power juicer
Sokovnikov se če resnično nimaš veliko sadja ne splača kupovati. Pri sokovniku velik delež sadja odpade. V reklami res kaže kako suh je ostanek-kar sicer drži, ampak ko pa aparat razstaviš se pa lahko razjokaš. Na pokrovu je ogromno sadja (lahko si predstavljaš kako izgleda čiščenje).
Torej najboljše je pojesti kar celo sadje.
lp
V eni od revije VIP je bil (bojda) napisan test, jaz ga nisem videla. Menda se ga splača prebrati (imajo revijo v knjižnicah).
Sem pa kupila Philipsov sokovnik in moja opažanja so naslednja (cena je 1/3 tiste iz top shopa). Iz dveh večjih jabolk in ene večje hruške naredi skoraj 3 dl soka, ostane ogromno odpadka, ki se meni niti ne zdi zelo suh (je kot neka kašica, in seveda olupki). Sicer moraš sadje narezate, kar v top shopovem mogooče celo ni treba, a mi to ni težko. Jaz sem se za nakup odločila zato, ker sicer pojem zelo malo sadja (beri nič). Tako vsaj nekaj vitaminov dobim. Sočim pa v glavnem jabolka in hruške ki jih zaenkrat imamo doma, pa tudi breskve so romale notri. In krenček. drugega ne poznam.
Potem pa pride na vrsto čiščenje – to pa je poglavje zase ;-)). Jaz imam navado da sok naredim, potem pa vse dele sokovnika sperem pod vodo, da se kaša ne zasuši (si ne predstavljam to spucat). Dovolj je da ga trenutno spereš, ko se lotiš pomivanja posode pa ga pač pomiješ. Mrežico čistim z zobno krtačko, drugače ne gre (velik kot med plastiko in mrežico ne omogoča čiščenja z gobico).
Predvsem mi je žal da nisem prej pogledala če se dele lahko pere v stroju – se jih ne sme ;-((.
In žal mi je da nisem bolj v detalje pogledala tistega mulinexovega – mi ni bil simpatičen ker ni imel posebej posode za odpadke – philipsov jo ima a čisto ponepotrebnem – skoraj vsa kaša ostane na pokrovu oziroma v nekem medprostoru….
Jaz ga imam . Pač čistiti ga je potrebno…toda mi ni težko, saj pijemo zelo dobr sok, predvsem pesin je zakon. pozimi popijemo zelo veliko pomarančnega soka, kateremu dodam tudi korenček, pa limone olupim, naredim sok in ga potem zamrznem v posodici, Dodajamo pijači namesto ledu ali pa v čaj….ma , ne vem…meni je čisto o.k. Jabolka bodo sedaj in …enostavno, dober sok je. Meni ni žal, da sem ga kupila.
Evo, se pridružujem Delti 🙂 – tudi mi smo pred par tedni nabavili Moulinexov Vitafruit in je super, tudi čiščenje ni tako hudo, sploh če ga takoj splahneš! Je pa fajn, ker lahko zmešaš vse mogoče- sadje in zelenjavo – npr. med našimi najbolj priljubljenimi sokovi je jabolko-korenček!
Samo eno vprašanje: a sočite tudi grozdje? Pri grozdju sokovnik zganja tak hrup (zaradi košičk), da me je strah, da se ne zlomi tisti kovinski filterček, ko skačejo peške na vse strani…
Mož je na začetku predvajanja videl reklamo za POWER JUICER in bil je tako navdušen, da niti slišati ni hotel, da bi pogledali še kak drug sokovnik. Ker mož ni ravno ljubitelj sadja, sin pa ima obdobja, ko poje dosti sadja in obdobja, ko sadja niti pogleda ne (sama ga pojem ogromno), sem se strinjala, da ta sokovnik kupimo, ker sem vedela, da bosta na ta način dobila nekaj vitaminov, ki jih sicer ne bi. Sokovnik imamo že kar lep čas in smo zadovoljni. Delamo sok iz jabolk, hrušk, korenja, rdeče pese, skratka iz vsega, kar nam pride pod roke. Čez poletje ga nismo uporabljali, ker je bilo dovolj zelenjave, jagod in drugega sadja z domačega vrta, sedaj ko pa se je pričela sezona jabolk pa ga ponovno pridno uporabljamo. Čiščenje res ni prijetno, sem pa si zadevo nekoliko poenostavila in ga temeljito očistim le zvečer, vmes pa pred vsakim sočenjem z žličko počistim pokrov in cedilo.
Forum je zaprt za komentiranje.