Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Pozdrav moderatorki

Pozdrav moderatorki

Pozdravljeni,

z veseljem vam predstavljam svetovalko na forumu, ga. Milko Krapež.
Po svojih najboljših močeh in z bogatim znanjem vam bo prisluhnila in skupaj z vami poskušala najti najboljšo pot.

Milka,
dobrodošli v ekipi strokovnjakov na Med.Over.Net in vabljeni, da poveste kaj o sebi.

Andreja Verovšek, univ. dipl. soc. del., edukantka telesne psihoterapije *** Domišljija je pomembnejša od znanja. Znanje je omejeno, domišljija pa poganja svet. Albert Einstein I Naročilo na ePosvet: https://med.over.net/svetovalec/andreja-verovsek I

Dobrodošli vsi, ki vas zanima široko področje prehranskih dodatkov. Najprej naj povem, da sem samouk, nimam izobrazbe iz biologije ali farmacevtike. Vse, kar sem se o tem zanimivem področju naučila, je bilo na temelju znanja moje mame, ki je veliko vedela o zeliščih, pripomogle pa so tudi knjige in zgodbe o izkušnjah drugih ljudi. Med svojimi obiski v tujini sem si nakupila precej knjig, ki na široko govorijo o tem, za kakšno tegobo bi pomagalo kakšno zelišče, vitamin, mineral. S tem sem se srečala tudi v praksi, ko je imel doma kdo težave, pa smo najprej poskusili na čim bolj naraven način.
Prav gotovo vas zanima kakšen primer: mojemu nečaku se je na nogi naredil gnojni tur. Ogaben, velik, boleč. Zdravnik mu je napisal napotnico za splošnega kirurga, ki naj bi gnojno tvorbo operiral. Najbrž bi jo prerezal in očistil. Toda moj nečak si tega ni prav posebej želel, pa je za vsak primer prišel še k meni, če poznam kakšno domače zdravilo. Svetovala sem mu, naj prereže strok česna in si ga s prerezano stranjo, ki je oddajala sokove, nalepi na tur. Ni bilo priporočljivo, da s takim zdravilom hodi naokrog, saj je dišal kot sveža klobasa. Obkladek je imel samo eno noč in menda potem še eno, nakar je vse izginilo. Napotnica za kirurga je bila pozabljena. Tur se je sicer čez čas še enkrat pojavil, moj nečak pa je ponovil zdravljenje s česnom. Po tem se ni pojavil nikoli več.
Česen, ki sodi med ene najbolj za zdravje koristnih snovi, je za marsikoga odvraten zaradi vonja. Tisti, ki ga redno uživajo, se že znojijo z vonjem po česnu. Nekaterim ni mar za to, drugi pa vihajo nosove. Imamo pa vse mogoče izdelke, kapsule in tablete iz stisnjenega česna. Vprašanje je, kaj vsebujejo, kdo jih proizvaja, koliko prave učinkovine sploh imajo v sebi. In kaj od tega, kar jim je dodano, za naše zdravje ni najboljše.
Veliko prehranskih dodatkov je takih, da niso vredni niti centa od vsote, ki plačamo zanje. Ker ta trg ni nadzorovan, je človek pred izbiro, za katero pa ni oborožen s pravimi informacijami. Tukaj se bomo pogovarjali prav o tem. Da ne boste, na primer, kot se je zgodilo meni, kupili kapsule s kitajsko gobo Ganoderma lucidum, na koncu pa ugotovili, da vsebuje bolj ali manj moko in nekaj malega spor omenjene gobe. brez strahu, tega nisem kupila v Sloveniji. Ampak zavajajo lahko marsikje. Po spletu pa še posebej. Poskušala bom torej z vami razvozlati, kateri prehranski dodatek bi bil za vas najboljši, najprimernejši. Če jih bo na voljo več, vam jih bom predlagala več, izbrali boste sami. Moja želja, zaradi katere sem se vključila v forum našega zdaj že legendarnega Med.Over.Neta, je, da vam pomagam pri izbiri s pravimi informacijami, ki vas ne bodo zavajale.

Zdaj pa kar pogumno!

Milka

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close