Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek povračilo potnih stroškov za fizioterapijo

povračilo potnih stroškov za fizioterapijo

Dane so mi rekli da dobim povrnjene potne stroške za obiske fizioterapije. Moram dati potrdit obrazec fizioterapevtki, potem pa nesem na ZZZS – upam da je to ves postopek??

Zanima me koliko pridejo oz. na osnovi česa jih izračunavajo? Imam pa 18 kilometrov v eno smer…?

Hvala!

http://www.zzzs.si/ pa malo prebrskaj, ker na njihovi strani pa res ne gre naredit direktnega linka 🙁

Višina povračila

Zavarovana oseba je upravičena do povračila stroškov za prevoze z javnim prevoznim sredstvom ob predložitvi vozne karte za najkrajšo razdaljo do najbližjega zdravnika oziroma zdravstvenega zavoda zmanjšanem za 3{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} minimalne plače, veljavne v istem mesecu, kar trenutno znaša 16,16 evrov.

Če zavarovana oseba ne predloži vozne karte, se obračuna povračilo za prevoz z osebnim avtomobilom.
Če zavarovana oseba potuje v drug kraj z osebnim avtomobilom, je upravičena do povračila prevoznih stroškov v vrednosti 10{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} cene litra evro super bencina na kilometer v posameznem koledarskem mesecu, zmanjšanih za 3{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} minimalne plače, veljavne v istem mesecu.

Osebi, ki je določena za spremljevalca, pripada povračilo potnih stroškov v dejanski višini cene prevoza z javnim prevoznim sredstvom ob predložitvi vozne karte na razdalji od bivališča zavarovane osebe do izvajalca v drugem kraju.

Če zavarovana oseba in spremljevalec potujeta k izvajalcu z osebnim avtomobilom, zavod povrne prevozne stroške v višini, določeni v drugem odstavku.

Povračilo stroškov prehrane za zavarovano osebo, ki je odsotna z doma več kot 12 ur znaša 60{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} dnevnice, ki se izplačujejo delavcem državne uprave, kar trenutno znaša 11,96 evrov, oziroma 2.866,20 tolarjev * . Povračilo stroškov za prenočevanje pa se opravi v višini cene hotela s tremi zvezdicami. Če zavarovana oseba ne predloži računa, ji Zavod povrne stroške prenočevanja v višini ene dnevnice za posamezno prenočevanje. Pri obračunu se upošteva višina dnevnice na dan, ko je bilo opravljeno potovanje.
Otroci do dopolnjenega 7. leta starosti imajo pravico do povračila stroškov prehrane in bivanja v drugem kraju v višini polovice navedenih zneskov.

*Zneski v tolarjih so informativnega značaja in so na podlagi Uredbe Sveta (ES) št. 1086/2006 z dne 11.07.2006 o spremembi uredbe (ES) št. 2866/98 preračunani po tečaju zamenjave (1 evro = 239,640 tolarja).

Kje in kako vložiti vlogo

Zavarovana oseba uveljavlja povračilo potnih stroškov pri območni enoti oziroma izpostavi Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije ali pri delodajalcu. Utemeljenost zahteve izkaže s predpisano listino “Potrdilom o upravičenosti do potnih stroškov – spremstva,” ki jo izda osebni zdravnik. Na listini mora biti naveden dan oziroma čas, ko je bila zavarovana oseba na pregledu oziroma preiskavi v drugem kraju, kar potrdi izvajalec, ki jo je sprejel na pregled ali zdravljenje. Če potne stroške zavarovani osebi izplača delodajalec, uveljavlja povračilo zneska pri območni enoti ali izpostavi Zavoda.

Pravna podlaga

Zakon o zdravstvenem varstvu in zdravstvenem zavarovanju (Ur. l. RS. št. 72/06 ZZVZZ-UPB3, 114/06)
Pravila obveznega zdravstvenega zavarovanja (Ur. l. RS, št. 30/03, 35/03, 78/03, 84/04, 44/05, 86/06, 90/06, in 64/07)

Vse skupaj je tako malo da je izguba časa z branjem zgornjega špeha in s tem da obrazec neseš na zavarovanje.

Lahko boš fizioterapevtko častila z kavo.

Ne izgubljaj časa, jaz sem za otroka dobila za več kot 20 krat 30 km nekje 2.500 sit, pred letom in pol.

Ne morš verjet!

Hvala!

Prevpz v LJ in nazaj-vsega skupaj 200 km-dobila 3,50 eur, naj si jih v rit vtaknejo!!!

Ne vem, če je tako slabo, le odnesi potrjen potni nalog in številko bančnega računa kamor ti naj nakažejo pa se boš prepričala sama. Lahko tudi pošlješ po pošti-je še cenejša varianta”

Jaz sem pa dobila kar nekaj. Znesek je nizek, če greš 1x na mesec. Če greš v istem mesecu večkrat se pa kar splača. Sicer pa glede na to, da potrebuješ le obrazec, ki ti ga štempljajo tudi če je malo zakaj tega ne bi koristila? Greš pa zastonj na kavico :)))

Odgovor na objavo uporabnika
koliko?, 18.01.2008 ob 12:25

Dane so mi rekli da dobim povrnjene potne stroške za obiske fizioterapije. Moram dati potrdit obrazec fizioterapevtki, potem pa nesem na ZZZS – upam da je to ves postopek??

Zanima me koliko pridejo oz. na osnovi česa jih izračunavajo? Imam pa 18 kilometrov v eno smer…?

Hvala!

Priloziš še vozivnice oz. potrdilo, da si vožnje plačevala. Vedi le, da se ti odšteje lastna udeležba, ki je 3 % minimalne plače cca 36 €. Torej, če boš plačala za vožnjo 35, ne dobiš nič. Če boš plačala 40, pa malo manj kot 4 €. Da ne boš presenečena.

Kako je bilo takrat, pa ne vem.

Kwa se stiskate ej fakk

Zguba časa, saj gre za drobiž, s katerim ne moreš niti na kavo.

Jaz hodim sto metrov do fizioterapije.

Odgovor na objavo uporabnika
Lili173, 27.02.2024 ob 07:22

Jaz hodim sto metrov do fizioterapije.

Uveljavljaj za poganjanje na kolesu, ker je zdravo. In se prispevek kaj povrne.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close