Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek pozabila, kaj pa zdaj?

pozabila, kaj pa zdaj?

OK, danes sem šla zavarovat avto. In sem šele letos naredila izpit, se pravi bi morala doplačat za maldega voznika zavarovanje… Pa ker me ni nič vprašala, sem pozabila to omenit… A se da to naknadno spremenit? Če imam izpit A kategorije že 5 let se to verjetno ne šteje…

Pa drugo vprašanje: Kaj je v primeru, da tega nimam, pa se zaletim pa sem jaz kriva. A je res, da plačam 20% škode pol soudeležencu namesto zavarovalnice?

O zavarovanjih nimam pojma me pa matra firbec kako makino si nabavla.

Lahko se naknadno zavaruješ in to stori čimprej, saj veš, da se ko nisi zavarovan najhitreje kaj naredi. Izpit kategorije A pri tem ne šteje nič. Je res da plačaš, kako je s procenti pa ne vem, najverjetneje več kot 20%, se mi zdi da 1/3.

Opla Corso, staro, sam bo OK 🙂 za nekaj časa.

Ja, maš prav… res grem tja že danes popravit…

Mislim, da ti izpit A kategorije šteje…a vseeno vprašaj. Pa tudi za status mladega voznika, ali je A kategorija dovolj, da nisi za mladi voznik pri B…tko, da boš lahko brez problema srknila kakšno bolj »plemenito substanco«.

Lepo, da vprašaš glede stroškov preden se začneš zaletavat ;-)! Končno ena pametna blondinka ;-)))))))!

Dosti ljudi tega ne ve. Stroške pri nesreči plača zavarovalnica. Vendar, če kaj ni v redu (alkohol, nimaš izpita…itd.), ti stroške do vrednosti dveh milijonov…zavarovalnica izterja od tebe.

Na primer: Z svojim frčoplanom se zaletiš in narediš za 3 milijone škode. Ti si kriva 🙁 Daš kuponček in oškodovanec uredi zadevo z zavarovalnico. Problem je končan zate in za njega.
VENDAR: Če kaj ni v redu z tvoje strani, recimo: nimaš izpita, preveč alkohola ( zato je zelo važno, da zveš za status mladega voznika, ko moraš imeti 0.0 ), zavarovalnica do vrednosti dveh milijonov – v tem primeru celih dveh milijonov izterja od tebe, en milijon pa je strošek zavarovalnice.
In to z takimi obrestmi, da bolje, da si denar izposodiš pri banki in jim plačaš…
In tudi ne pozabijo ničesar. Kolega je kot študent naredil neko manjšo pizdarijo, pa ker je bil študent in ni imel nič in niso imeli kje vzeti…so ga pustili pri miru. Pet let pozneje se je zaposlil, tri mesece pozneje so ga že zavohali in se mu obesili na plačo.

Bi pa še pohvalil izbiro corse! Za začetek zelo dober avto, če seveda ni preveč zgonjen.

Pa srečno vožnjo!

Drugi del drži, prvi glede kategorij pa si mladi voznik za vsako kategorijo posebaj dve leti.Torej za A kat. nisi več, za B kat. pa še.

Res je, če povzročiš nesrečo, kriješ 20% stroškov sama,ker se nisi zavarovala kot mlad voznik!!!

Že urejeno 🙂

🙂 Hvala. Uredila sem tist z zavarovalnco že, in sem sedaj brez čudnega občutka da bo kaj 🙂 Ker vozim se pa tud kr dost in nikol ne veš. In glede kategorije, se šteje od vsake posebej, razen to mi je blo zanimivo, da se dajo bonusi seštet in imam v bistvu lahko že popust pri zavarovanju, ampak nazaj pol ne moreš spremenit, zato se nisem za to odločila, ker mislim motor še obdržat.

Zaenkrat z avtom zelo zadovolja. Vsi so rekli, da je lepo ohranjen, res super, tud pokur ne veliko.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close