Povozit Windowse
Rada bi ‘povozila’ win98-ang s slovenskimi. Vendar problem: prej moram narediti scan disc zaradi errorjev, ki pa ne pride do konca, ampak mi na 3/4 računalnik zmrzne . Probala že 100x , pa vedno zmrzne.
Pa še eno vprašanje. Če slučajno uspem ‘povoziti’ kaj se zgodi z mojimi dokumenti in programi?
pozdrav, Mojca
huh, 98, precej nazaj je že to 🙂
Kolkor se spomnim, slo 98 ne moreš kar namestit čez ang ampak moraš naredit svežo kopijo. Kar pomeni, da je pametno pred tem naredit še format c:, kar pomeni, da grejo papa vsi podatki in vsi nameščeni programi.
Torej moraš pred tem poskrbeti da :
1.Shraniš vse potrebne podatke, dokumente, pošto, priljubljene, skratka vso solato ki jo imaš.
2.Poskrbiš, da imaš gonilnike za vse naprave v računalu.
3.Imaš namestitve za vse programe, ki jih boš ponovno naložila na sveža polkenca.
4.Imaš zagonsko disketo in namestitven cd za polkenca
Skratka, zadeva za začetnika ni prav nič enostavna.
jaz sem v takih primerih, ko mi je kaj zaštekalo, enostavno skopiral vse moje dokumente s fajli od maila vred na D particijo in formatiral C. Potem itak v biosu naštimaš, da najprej bere E (cd enoto) in inštalacija se spelje. “sama”. Normalno da je potem dobro inštalirat še morebitne gonilnike, posodobitve. Men vzame kar 1 dan časa, samo imam res vse update W98 z interneta, modem pa ta počasen. In to sem pred kratkim spet naredil…Potem je ziher OK
Najprej poskusi zapreti procese, ki morda okvirajo, da se Scandisk ne dokonča – mednje sodijo npr. antivirusni programi ipd.
Računalnik lahko zaženeš tudi v t. i. DOS modu (pritiskaj na F8, preden gre v windowse) in tam poskusiš dokončati scandisk.
Načeloma ne vidim razloga, zakaj ne bi bila možna nadgradnja s slovensko verzijo Win98.
Forum je zaprt za komentiranje.