Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Povračilo prevoza, javni prevoz in kilometrina?

Povračilo prevoza, javni prevoz in kilometrina?

Lep pozdrav,

zanima me glede plačila stroškov prevoza na delo in z dela pri zasebnem delodajalcu. Živim v LJ in delam v LJ. Povrnjene imam stroške za javni prevoz in sicer 34€ za mesečno vozovnico. Vozim se z avtomobilom, ker velikokrat delam/delamo tudi pozno v noč in izven voznega reda javnega prevoza, dvoizmenski delovi čas. Zato mi strošek oz. povračilo za javni prevoz ne odtehta stroška prevoza z osebnim avtomobilom. Splošne koletivne pogodbe ni, ker je zapadla, zato velja ZDR kjer pa ni specifično omenjeno povračilo stroškov. 130. člen, edino 2 odstavek: Če viššina povračila strošškov iz prejššnjega odstavka ni določena s
kolektivno pogodbo s sploššno veljavnostjo, se določi z izvrššilnim predpisom.

Kaj je tukaj lahko izvršilni predpis?

Našel sem še zakon: Z A K O N
O VIŠINI POVRAČIL STROŠKOV V ZVEZI Z DELOM IN NEKATERIH DRUGIH PREJEMKOV, kjer v 8. členu omenja tudi kilometrino.

Kakšno alternativo predlagate? Mi je dolžan plačati kilometrino in ne javnega prevoza. V pogovoru z direktorjem mi je bil podan odgovor, da ne plačujejo kilometrine. Ali je kilometrina zakonsko določena z izvršilnim predpisom?

Hvala in lep pozdrav

Kaj nihče ne ve?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close