Pozabila geslo za v windows
Predvidevam da XPji.
Kako resetirati pozabljeno geslo maš na temle linku:
http://www.petri.co.il/forgot_administrator_password.htm
Pa še nekaj. Večina ‘pametnih’ instalaterjev windowsov v XPjih enostavno ne poda nobenega gesla (kar je narobe!).
Kljub temu, da v prijavnem oknu ponavadi ni userja Administrator (govorim za home userje, kateri imajo privzeto vklopljen servis Fast User Switching), lahko do klasičnega prijavnega okna prideš tako, da stisneš hkrati naslednje tipke:
Control + Windows + Alt + Delete
in sicer dvakrat. Nato se ti pojavi klasično prijavno okno, v katerem vpišeš kot username Administrator, za geslo pa ničesar (poudarjam, to velja samo v primeru, da userju Administrator pri instalaciji operacijskega sistema ali kasneje ni bilo dodeljeno geslo).
Ko si enkrat prijavljena v sistem, si pa ponovno spremeni geslo za tvojega userja.
In še nasvet: če gesla rada pozabljaš, si ga napiši na listek in le tega varno spravi (pa ne pod tipkovnico 😉
“Administrator” se mi je pojavilo kar naenkrat, ne vem kako, nekaj sem verjetno pritisnila na tipkovnici. Če kliknem ok, brez passworda,ne gre, hoče vseeno password. Na linku petri.co.il je toliko informacij, večinoma plačljivih stvari, da jih ne razumem. Ali res ne obstaja enostavnejša pomoč (imam XP), vseeno mi je za podatke na računalniku, samo da ga že enkrat lahko začnem uporabljat. Drugače me skrbi edino klik.nlb, drugo mi je vseeno, če se mi izbriše.
Mislim skoraj nemogoče je kr tak razložit …
http://www.howtogeek.com/howto/windows-vista/change-your-forgotten-windows-password-with-the-linux-system-rescue-cd/
V kratkem torej. Uporabiš linux livecd in spremeniš geslo.
Lp, Goran
preberi si to http://www.swpower.si/mamaplata/q/prikazi/2518
Joj smotka… Samo SOSEDa ne klicat… ti bojo zacolal toliko, da se ti bo kolcalo… Če res ne poznaš koga, ki se z računalniki malo več ukvarja, potem ga raje nesi na klasičen servis, kjer boš npr. plačala 1 servisno uro… Ali raje vlagaj v samoizobraževanje in si na internetu preberi kaj o svoji težavi.
GoranP, laični uporabnici dajati nasvete v stilu “Livecd linuxov pa poglej na windows direktorij za geslo” pak ni najbolj konstruktivno.
Joj smotka… Samo SOSEDa ne klicat… ti bojo zacolal toliko, da se ti bo kolcalo… Če res ne poznaš koga, ki se z računalniki malo več ukvarja, potem ga raje nesi na klasičen servis, kjer boš npr. plačala 1 servisno uro… Ali raje vlagaj v samoizobraževanje in si na internetu preberi kaj o svoji težavi.
GoranP, laični uporabnici dajati nasvete v stilu “Livecd linuxov pa poglej na windows direktorij za geslo” pak ni najbolj konstruktivno.[/quote]
Človek se največ nauči, ko stvar sam pogleda in predela. Kazal in povedal, dokler ne nardiš sam nemoreš znat.
Na voljo so namreč orodja, ki omogočajo spremembo kateregakoli gesla v Windowsih, vendar pa delujejo tako, da moraš sistem najprej zagnati s CDja, na katerega predhodno namestiš to orodje. Najbolj znano v te namene je tole: http://home.eunet.no/~pnordahl/ntpasswd/. Downloadaš http://home.eunet.no/~pnordahl/ntpasswd/cd070923.zip, “razzipaš” in dobiš .ISO datoteko. To ISO datoteko (to je “slika” CDja) zapečeš na CD s pomočjo orodja za peko (najpogosteje Nero, kjer moraš poiskati funkcijo “burn image” in mu pokazati ta “ISO”). Ko imaš CD, moraš računalnik resetirati in ga zagnati s tega CDja. To morda, odvisno od nastavitev, zahteva še obisk BIOSa in izbiro zagona s CD enote. Ko se ta program požene, moraš najprej izbrati privzeti disk (le enter), privzeti imenik (enter), potem spremembo oziroma brisanje gesla, nakar izbereš svoje uporabniško ime in izbereš brisanje gesla. Po tem izbereš izhod (!) in potrdiš (y) zapis sprememb na disk.
Program bo izpisal, da je opravil svoje in te bo postavil pred ukazni poziv. Sledi še reset s [ctrl]+[alt]+[del]. Po tem postopku bo tvoj uporabniški račun brez gesla, ki si ga lahko seveda po uspešni prijavi v XPje ponovno določiš po lastni izbiri.
če je kakršnakoli nejasnost, piši na mail in ti bom pomagal, ni problema. je pa res škoda denarja za servis dajat.
navodila kopirana s SWPower.si.
moj mail: freak.freestyle@gmail.com
Najbolj enostavno je, da ob startanju računalnika pritiskaš tipko F8 in ko se ti odpre okno z možnostmi izberi opcijo “Safe mode”. Ko se bo računalnik štartal bo slike precej drugačna zaradi resolucije in gonilnikov, ki jih računalnik v varnem načinu ne naloži. Pojavilo se bo tudi okno za login (vpis). Zgoraj pod uporabniško ime (username) mora pisati Administrator, spodaj pod geslo pa pusti prazno. Kot je že bilo razloženo 99% tistih ki inštalirajo ne dajo Administrator gesla. Potem pojdi na Start > Control panel (Nadzorna plošča) in najdi “user accounts” ali uporabniški računi. Klikneš na svoj račun in voila lahko spremeniš geslo ali ga odstraniš.
Upam da sem dovolj po “kmečko” razložil 🙂
Aleluja! Uspelo mi je! Upoštevala sem zgornji nasvet in si zapekla tisi dokument na CD in potem F12 in potem ene parkrat enter in y (pobriši geslo). In ctrl+alt+del da sem šla ven. In je delovalo :))) Tako da hvala vam vsem, super ste!
Ne bi si pa mislila, da je tako enostavno to naredit?!? Mislim v primeru zlorab…Pravzaprav tole geslo v windowsih ni neka zaščita huda…
Hvala še enkrat
prišparali ste mi cekinčke
naučili ste me nekaj novega
LP
Forum je zaprt za komentiranje.