Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev povračilo prevoza v primeru par dni odsotnosti z dela

povračilo prevoza v primeru par dni odsotnosti z dela

Pozdravljeni,

Zanima me ali mi delodajalec pravilno obračunava povračilo stroškov prevoza. Namreč v pogodbi imam povračilo 100% mesečne karte ampak mi delodajalec v primeru par dni odsotnosti ta prevoz vsakič deli na 23 dni da dobi neko povprečno enoto na dan. Moti me dejstvo da samo 2 meseca v letu če se ne motim imata 23 dni ostalo je 20,21, 22 dni in sem avtomatsko odškodovana ker s tako delitvijo dobi manjši znesek plačila na dan. če že odšteva se mi zdi logično, da bi upošteval dneve od tekočega meseca. Pa še to, ali sploh na ta način sme plačati prevoz če piše 100% povračilo mesečne karte in ni omenjeno odštevanje po dnevih?
Prosim vas za odgovor ker želim te informacije sporočiti delodajalcu ter prositi za povračilo zneska.
Hvala vnaprej

Odvisno od kolektivne pogodbe. Če delaš v državni upravi, ti mora plačati celotno karto, če delaš vsaj 10 dni v mesecu. Sicer ti plača po številu dni prisotnosti – plačajo se pa posamične vožnje v takšnem primeru, ne odstotek karte.

Pozdrav!

Delam v javni upravi in nam odtrgajo za vsak dan, ko te v tekočem mesecu ni (dopust, bolniška…). Zdaj me pa zanima, ali je to potem kršitev in bi nam morali povrniti celotno mesečno vozovnico, ali je to kakšna klavzula h kolektivni pogodbi javnega zavoda?

Hvala za odgovor

V kateri branži javne uprave pa delaš? Če delaš pri enem izmed neposrednih proračunskih uporabnikov državnega proračuna, potem zate velja tale uredba: http://www.uradni-list.si/1/objava.jsp?urlid=200286&stevilka=4239

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close