Najdi forum

Power point-težave

Imam dve težavi:

1. Kako naj naštimam da se bodo slajdi menjavali na dve sekundi?
2. To moram poslat profesorici po netu. Samo ko sem shranila to v Wordu, nisem mogla odpret. A to pomen, da se da samo v PP odpret?

Lepo prosim ne se smejat, samo tole je tame tako hudičevo težko da ni res. Vse že mam, naredila sem matematiko, statistiko, fiziko, kemijo ampak vse kar je v zvezi z računalnikom sem pa tak idiot, da ni res.

Hvala za odgovore,

Mojca

PPT je drugačen zapis kot Word.
ALi lahko še enkrat malce bolj jasno napišeš kaj te sploh muči ??
Najbrž se ti hudo mudi, pa si tudi v tem stilu opisala svoje težave – ..

Drugače pa oprosti – meni osebno gredo izrazi kot so:

“Jaz sem popoln idiot v računalništvu” izredno na živce.

Veš nihče se ni rodil pameten in vsi gremo v lepši svet neumni.
Tako da – ti si dobra v eni stvari, nekdo drugi je pa dober pač v drugi stvari.

Tako da – kar pogumno napiši kaj te teži, pa bomo skupaj staknili glave in pomagali pač kolikor se da.

lp

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

Takole:

V PowerPointu greš na:

1. Slide Show/Slide Transition

2. Odkljukaš Automatically After in napišeš ‘2’ (sekundi)

3. Klineš na Apply to All

Tako dobiš, da se vsi slide avtomatično menjavajo na 2 sekundi.

V šolo pa pošlji kar Power Point (.ppt ali .pps) – ne shranjuja v Word.

Bo šlo?

Lep pozdrav

Kar narediš v Power Pointu, moraš shranit v datoteko s končnico .ppt ali .pps! Ko shranjuješ imaš spodaj v spustnem meniju “Shrani kot vrsto:” več možnosti. Nisi napisala katero različico PPja imaš… (.ppt ali .pps)

Za slajde pa naštimaš: na vsakega klikneš (v velikem okvirju, kjer urejaš slajd) in v oblikovni vrstici klikni na gumb NAČRTOVANJE. Na desni strani (pod “Načrtovanje diapozitiv”) pa še “ANIMACIJSKE SHEME” kjer določiš kako se ti bo slajd prikazal. Klikni na puščico zraven “Načrtovanje diapozitiv”, da se ti odpre meni, kjer določiš PREHOD MED DIAPOZITIVI. Tu mu določiš hitrost, lahko dodaš zvočni efekt, ali se bo premikal samodejno ali pa ob kliku miške. Če hočeš, da se bo premikal samodejno, v “Premikanje med diapozitivi” odstrani kljukico v okvirčku “Ob kliku miške” in označi “Samodejno po”. Zraven imaš pa še okence, kjer določiš ČAS. Ko vse določiš, potrdi s klikom na gumb “Uporabi na vseh diapozitivih”.

Da se prepričaš, če vse štima kot mora, klikni “Predvajaj” ali pa ikono zraven, nato pa shrani. Datoteka -> Shrani kot -> Ime -> in kot kaj (ostalo glej zgoraj).

Srečno!

In javi, če ti je uspelo… ne ne, idiot pa nisi!!

LP Lady L

Zadeva sem včeraj ob pol desetih zaključila in danes dobila odgovor, da je ok in da grem lahko na izpit!!!!!!
Najlepša hvala še enkrat!
Mogoče res nisem idiot, sem pa en trotl, ki nič ne zna. Na koncu sem imela res že občutek da se mi računalnik reži in da zanalašč nič ne dela :(((((((

Še enkrat najlepša hvala,

Mojca

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close