nikoli, ker ti očitno nekaj manjka. 😉
Tebi se zdi, da imaš pogum za drugačno življenje kot ga sedaj živiš?
Meni se s to svojo ihtavostjo ne zdiš pogumen, oprosti. :/

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Če bi ti imel L od ljubezni, ne bi mene tukaj spraševal, ali verjamem v ljubezen. Kot da je to, kaj jaz verjamem in kaj ne, pomembno za tvoje življenje. Ti meni v vsaki svoji repliki postaviš 15 vprašanj. Podobno Robi in On. To ni normalno, to pomeni, da ste ljudje tako nesigurni vase in v svoja življenja, da morate kar naprej tujce nekaj spraševati. Zakaj je zate pomembno, ali jaz verjamem v ljubezen, ali ne? Kako je tvoje življenje usodno odvisno od tega odgovora? Vprašaj se, koliko si dejansko siguren vase, če te tako obremenjuje, kaj jaz mislim o ljubezni in odnosih med spoloma.[/quote]
Ne vem, zakaj razbiraš v tem nesigurnost. Zanima me za debato, da se ji lahko nek pomen, da se vidi opazi od kod izhajajo prepričanja drugih. Namreč, nekdo ki v ljubezen ne verjame, ima povsem drugačna prepričanja, kot nekdo, ki verjame. Zanima me torej iz vidika debate, na moje življenje pa to prav nič ne vpliva. Meni se zdi, da si nesiguren ti, ki na vprašanja ne zmoreš odgovorit. Ampak, če ne želiš, ti ni treba, samo ne meni govorit, da sem nesiguren zaradi tega.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Opažam, da večina od vs, ki temu nasprotujete živite v preteklosti. Treba je živet v koraku s časom. Saj se niso spremenili samo moški, tudi ženske so se. Recimo v 80ih je bilo popularno, da so imele ženske polne obrvi, danes si jih pa pulijo vn in jih rišejo s flomastrom. Primer : slika od Madonne, kjer pozira naga. Spodaj in pod pazduho zaraščena, medtem ko se danes nobena ne bi upala slikat za revijo taka. Potem, če se moški sekiramo za mišice, velja za ženske enako. Vse hočjo met popolno natrenirano ritko in pa čvrst raven trebuh. Samo poglejte si malo okoli sebe, vse te reklamne panoje, plakate, reklame za nego kože, šamponi za lase, top shop before / after, povsod vidiš neke “ideale”. Potem pa tamala 15 letnica naleti na to in si reče tudi sama moram izgledat takšna, da me bo kdo povohal. Ljudje sledimo trendom, strmimo k popolnosti, da bomo ugajali večini, vse bomo pripravljeni storiti za to, tudi pod nož bomo šli, če je potrebno.

Zdaj, če je pa razlog za to, o čemer sem pisal, da smo moški postali poženščeni, pa se lih ne bi mogu strinjat. Ker, če moški izgledamo takšni samo zaradi tega, da ugajamo ženskam, potem velja tudi obratno. In kakšno besedo bomo izumili za njih, poženščene ženske ?

Ne, ne bo to ane. Razlog za to bo, da večina folka ne zna razmišljat s svojo glavo, kar se pa ni prav nič spremenilo z leti. Prava beseda za to bi lahko bila – ovce.

Kakšno nabijanje, poženščeni moški so stranski produkt družbe to je tudi že dokazano. Je pa čedalje več neodločnih, mlahavih moških, zato ker se ne znajdejo v novih vlogah ki so njim namenjene. Če je to normalno ne vem, očitno ni drugače tega ne bi problematizirali.

LoL Zato, ker ti tip noče odgovorit na vprašanje osebne narave, si ga označil za nesigurnega. Inteligenca na višku. Pa še offtopic si model, tema je Poženščeni moški – oddaja na TV.

"No one can make you feel inferior without your consent." - Eleanor Roosevelt.

O pogumu tu nima smisla govoriti. Jaz tudi lahko zase rečem, da sem pogumen, ker živim partnersko življenje, ker to zahteva tudi prilaganje, ne pa samo gledanja nase in na svoje potrebe. Kje je v slednjem pogum, lepo te prosim?! Kar hočem rečt je, da je je pomembno, da človek zadovoljen s tem, kako, pa naj ga imajo drugi za poženščenega ali pa za možatega. Če si v zvezi, kjer sta oba zadovoljna, se gotovo ne obmetavata s takimi izrazi, ker sta v zvezi ravno zaradi tega, kar prejemeta in kar lahko dajeta. Kdor je v zvezi samo zato, ker ne zna bit sam in je v tem nezadovljen, je enako odgovoren, kot tisti, ki je sam in nikakor ne najde nekoga, s katerim bi lahko živel. Biti sam ni nič slabega, ampak, da si pa sam, pa v koš daješ vse ki so v zvezi, pa jasno kaže na nezadovoljstvo s svojim življenjem.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Saj poženščeni moški so nesigurni. 😉

To je realnost.

Torej moški trdite, da so moški danes res zelo poženščeni?
Kaj pa ženske pravite na to?
Zdaj imam občutek, da moški (ne sicer vsi) slabo mislite od drugih moških.
Ženske pa nekak ne pišejo tako?

Če bi ti bil srečen v svoji zvezi, ne bi mene tu prepričeval nekaj in rinil replicirat na VSAK moj post.

