Najdi forum

požarni zid

Zakaj mi ne more zagnati požarnega zida?

Ker so šli gasilci na dopust.

Kakršno vprašanje, tak odgovor.
Ko boš svoj problem natančneje opisal, boš pa dobil uporabnejši odgovor.

------------------------------------------------------------------- Think of how stupid the average person is. Then realise half of them is stupider than that.

Najprej mi piše:

Nastavitev požarnega zidu programa Windows ni mogoče prikazati,ker se povezana storitev ne izvaja.Ali želite storitev Windows Firewall/Internet Connection Sharing(ICS)zagnati?

DA NE

Potem ko kliknem Da:

Zagon storitve Windows Firewall/Internet Connection Sharing(ICS)…

Windows ne more zagnati storitve Windows Firewall/Internet Connection Sharing(ICS).

V redu

Točno tak mi piše.Kaj naj zdaj naredim?

Rešitev imaš opisano tukaj Če kaj ne bo šlo povej…

Lp, Max

Ja potem ko mi piše kam naj gre vse sem šel kaj pa naj potem naredim?

Pa si šel po korakih pri metodi 1 ali 2? Kje se ti je pa ustavilo (pri metodi 1 ali 2)? Imaš pa WIN XP SP2?

Lp, Max

Ja imam .Nekaj sem naredil samo ne vem če je prav ker je veliko tega pa nisem vse prebral.Mi lahko napišeš kaj je tisto glavno.

Lahko začneš kar z Method 1: Restore the default security descriptor for the SharedAccess service: To narediš tako, da klikneš na Start –> run –> cmd –> vpišeš notri sledeči ukaz: SC sdset SharedAccess D:(A;;CCLCSWRPWPDTLOCRRC;;;SY)(A;;CCDCLCSWRPWPDTLOCRSDRCWDWO;;;BA)(A;;CCLCSWLOCRRC;;;AU)(A;;CCLCSWRPWPDTLOCRRC;;;PU)

Method 2: Restore the default SD for the SharedAccess services: Tukaj boš moral spreminjati register, tako da prej naredi backup registra.

Da ti ne bo treba po registru šarit, gre takole na kratko: odpri Start –> run –> cmd –> in napiši sledeči ukaz REG DELETE HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\SharedAccess\Security /f

in še posebej

REG DELETE HKLM\SOFTWARE\Classes\AppID\{ce166e40-1e72-45b9-94c9-3b2050e8f180} /f

Prvo probaj prvi način, potem pa še drugi če po prvem ne bo šlo.

Lp, Max

Na žalost ni šlo na noben način.Kaj naj zdaj naredim.Ali bi mogoče kaj pomagalo da bi dal v cdrom cd od SP2?

Pozdravljeni!

Zanima me če formatiram disk ali si lahko prej skopiram posodobitve na CD
vključno s SP2 in jih potem dam nazaj.
Ja kje pa te posodobitve sploh najdem.

HVALA

LP

Se oproščam! Napaka.

Imaš sploh omogočenega?

Pojdi v nadzorno ploščo > Skrbniška orodja > Storitve > poišči “Application Layer Gateway Service” > poglej na zavihku “Vrsta zagona” kaj ti piše. Če imaš Onemogočeno, imaš na levi strani možnost “ponovno zaženi storitev” in klikni nanjo.

Aja, pa še v pripomočku za konfiguracijo poglej, če imaš pri Application Layer Gateway Service kljukico – zavihek “Storitve”.
Kako prideš sem not imaš opisano v Notifier.exe postu.

Aja, pa še v pripomočku za konfiguracijo poglej, če imaš pri Application Layer Gateway Service kljukico – zavihek “Storitve”.
Kako prideš sem not imaš opisano v Notifier.exe postu.

Kakšno kljukico?Kako naj pridem to tega ko si rekla?

A si ti sploh prebral kaj sem ti napisala?

>Kako prideš sem not imaš opisano v Notifier.exe postu. Zaženi > vpiši msconfig in klikni V redu > poglej na zavihku “Storitve”, če imaš tam not “Application Layer Gateway Service”. Če ga imaš in ni kljukice, mu daj kljukico v okvirček. Tale ALGS ima čez požarni zid in če ni omogočen, ti požarc ne bo delal.

