Povrnitev izbrisanih fotografij
Zdravo,
po pomoti sem izbrisal mapo s fotografijami. To sem opazil šele kak teden pozneje. Poskusil sem jih obnoviti s programom recuva. Obnovil sem vse slike, vendar si jih ne morem ogledati. Na voljo so mi vsi podatki o sliki, velikost, ločljivost, datum nastanka…vendar slike ne pokaže. Ve kdo kaj se da storiti v tem primeru? Mogoče še kakšen program?
Hvala
Živjo,
V osnovi je takšen princip, če imaš recimo podatke na enem razdelku (recimo F) in jih po pomoti pobrišeš in tja NE PRENAŠAŠ (kopiraš, premikaš) novih digitalnih datotek (mp3, avi, jpg,…), boš zlahka lahko obnovil manjkajoče oz. izbrisano. Čim pa ko na pobrisano mesto daš nove podatke in magnetna glava HDD-ja skozi bere, briše, bere, briše, se pa možnost za obnovitev podatkov čedalje bolj zmanjšuje oz. kakovost obnovljenega je manjša.
Sam drugače še poznam EnCase in FTK forenzični program (nekje v Bookmarks-ih sem imel še eno povezavo do prav luštnega foruma na te zadeve, a trenutno ne najdem). 😐
http://www.z-a-recovery.com/download.htm
Ta prvega sem jaz uporabil, preizkusna različica omogoča povrnitev ene mape in točno toliko rabiš.
Forum je zaprt za komentiranje.