Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Pozdravljanje na vasi

Pozdravljanje na vasi

Za vse Ljubljančane, ki tako radi zahajate v vasi v okolico Ljubljane; ker očitno ne veste (predvsem kolesarji): na vasi je navada, da se pozdravlja. In če vas kdo pozdravi, bodite vsaj toliko spoštljivi in civilizirani, da mu odzdravite! Ne da izpadete kot neki tretjerazrednji idioti (oprostite izrazu). Tako bo tudi svet dosti lepši in bolj civiliziran. Hvala in lep dan vsem.

Nisem ljubljancanka. Vedno vsakega pozdravim ko grem mimo ljudi, na vasi, ali sprehajalna ozja pot. Vsak vrne pozdrav in nasmeh, ali me celo prehiti, ogovori -predvsem otroci ali starejsi.

Najlepse je videt pristen spontan nasmeh na cloveku.?

Mi Primorci imamo še kulturo pozdravljanja močno. Se mi redko zgodi, da kdo ne odzdravi, pa so to ponavadi stari fašistoni. Otroci vedno pozdravijo, mladina tam do 30, 40 vedno.. potem se pa začne počasi čutiti zagrenjenost pri nekaterih.. 50, 60.. tisti pri 70,80 vsi spet pozdravijo. Sem delala nekaj poskusov v preteklosti, do zanimivih zaključkov sem prišla.

Zaradi pozdravljanja svet ne bo lepši. Bo trebe precej več. V mestih otroke učimo, da se ne smejo pogovarjati s tujci.

Ja, podeželsko pozdravljanje po cestah. Vsi prijazni, potem pa pijane družinske tragedije v črni kroniki.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close