Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Povprašujem za nasvet za Portugalsko

Povprašujem za nasvet za Portugalsko

Hi!

Mal razmišljam, da bi šel v poletnme času na Portugalsko z avtom.
Ima kdo kašen dober tip, se zna zgodit, da bom mel probleme z avtom (varnost, parkiranja)?

Kje na spletu lahko najdem razdalje med evropskimi mesti (predvsem Španija, Portugalska)?

Hvala. Uživajte v poletju.

Čau

Točno, zna se zgodit, da boš imel težave z avtom, posebej če imaš slabega. Ni pa nujno. Mogoče ti bo celo bencina zmanjkalo.
S parkiranjem ne sme biti večjih problemov, če nimaš šleparja.

Razdalje med posameznimi mesti so včasih kar na avtokarte zapisovali. Je bilo med vožnjo bolj praktično nanje poškiliti kot ves čas na OK klikati.

vito, ti si spet eden izmed tistih ultra-pametnih. a ni boljše da sploh ne odgovoriš, kot da mu odgovarjaš tako sarkastično. človek je nekaj vprašal in mislim da ni bilo tako neumno kot hočeš ti-robocop predstaviti. ljudje, mislim da imate nekateri tukaj preveč časa da nonstop visite tu.

Ampak sem kljub vsemu bolj konkretno odgovoril na zastavljeno vprašanje, kot ti, Dave.

Bila na portugalskem v prvi polovici junija. Na splošno sem dobila občutek da je to zelo varna država. Res da sem avto rentala in je posledično imel portugalsko registracijo, ampak nikjer nisem dobila občutka da bi ga utegnili ukrasti, ali vlomiti.
Če te še kaj zanima pa vpraši.

LP
Belka

zivjo, sicer se nisem bil na portugalskem, da bi ti konkretno svetoval.
ti pa predlagam, da si na tej strani mal skalkuliras okvirno pot.
http://easytour.dr-staedtler.de/
sam imam kar nekaj dobrih izkusenj s tem – ceprav ni cist 100%

LP

Hvala za odgovore.

Tudi sam sem našel na strani od DARSa (www.dars.si) nekaj linkov za route plannerje, kjer si lahko skalkuliraš poti po Evropi.

In še vprašanje za Belko.
Ti je blo torej dober z avtom? Na eni popotniški strani sem namreč prebral, da je ful kažin s parkiranjem v Portu. Če je tako kot v Rimu, ko praktično ni avta, da ne bi bil mal potolčen (že kr folklora), pol bi raje puščal avto kje v garažnih hišah (avto je bolj nov; *** komentar za Vita, pa ne da se hvalim). Če se potikam naokoli tudi nisem vedno v najbolj elitnih predelih mest. Verjetno si bil tudi v vseh večjih mestih, je tam večji problem?

čau
Iiijjee

Meni je bilo všeč z avtom. Je pa res, da je v Portu vožnja zelo zanimiva. Ulice so večinoma tlakovane (imajo granita v izobilju) in si lahko na precej glavni ulici, pa imaš občutek kot da bi bil na čisto stranski. Avti so pa res v glavnem vsi pobunkani, ampak jaz sem jo na srečo odnesla s celo kožo. V Portu nisem parkirala v garažni hiši – v centru je niti nisem opazila. Je pa pametno da kupiš parkirni listek, ker sem videla kako so tistim ki jih niso imeli, pisali kazni.

Portugalska je v redu za vožnjo, tudi Lizbona, ki je ne smeš zamuditi. Vsekakor so Portugalci mirnejši in vljudnejši vozniki od npr. sosedov Špancev (sploh Madrid je kriza). Če greš z avtom na pot, pa lahko vedno računaš na kako bunko (jaz sem jo tam fasal po svoji krivdi).
Mi smo spali v avtu in ob njem (seveda ne v mestu), pa nismo imeli kakih težav. Če se pozno ponoči pripelješ na kako črpalko, lahko vedno prespiš tam, le da te zjutraj zbudijo tovornjaki, ki jih je polno.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close