POWER JUICER
Glede svežih sokov in sokovnikov naj ti napišem svoje izkušnje saj uporabljam sokovnik oz. ožemalnik že več let.
Skoraj ne mine dan, da si za našo domačo mizo ne pripravimo svežega soka. Danes zvečer smo naprimer oželi 6 neškroplenih jabolk, 2 korenčka in 1 limono, kar predstavlja približno 1 liter izvrstnega soka.
Najprej sem imel Braun, centrifugalni ožemalnik, ki stane približno 20.000 sit in ga lahko dobiš v vsaki trgovini z malimi gospodinjskimi aparati.
Pred par meseci sem kupil GREEN STAR JUICER, ki deluje na osnovi vrtečih valjev in stane 162.500 sit. Razlika v ceni je prav v sistemu delovanja saj naj bi slednji ne ogreval soka in s tem izničil vrednos sveže iztisnjenega soka.
Vsekakor je nakup ožemalnika dobra stvar. Sok ki ga pridobiš z ožemanjem sadja in zelenjave je izvrsten neglede na način ožemanja in neprimerno bolj zdrav od vseh ostalih možnih kupljenih sokov in voda, ki jih ponujajo trgovci.
Pa nazdravje!
Glede svežih sokov in sokovnikov naj ti napišem svoje izkušnje saj uporabljam sokovnik oz. ožemalnik že več let.
Skoraj ne mine dan, da si za našo domačo mizo ne pripravimo svežega soka. Danes zvečer smo naprimer oželi 6 neškroplenih jabolk, 2 korenčka in 1 limono, kar predstavlja približno 1 liter izvrstnega soka.
Najprej sem imel Braun, centrifugalni ožemalnik, ki stane približno 20.000 sit in ga lahko dobiš v vsaki trgovini z malimi gospodinjskimi aparati.
Pred par meseci sem kupil GREEN STAR JUICER, ki deluje na osnovi vrtečih valjev in stane 162.500 sit. Razlika v ceni je prav v sistemu delovanja saj naj bi slednji ne ogreval soka in s tem izničil vrednos sveže iztisnjenega soka.
Vsekakor je nakup ožemalnika dobra stvar. Sok ki ga pridobiš z ožemanjem sadja in zelenjave je izvrsten neglede na način ožemanja in neprimerno bolj zdrav od vseh ostalih možnih kupljenih sokov in voda, ki jih ponujajo trgovci.
Pa nazdravje!
Prav zoprno, kako se nekateri “spucajo” na tako nedolzni stvari kot je navaden sokovnik.
Tudi sama sem postala njegov “odvisnik”; starega za katerega sem res odstela nekaj manj denarja pa sem z najvecjim veseljem vrgla v kos, ker mi je vlekel zivce vsakic, ko ga je bilo potrebno ocistit, pa nikoli ni bil res cist. Power Juicer pa se ocisti enostavno pod tekoco vodo – je pa res, da je najbolje,da se to stori takoj po uporabi, ker se sadje drugace zasusi (ampak sokovnik tu ni cisto nic kriv).
Sok ki ga naredi je pa enostavno super – tudi jaz sem videla da imajo sedaj prezentacije v MErcatorju – ce ne verjamete pa pojdite tja preizkusit – meni najljubsi je sok iz svezega ananasa in jagod (imam ga ze kar nekaj mesecev); sicer pa sem do sedaj preizkusila ze prakticno vso sadje in zelenjavo,ki jo jemozno izcediti. Tudi pomarancni ali grenivkin sok za zjutraj je super (le lupino je pametno da odstranite,ker je ze v osnovi zelo grenka, razen, ce vam ne pase taksen okus).
A ja,pa garancijo in servis ima tudi – enoleten – sicer je pa taksen zaenkrat predpisan z zakonom, kolikor mi je znano. In ce z aparatom delas tako, kot dober gospodar se mu v nekaj letih prav gotovo ne bo nic zgodilo.
Jaz mojega juicerja prav gotovo ne dam
Punci
Forum je zaprt za komentiranje.