Povracilo IVE
Ali morda kdo ve za kaksno tehnicno trgovino (kjer prodajajo tudi LCD monitorje) v Italiji ali Avstriji blizu meje (najdlje do Vidma ali Celovca, najbolje pa Trst ali Gorica) kjer IVO oziroma melverstojer vracajo v trgovini.
ali drzi, da ima sedaj slovenska carina povezavo z izplacevalci tax freeja, tako da te dobijo v vsakem primeru ko prineses kaj cez mejo in zahtevas vracilo davka – ali to velja tudi za nakupe v Avstriji
ze v naprej hvala za pomoc!
Kar se tice prijave na carini, ko gres iz Italije ti to svetujem.
Jaz sem enkrat kupila ogrlico za mamo in ker je nisem prijavila, sem dobila domov poloznico za placilo carine + kazen. Vsekakor bi se mi splacalo na carini takoj povedat.
Mislim, da pa v Avstriji ni tako.
Svetujem ti da gres v Udine, v Carrefour. Ce bos tam kupila, bos naslednjic dobila denar nazaj v tej trgovini. Mislim da imas cas 3 mesece.
Na carini pa bodi pozorna, ali ti bo italijanski carinik obrazec kopiral. Ce ga kopira, pomeni da ga bo poslal nasi carini.
zdaj obstaja v italiji e veè trgovin, kjer ti IVO od prodajne cene odbijejo
e takoj pri nakupu, brez vsakrnih papirjev
meni se je to zgodilo e dvakrat v dveh trgovinah z oblaèili v Trstu
zdaj pa mam namen kupit en LCD monitor, zato bi rad izvedela za kakno
trgovino kjer prodajajo monitorje in poènejo podobno z odbijanjem davka
V Trstu imas v nakupovalnem centru Torre di Europa ( mislim, da je tako) MediaWorld. Tam dobis vse od bele tehnike, racunalnikov, DVD, TV, …skratka vse od tehnike.
Potem je v Udinah ta Carrefour oz. Euromercator, kjer se da tudi dobit kaj poceni in v redu.
Glede IVE imam jaz izkusnje take, kot sem ti ze napisala. To da ti jo odstejejo ze takoj prvic slisim.
Edino ce mogoce hocejo skoristiti se zadnje mesece pred nasim vstopom v EU in dajejo oblacila brez davka. In po moje to samo v Trsu in blizini. Jaz zivim nizje v Italiji in se to sigurno ne dogaja.
Forum je zaprt za komentiranje.