Ampak mislim, da si že tako zgodljal vse skup, da sam ne boš nič naredil. Prvič sploh ne preberš dobro kaj ti kdo napiše, delaš ‘kr neki’ po svoje…
Me zanima koliko si star in kako si sploh instaliral SP2.

Tam je obkljukano samo piše ustavljeno.

Star sem 14 let in SP2 si nisem inštaliral sam.

Pa sem ZELO DOBRO PREBRAL in ne delam PO SVOJE!Ampak po TVOJE!

Pa sem že inštaliral sam SP2 ker itak daš samo cd not.Pa ko je prišlo do xp tam ko malo čaka,potem ko se windowsi naložijo pa še ne pride čisto do namizja ampak je še xp pa malo čaka in tam je pisalo prosimo,počakajte in ker je predolgo čakalo sem resetiral.

> Tam je obkljukano samo piše ustavljeno.

No, pa sva se le premaknila! To si pogledal s pomočjo msconfig. Tukaj vidiš kaj vse se ti zaganja, ko komp prižgeš in katere storitve imaš aktivne.

Evo, sedaj pa pojdi v nadzorno ploščo > Skrbniška orodja > Storitve > poišči “Application Layer Gateway Service”. Ker imaš Onemogočeno, oz. ustavljeno, imaš na levi strani možnost “ponovno zaženi storitev” in klikni nanjo. (Dva zavihka sta ‘Razširjeno’ in ‘Standardni’ – to možnost – link za ponovni zagon – vidiš na zavihku ‘Razširjeno’). Lahko pa tudi dvoklikneš na Application… in v oknu, ki se ti odpre naštimaš zagon. Imaš 3 možnosti: Samodejno, Ročno in Onemogočen. Torej se odloči za eno od njih – ampak ne za zadnjo! :)))

Enkrat sem že to naredil pa je pisalo da je zagnano pa sem šel v nadzorno ploščo in kliknil požarni zid pa ga vseeno ni zagnalo.ZDaj mi je pa pisalo to ko sem kliknil tisto v skrbniška orodja pa vse tisto.

Stortive Application Layer Gateway Service ni mogoče zagnati v Local Computer.

Napaka 1067:Proces je bil nepričakovano prekinjen.

Pa nisem nič prekinil.

To se mi zgodi ko kliknem na tisto Gateway pa sam izberem možnost in dam zaženi.Samo ko sem kliknil potem pa ni tistega.Samo se mi je takoj pokazal spet možnost za zaženi.Malo je bila možnost ustavi potem pa spet zaženi.Če pa ne kliknem dvakrat na tisto Gateway pa mi piše potem ko dam zaženi mi piše ustavi storitev ali ponovno začeni storitev.Samo ko zaprem je vse isto.

Pa si prijavljen kot admin… Poglej še pod Windows Firewall/Internet Connection Sharing (ICS) v Services, kaj imaš napisano.

Lp, Max

Jaz sem prijavljen pod edini račun ko ga imam.Imam samo enega.

Probaj še kakšen System Restore ali pa funkcijo Repair, da povoziš WIN…

Lp, Max

Kje pa najdem te dve funkciji?

System Restore: Start –> Help and Support –> in klikni na System Restore… (Če te funkcije do zdaj nisi imel vključene, potem ti to ne bo kaj prida pomagalo). Če pa, pa izberi tisti datum, ko ti je še delalo ok oziroma predno se ti je začelo to pojavljati.

WIN Repair: Za to funkcijo moraš pa imeti CD od WIN XP. Zaženeš računalnik preko CD-ja in potem ko ti zažene inštalacijski postopek za WIN, izbereš to funkcijo (naredi pa za vsak slučaj kakšen backup nujnih podatkov).

Lp, Max

System Restore najdeš tudi v Pripomočkih: Start > Vsi programi > Pripomočki > Sistemska orodja > Obnovitev sistema.

Pa vseeno ni nič pomAgalo ker nisem imel vklopljeno.Očitno ne bo šlo.Brez požarnega zidu bo moralo ostat.Edino če bom dobil cd za xp.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close