Pozdravljanje v vrtcu
jaz pa te razumem. ko sem brala se mi je kar odvrtela zgodba v živo s tistimi nasmehi pa preseravanjem. Kot,da smo umsko prizadeti.( nimam nič proti tistim,ki so res)… jooj groza mi je to napravljanje,hlinjenje,prisiljena prijaznost. Sem odkrit človek,rečem dober dan in vse,ampak normalno,ne pa na glas pa z zobmi v ofsajdi
Razumem da “preseravanje” koga moti, tudi mene bi iskreno. Prevec poudarjeno pozdravljanje (in tudi ostala komunikacija) in nekaksna gluma..
Je pa seveda logicno nasloviti osebo tako kot je primerno, jaz upam da to ne rabi noben da se mu razlaga 🤷🏻♀️ ..tudi pozdravljanje itd.
Tisti ko so bolj med ljudmi, se mi zdi da bi mogli met to ze v navadi da se rece gospa, gospod, vikanje itd.
Vcasih se mimoidocega skor pozdravim.. al pa vikam od najmlajsih do najstarejsih.. malo je tud poklicna deformacija kriva ampak vseeno, je pa zalostno ko vidis odrasle riti ko se ne znajo primerno pogovarjati, sploh na javnih prostorih oz. z osebami na delovnem mestu itd.
Cisto zaradi spostovanja do sebe in drugih ☺️
Seveda pozdravljajo poudarjeno DOBER DAN, ker morajo vzgajati poleg otroka še mamice, ki kljub temu, da so odrasle, še ne znajo pozdraviti. Čudno vam je zato, ker niste vajeni. Pozdrav “dan” ali pa “žiujo” je za ljudi, ki jih poznate, ostale pa se kar lepo navadite pozdraviti z dober dan in dobro jutro, tako se pozdravlja. Delam z ljudmi in ljudje pišejo sporočila brez uvodnega pozdrava… na koncu pa lp? Take stvari kar dosti povejo o ljudeh…
Razločno pozdravljanje razumem v luci tega, da ga otroci usvojijo in uporabljajo. Opazam, da otroci v vrtcu kar tekmujejo, kdo bo prej in bolj glasno pozdravil, ko se srecas zjutraj/popoldne/na sprehodu. Cim prestopi solski prag, pa glavo dol in ne bu ne mu. Tudi moji niso izjema. Da jih opomnim, razločno pozdravim in oni za mano. Jim dvigne živc :)))))
Forum je zaprt za komentiranje.