Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti Povračilo zamudnine po sedmih letih!

Povračilo zamudnine po sedmih letih!

Zdravo!

Leta 2005 sem si sposodil gradivo v knjižnici MKLJ, natančneje Bežigrad.
V tem obdobju sem se preseili drugam in istočasno čisto pozabil da moram gradivo vrniti.
Vse do leta 2012 sem hodil v knjižnico otona župančiča MKLJ nemoteno in nisem dobival NOBENIH opominov, da imam dolg za poravnat, nakar sem 31.3.2012 prišel čisto normalno v knjižnico otona župančiča MKLJ in si hotel sposodit knjige kjer mi jeknjižničar rekel da imam dolg za poravnat?! jaz se nisem spomnil točno o čem govori..pa mi pove, da od leta 2005 je dolg iz knjižnice Bežigrad.
Se pravi je sedem let od tega.

Zdaj pa mene zanima..ali lahko zahtevajo zamudnino če mi v sedmih letih niso pošiljali opominov ne ničesar,ali lahko taka stvar zapade ?

Najlepša hvala!

Spoštovani,

terjatev knjižnice zastara v 5 letih od dne, ko je nastala – ker pa gre za zamudnino, bi bilo potrebno pogledati tudi interne pravilnike knjižnice. Res pa je, da ima večina knjižnic med svojimi pogoji poslovanja tudi pravilo, da ne izposojajo tistim, ki so knjižnici dolžni plačati npr. zamudnino, ki seveda teče do takrat, ko gradivo vrnete ali plačate zamudnino in vrednost izgubljenega gradiva. Predlagam, da povprašate pri knjićnici, kako rešiti nastalo situacijo, saj predvidevam, da gradiva niste nikoli vrnili, zato ste knjižnici najverjetneje dolžni plačati vsaj vrednost izgubljenih knjig po pravilih knjižnice.

Lepo pozdravljeni!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana info@koprivsek-op.com http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close