Povej najprej, kdo in kako zgleda sploh poženščen moški. Meni se zdi, da je v vsakih očeh to nekdo drug. Zame je ta izraz bedast in mislim, da se z njim krasijo tisti, ki se počutijo manjvredne, da s tem dvignejo svojo vrednost. Ljudje so podrvženi nekim družbenim “pravilom” na vseh področjih in ne vidim nobene potrebe, da se jih kakorkoli označuje. Naj bo vsak odgovoren zase za to, kar je in naj ne krivi drugih, da je to, kar pač je. Vsak se ima možnost spremenit in obnašat drugače, primerno temu, da bo v življenju dosegel tisto, kar mu je pomembno, kar ga osrečuje.

Jst tu ne vidim nobene povezave z razmišljanjem poženščenega moškega.To kar sem jst pisal zgoraj sploh nima nobene veze s tem, da bi mi s točno določenim videzom želeli ugajati večini žensk. Gre se za to, da se tebi to zdi nekaj normalnega, ker si navajen, da se vsako jutro, ko se vstaneš obriješ, si urediš pričesko po svojem okusu, daš gor oprijete kavbojke, bele superge itd. Imaš ogledalo pred sabo in ti je všeč kar vidiš v njem, za ostala mnenja se pa poščiješ, tudi na to kako te bodo kot takšnega sprejele ženske. Recimo moj fotr, ki si še danes pušča brke, ga pa prav tako boli k* za mnenja ostalih, je pač stara šola in vstraja pri svojem stilu. Medtem ko se npr jst nikoli ne bi tako zrihtal in to definitivno ne zaradi tega, ker bi ga zaradi tega manjkrat namočil, ampak zaradi tega, ker mi je tak stil kr en.

Če pa lahko ti svojo “možatost” prikažeš samo z izgledom, ne pa tudi z obnašanjem, je pa to izključno samo tvoj problem.

In s tem si zdaj po tvoje dokazal, da sem nesrečen? In zdaj si ti zaradi tega srečen, ker si se prepričal v svojo nerealno iluzijo. 🙂 Bravo.

Srečen zagotovo nisi.

Z moje strani je to vse, ne trudi se mi replicirat, v nobeni temi več.

Srečen zagotovo nisi.

Z moje strani je to vse, ne trudi se mi replicirat, v nobeni temi več.[/quote]
Saj se ne trudim, meni je to mimogrede. 🙂 Me veseli, da si sedaj zadovoljen, ker si se prepričal v to, da je nekdo, ki je v zvezi, nesrečen. Tako lahko še naprej živiš svojo iluzijo, da v zvezi človek ne more bit srečen. :))

Zakaj lažeš? TI, ki zagovarjaš čustveni seks, zagotovo nikoli nisi živel mojega stila življenja.

Ženske pišejo (jamrajo) kako ne najdejo pravega dedca in so raje samske. 🙂

In na podlagi tega jamrajanja si potem ustvarim sliko o drugih moških.

Jst sploh nisem takšnega mišljenja. Takšni smo, kot smo bili že prej. Če imaš pa eno dlako manj na jajcih, pa te to še ne naredi poženščenega. V resnici so ženske tiste, ki so se spremenile z leti ( ko so postale neodvisne in samostojne ), medtem ko smo mi ostali na istem.

Tisto kar ti pišeš ni normalno za moškega. Pač sodobni poženščeni moški se vstanejo in najprej nanesejo kremo za kožo, potem segrejejo likalnih za lase in si vmes brijejo ljubavni tepih. Potem si z likalnikom za lase počešejo lase, nanesejo puder in dajo nase čimbolj raztrgane obleke. Obnašajo pa se kot kakšne ženske, ko jih srečaš na ulici ne veš kakšnega spola so. To so poženščeni tipi ali FTLATI strokovno

Ti si zdej šel že over the line tle. Jst nikjer nisem omenjal, da bi sodobni moški mogu uporabljat puder, pa likalnik za lase prav tako ne. Kr neki prbijaš, nimaš pojma.

Ženske se sploh niso spremenile, po svoji naravi. Spremenile so se le okoliščine, torej pravice žensk, možnost zatočišč, večja samostojnost, ki ji nudi finančno varnost in tako naprej.
Moški, ki že prej z žensko niso znali in so bili zato nasilni z njo, so zdaj tako prikrajšani, da jo na tak način zadržijo ob sebi, ker ima ženska večjo možnost se umakniti. Treba se je potruditi veliko bolj, da jo zadržijo. Seveda pa se mora trudit tudi ona, ko enkrat naleti na nekoga,ki ga spoštuje. In taka ne bo nikoli varala ali iskal koga izven odnosa. Enostavno nima potrebe.

Kosten, ti si domišljaš, da si normalen? Kaj pa če si ti najhuje moten?:)))))

Trudit je mišljeno “trudit”, da ne bo narobe razumljeno. To pomeni imeti moč pogeldati vase in na svoja dejanja in si priznati, da ne naredimo vsega idealno, ampak da se moremo določenih stvari še naučiti. Da naša dejanja/besede vplivajo na drugega. Da smo pripravljeni premisliti, preden bleknemo. Da smo sposobni začutit počutje drugega ob nas, našem vedenju in besedah. Tega pa se je treba včasih učiti, če se do sedaj nismo. Brez tega pač spotčjivega odnosa ne bo. Pomeni dopusiti napake, ampak se jih želimo popraviti za večjo kveliteto odnosa, namesto vztrajati pri “vzemi ali pusti” slogu. Seveda to ne pomeni, da se obrnemo za 180° in se popolnoma spremenimo. Še vedno ostanemo to, kar smo, le da postanemo boljša verzija tega, kar smo bili in s tem tudi naš partner.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close